Ασυνάρτητες παρουσίες και υπεκφυγές

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει το σώμα του τοπικού αιρετού συλλογικού οργάνου, εντονότερα δε, τον τελευταίο καιρό, οπότε και αρκετά από τα αιρετά πρόσωπα χαρακτηρίζονται για την ασυνέπειά τους απέναντι στον ρόλο που έχουν κληθεί να υπηρετήσουν κι ως εκ τούτου, απέναντι στους δημότες!

Η άσκηση ελέγχου στις αποφάσεις που λαμβάνονται, η προσπάθεια κατάθεσης προτάσεων προς όφελος του τόπου, ακόμη και η υποστήριξη και ανάδειξη των τοπικών συλλόγων, φορέων κλπ και ειδικότερα των πρωτοβουλιών και των δράσεών τους που επικεντρώνονται στην τουριστική ανάπτυξη του νησιού, για αρκετά πρόσωπα αποτελούν μία άγνωστη ατζέντα με την οποία είναι πασιφανές πως δεν ασχολήθηκαν, αλλά ούτε πρόκειται να ασχοληθούν ποτέ.

Συνοδεύοντας την άφωνη παρουσία τους από απόλυτη σιωπή στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, καταλαμβάνουν θέσεις, από τις οποίες αν και οφείλουν να υπηρετούν το συμφέρον του δήμου, ωστόσο, επιδεικνύουν συστηματική αδιαφορία χωρίς να συμμετέχουν ουσιαστικά.

Μοναδικό μέλημά τους να είναι αρεστοί – έστω και με τερτίπια - στους δημότες και σε μεγάλες ομάδες ατόμων που απαρτίζουν συλλόγους, για να διατηρήσουν την καλή εικόνα τους, απέχοντας συστηματικά να μιλήσουν και να ψηφίσουν σε μεγάλα και σοβαρά θέματα, με το αποτέλεσμα για τους ίδιους όμως – βάσει της μέχρι σήμερα παρουσίας τους – να είναι ένα και ξεκάθαρο: Αποτελούν άνοστες παρουσίες που απλώς καταλαμβάνουν χώρο!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα από πρόσφατη συνεδρίαση, πρόσωπα που ψιθύρισαν την ψήφο τους, άτομα που απείχαν από τη διαδικασία της ψηφοφορίας κι επανήλθαν μετά το πέρας αυτής και μέλη του δημοτικού συμβουλίου που αποχώρησαν!

Όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, πρόκειται ξεκάθαρα για αιρετό πρόσωπο που στήριξε την παραταξιακή γραμμή κατόπιν εντολής(!), χωρίς όμως να επιθυμεί να το δηλώσει ξεκάθαρα, εκτιμώντας πως δεν θα γίνει αντιληπτός από την πλευρά των αθλητών, κατηγορία στην οποία λόγω της επί σειρά ετών ενασχόλησής του είναι ιδιαιτέρως γνωστός. Σχεδόν “ασθμαίνοντας” και με χαμηλωμένο βλέμμα έβαλε πλάτη σε απαιτήσεις ιδιώτη που παρά την όποια προβολή μελετά για το νησί, το συμφέρον του ίδιου δεν είναι διόλου αμελητέο. Επιχείρησε να περάσει απαρατήρητος έχοντας ασυνάρτητη παρουσία και μιλώντας εκτός(!) μικροφώνου, με αποτέλεσμα όμως, να γίνει αντιληπτός...

Παρομοίως ασυνάρτητη εικόνα απέναντι στους δημότες έδειξαν και δύο ακόμη σύμβουλοι. Ο ένας εξ αυτών, αν και – παραδόξως – σχολίασε σε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, ενώ συνηθίζει απλώς να βρίσκεται μέσα στην αίθουσα και να στηρίζει τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής όπως αυτές του “ανακοινώνονται”, ωστόσο, συνέδραμε στην υπάκουη εικόνα που θέλησε να δείξει απέναντι στον ιδιώτη, η δημοτική παράταξη που ανήκει, βγαίνοντας εκτός αιθούσης κατά την ψηφοφορία.

Η αποχή που επέλεξε θα πρέπει να γνωρίζει όμως, πως δεν συνιστά στήριξη στην πλευρά που συναισθηματικά νόμιζε πως θα ικανοποιήσει, δείχνοντας τελικά πως και ο ίδιος κατατάσσεται στην κατηγορία των άφωνων συμβούλων.

Τέλος, το δικό του λιθαράκι στην εικόνα που παραγγέλθηκε από τη Δημοτική Αρχή αναφορικά με μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις έβαλε μέλος της που κατείχε και κατέχει σημαντικές θέσεις ευθύνης στον Δήμο, αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, τη στιγμή της έναρξης συζήτησης του “φλέγοντος” θέματος!

Για το σύνολο των προσώπων που ενεργούν με υπεκφυγές απέναντι στους δημότες και απαξιώνουν τον θεσμικό ρόλο τους, τον ρόλο του συμβουλίου και το γενικό έργο του συλλογικού αποφασιστικού οργάνου για τον τόπο, ως φαίνεται η τοποθέτηση κατά συνείδηση είναι άγνωστη λειτουργία, που δηλώνει παράλληλα και την χαμηλή ποιότητά τους ως εκλεγμένων προσώπων!

Αποφεύγοντας με κάθε τρόπο την ειλικρινή τοποθέτηση απέναντι στους κατοίκους του τόπου, οφείλουν εν τέλει να γνωρίζουν πως η στάση τους επιδέχεται πολλών ερμηνειών, ανάμεσα στις οποίες και η στήριξη συγκεκριμένων συμφερόντων!

 

 

Ετικέτες: