Ο Αθλητισμός έχει ανάγκες και χρειάζεται στήριξη

  • Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, 2018 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 15 Ιαν. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Είναι αλήθεια πως η Σύρος δεν περνά και την καλύτερη περίοδο στο κομμάτι κυρίως του αθλητισμού. Αφού βλέπουμε πως οι ομάδες τα φέρνουν δύσκολα και θα πρέπει να έχουν τη στήριξη όλων. Βέβαια όπως συμβαίνει παντού και θα συμβαίνει πάντα, σε όλα μπαίνουν ιεραρχικά κριτήρια, αλλά και η κατηγορία που μετέχει ο κάθε σύλλογος. Αυτό δεν είναι μόνο τοπικό φαινόμενο, αλλά όλοι ή οι περισσότεροι σύλλογος είτε είναι ερασιτεχνική ή επαγγελματικοί θέλουν να ξέρουν πως μπορούν κάπου να στηριχθούν να ακουμπήσουν. Βλέπουμε σε κάποια νησιά οι δήμοι να είναι πολύ κοντά στις ομάδες, να τις στηρίζουν και να βοηθούν τις προσπάθειες των διοικήσεων. Από την άλλη οι διοικήσεις των ομάδων δεν μπορούν και δεν έχουν το δικαίωμα να στηρίζονται μόνο στις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Η κάθε βοήθεια όμως είναι… ευπρόσδεκτη από όλους. Το έχουν ανάγκη πως θα το κάνουμε. Θα πρέπει να γίνει μία αξιολόγηση για το ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι. Κανένα σωματείο δεν είναι… απέναντι από το άλλο, όμως κάποια δικαιούνται περισσότερα και κάποια λιγότερα. Είναι μία αλήθεια την οποία πρέπει να την αποδεχθούμε.

Σε αυτή τη φάση δεν θα μπω και δεν θα κάνω συγκρίσεις αν κάποιοι δήμιοι δίνουν περισσότερα ή κάποιοι λιγότερα. Ίσως να ήρθε και η ώρα να δούμε και το κομμάτι του… ενοικίου. Ίσως να ήρθε η ώρα να ανοίξει η κουβέντα για το αν πρέπει ή δεν πρέπει οι ομάδες να πληρώνουν για τη χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων. Ίσως ήρθε η ώρα να δούμε και πάλι όλα όσα προβληματίζουν τις ομάδες και μπορούν να δοθούν λύσεις. Μην παρερμηνευτούν αυτά που αναφέρω.  Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσω πως δεν αναφέρω πως θα πρέπει να πάψουν να πληρώνουν όλοι, αλλά τα σωματεία τα οποία δεν έχουν έσοδα. Μπορεί να μην λυθεί το οικονομικό τους πρόβλημα, όμως σίγουρα θα είναι μία βαθιά ανάσα.

Οι επιχειρηματίες από την άλλη πλευρά θα πρέπει να καταλάβουν πως αν και οι ίδιοι δεν στηρίξουν τον αθλητισμό, τότε θα χαθεί ένα μεγάλο κομμάτι από την εισροή χρήματος σε μία περίοδο που δεν υπάρχει τουριστική κίνηση. Μην ξεχνάμε πως ο αθλητισμός την περίοδο του χειμώνα είναι μία καλή… ένεση της τοπικής οικονομίας, αφού κάθε Σαββατοκύριακο είναι αρκετές οι ομάδες και οι αθλητές που μετακινούνται. Δεν θα μιλήσω για διαφήμιση του νησιού ή για θέμα προβολής. Αυτό θα πρέπει  να έχουμε λίγο μυαλό για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι για έναν τόπο να έχει μία ομάδα σε μία μεγάλη κατηγορία. Το ποδόσφαιρο στη Σύρο μας τελείωσε, μην αφήσουμε να τελειώσει και το βόλεϊ. Μην αφήσουμε στο έλεός της μία ομάδα πρότυπο, μία ομάδα που ΟΛΗ η Ελλάδα μιλά με τα καλύτερα λόγια. Μην αφήσουμε την ομάδα αυτή να παλεύει… μόνη της. Η κάθε βοήθεια είναι σημαντική. 

Διαβάστε ακόμα