Βδομάδα χαράς για τον Αθλητισμό στις Κυκλάδες

Μία βδομάδα με μόνο ευχάριστα γεγονότα ήταν η προηγούμενη αφού οι Κυκλάδες είχαν την ευκαιρία να ακουστούν Πανελλαδικά. Μπορεί κάποια νησιά να μην έχουν… ανάγκη την προβολή μέσα από τον αθλητισμό, γιατί πολύ απλά κάνουν πολύ καλή δουλειά μέσα από τις τουριστικές τους επιτροπές η είναι τόσο γνωστά που… τρέχουν μόνα τους. Παρόλα αυτά, τα νησιά μας έχουν την ανάγκη να γίνουν γνωστά, αλλά και να ακουστούν ακόμη περισσότερο καθώς εκτός από τους καθαρά τουριστικούς τόπους, θα πρέπει οι πάντες να γνωρίζουν ότι πλέον διακρινόμαστε και μέσα στον αθλητισμό. Ένας αθλητισμός που μπορεί να φέρει ακόμη μεγαλύτερα οφέλη στα νησιά. Μία βδομάδα που όπως είπαμε αρκετά σημαντική για το νομό μας. Ένας νομός μικρός σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως τόσο μεγάλος που έχει καταφέρει να ξεπεράσει σε επιτυχίες πολυπληθέστερους και παραδοσιακά πετυχημένους αθλητικά νομούς.

Πάμε όμως να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να δούμε τους Νέου της ΕΠΣ Κυκλάδων να καταφέρνουν μία ακόμη υπέρβαση και μετά την επικράτησή τους επί της Ξάνθης, να περνούν στις τέσσερις καλύτερες ενώσεις της Ελλάδας. Επιτυχία πάρα πολύ μεγάλη, αν βάλουμε στο μυαλό μας πως η Ξάνθη διαθέτει ομάδα στην Super League και μάλιστα έχει βγάλει και πάρα πολλούς αθλητές που αγωνίζονται σε μεγάλες ομάδες. Τα παιδιά του κ. Μοστράτου έχουν καταφέρει να στρέψουν όλα τα βλέμματα πάνω τους και δικαίως να ελπίζουν ακόμη και σε πρόκριση στον τελικό.

Από το ποδόσφαιρο στο βόλεϊ και στο ΑΣΕ Νεωρίου. Η ομάδα βόλεϊ από την Σύρο κατάφερε μέσα σε μία μόνο ημέρα να αναδείξει πρωταθλητές τόσο τους Έφηβους όσο και τις νεάνιδες της Ζ’ Περιφέρειας και να προκριθούν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Επιτυχία; Ναι επιτυχία αν αναλογιστούμε πως το πρωτάθλημα των Κυκλάδων είναι… κουτσουρεμένο, μιας και δεν υπάρχουν… ομάδες. Οι αθλητές και ι αθλήτριες είναι αλήθεια πως δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό και υστερούν σε σχέση με αντίπαλα σωματεία που κατά τη διάρκεια της σεζόν καταφέρνει να δώσει πολλαπλάσιους αγώνες.

Παραμένουμε στο βόλεϊ και πάμε σε μεγαλύτερη κατηγορία και να δούμε την επιτυχία του Πανναξιακού και του Α.Ο. Θήρας που κατάφεραν να προκριθούν στο final four στο βόλεϊ γυναικών, με τις Ναξιώτισσες να αγωνίζονται στον τελικό της διοργάνωσης. Ο Α.Ο. Θήρας έπεσε πάνω στον πανίσχυρο Ολυμπιακό στα ημιτελικά και δεν κατάφερε να προκριθεί. Οι Κυκλάδες έχουν καθιερωθεί ως μία μεγάλη δύναμη στον χώρο του βόλεϊ, με συνεχής παρουσίες στις τελικές φάσεις.

Από τις γυναίκες στους άνδρες και στον Φοίνικα Σύρου, που ίσως θα πρέπει να περάσει στην… ιστορία ως η ομάδα που καταφέρνει να πάρει δύο προκρίσεις για τον ίδιο θεσμό. Ναι γιατί πολύ απλά εδώ κύριες και κύριοι είναι ΕΛΛΑΔΑ. Νόμοι; Ποιο νόμοι; Εδώ βγάζουμε ότι μας συμφέρει την εκάστοτε στιγμή. Δεν έχουμε ξεφύγει ούτε το παραμικρό από τα. Ρουσφέτια και από τον φίλε έχω μπάρμπα στην… Κορώνη.  Ο Φοίνικας επικράτησε στο μπαράζ του Ηρακλή Χαλκιδας, αφού αντί να ζητηθούν ευθύνες από τον αρμόδιο που έκανε το copy paste, δύο ομάδες μπήκαν σε αντιπαράθεση, μπορεί και να χάλασες και οι καρδιές του παραγόντων. Κι όλα αυτά γιατί; Τέλος καλό, όλα καλά για τον Φοίνικα που νίκησε και προκρίθηκε στο final four του League Cup που θα γίνει στη Σύρο, όμως το «πειρατικό» θα πρέπει πάνω στον Ολυμπιακό.

Τέλος, να δούμε και λίγο τον αγώνα δρόμο της Βάρης, μία εκδήλωση που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, αφού όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που δηλώνουν… παρών. Μικροί και μεγάλοι με σύμμαχο τον καιρό, έτρεξαν στις αποστάσεις που είχαν ορίσει οι διοργανωτές και ταυτόχρονα έστειλαν και ένα μήνυμα προς τον δήμο για να προχωρήσει το θέμα με τα Πευκάκια.

Διαβάστε ακόμα