Κάθε κορδέλα και καημός

Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία! Μία κοινωνία που δυστυχώς βρωμά και ζέχνει! Μία απέραντη φουρτουνιασμένη θάλασσα, με “πνιγμένους” πολίτες, στην οποία το αποκρουστικό πλοίο της πολιτικής σαπίλας, ξέρει να επιπλέει, να συντηρείται, να μπαλώνει “τρύπες”, να προχωρά προς την υλοποίηση των ιδιοτελών σκοπών του, να τροφοδοτεί συνεχώς τις αχόρταγες ορέξεις του και να τις γιγαντώνει, να επιχειρεί την προστασία εκείνων που κουμαντάρουν το “τιμόνι” του και σαφώς συστηματικά να φροντίζει να αδειάζει... το “περιττό” φορτίο του!

Έτσι, παραμένουν στο περιθώριο οι πολίτες, σε κάθε εκδήλωση “κορδέλας” που πραγματοποιείται σε όλη τη χώρα, καθ΄ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών, με μοναδικούς “πρωταγωνιστές” τα πολιτικά πρόσωπα που μάχονται για μία πόζα στην πρώτη γραμμή, εκεί δηλαδή που θα πέσει το φλας, το οποίο και θα τους χαρίσει την πολυπόθητη δημοσιότητα!

Εγκαίνια έργων που υλοποιήθηκαν συνολικά ή μερικώς και που πέραν της προόδου και της καλυτέρευσης της ποιότητας των παροχών, δεν συνοδεύονται από πλήρεις αναφορές – εν προκειμένω – για το τί θα σημάνει για την τσέπη των πολιτών ο κύριος στόχος της προσέλκυσης επενδύσεων και μακροπρόθεσμα η απελευθέρωση της ενέργειας, αναμφισβήτητα για τον λογικό νου, δεν μπορούν να “γεννήσουν” χαρά, ξεγνοιασιά, πόσο μάλλον να προκαλέσουν χειροκρότημα!

Παντελής απουσία δηλώσεων που υπολογίζουν τον άνθρωπο και ειδικότερα εκείνον που καθημερινά πασχίζει να επιβιώσει έχοντας δεχθεί την προκλητική υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του μέσα από συνεχές “πετσόκομμα” των αποδοχών του, επιβεβαιώνουν την ποιότητα και τον χαρακτήρα του πολιτικού προσωπικού της χώρας, που αναλώνεται σε κακόγουστες φιέστες και μικροκομματικά - προφορικά ή γραπτά - ξεσπάσματα εναντίον του υποτιθέμενου πολιτικού “αντιπάλου” του.

Μπλε, πορτοκαλί, πράσινοι κ.ο.κ., όλοι υπηρέτες της ίδιας πολιτικής με μοναδική διαφορά που μπορεί να επισημανθεί - για λόγους αποφυγής της μηδενιστικής λογικής - μεταξύ των πρόσφατων εκδηλώσεων σε σύγκριση με τις παλαιότερες και των σημερινών κυβερνώντων έναντι των παλαιότερων, ο μη πομπώδης λόγος που χρησιμοποιούν για να απευθυνθούν στον κόσμο, αποφεύγοντας τις εξάρσεις λαϊκισμού που χαρακτηρίζουν πλήρως και σχεδόν απόλυτα όσους προέρχονται αλλά και προωθούν το ξεπερασμένο και σάπιο πολιτικό καθεστώς της καρέκλας!

Κάθε κορδέλα και καημός, μπορεί να ειπωθεί με πλήρη νηφαλιότητα τουλάχιστον, μετά από μία σειρά δημόσιων τοποθετήσεων επί των πρόσφατων γεγονότων εξ αφορμής και της παρουσίας του πρωθυπουργού της χώρας στον τόπο!

Καημός για το ποιό θα κόμμα θα ποζάρει στα διάφορα θεάματα που στήνονται προς προσωρινή “τέρψη” του κόσμου, απέναντι στον οποίο αποκρύπτονται οι μακροπρόθεσμοι σκοποί και στόχοι, η επίτευξη των οποίων θα σημάνει προφανώς νέο “στράγγισμα” της ήδη “τρύπιας” τσέπης του. Καημός για το ποιός θα κόψει πρώτος την κορδέλα ενός έργου, το οποίο “οικοδομήθηκε” με χρήματα των βαριά φορολογούμενων Ελλήνων κι Ευρωπαίων πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων υποφέρει και καλείται να αντεπεξέλθει με τρεις κι εξήντα, ακριβοπληρώνοντας ήδη όσα θεωρούνται δημόσια αγαθά.

Καημός για το ποιό κόμμα θα στήσει εκδηλώσεις παραπλάνησης από τα πραγματικά προβλήματα και για το ποιός πρόεδρος θα μιλήσει πρώτος περί ευημερίας που είναι στο δρόμο(!) κι έρχεται(!), όπως άλλωστε δηλώνουν οι δείκτες αυτής της “χιλιοταλαιπωρημένης” - πλην όμως πολλά υποσχόμενης - αγοράς!

Περιπλανώμενοι μαϊντανοι που είτε έχουν υπηρετήσει σε υψηλές θέσεις κι έχουν ευνοήσει με κάθε τρόπο τον εξευτελισμό των πολλών, μένοντας σήμερα σε δεύτερο πλάνο, αλλά και άλλοι παρόμοιοι μαϊντανοί που είτε προσδοκούν μία βουλευτική θέση, είτε απλώς επιδιώκουν να γυρίζουν από τόπο σε τόπο υπηρετώντας τη γραμμή του κόμματος, σε κάθε κορδέλα θυμούνται τον ένα και πραγματικό καημό τους: Πως να υπηρετήσουν την πολιτική που στρέφεται ενάντια στο συμφέρον των πολλών, μα πάντοτε υπέρ “τους”!

Πενία σκέψης κι έκφρασης ακόμη και σε επίπεδο πολιτικής αντιπαράθεσης, καθιστά πλέον την πολιτική πραγματικότητα της χώρας ανυπόφορη και δυστυχώς επιβεβαιώνει ως μόνιμη κατοικία αυτής της σαπίλας, την – σε μεγάλο βαθμό – αδιάφορη ελληνική κοινωνία!

Ετικέτες: