Το ποδόσφαιρο χρειάζεται… αλλαγές

Ήρθε η ώρα μετά από αρκετό καιρό είναι αλήθεια να δούμε κάποια πράγματα όσον αφορά το χώρο του ποδοσφαίρου. Με την ολοκλήρωση και τυπικά της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, απομένει πλέον ο τελικός της 19ης Μαΐου. Να δούμε κάποια πραγματάκια;

Ένα ποδόσφαιρο που μετά δύο χρόνια είχε την ενοποιημένη κατηγορία που… επανήλθε και ίσως είχαμε το πιο αδιάφορο, ανούσιο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ένα πρωτάθλημα που θα ξεκινήσουμε σιγά – σιγά να ξετυλίγουμε το… κουβάρι και θα δούμε πως εκτός από αδιάφορο ήταν κι ένα πρωτάθλημα με πάρα μα πάρα πολλά προβλήματα.

Θα πρέπει ίσως και με την ολοκλήρωση του τελικού να κάνουμε μία αναδρομή στο τι είδαμε, τι θα πρέπει να κρατήσουμε και το βασικότερο τι θα πρέπει να αλλάξουμε. Τώρα, κύριοι αυτό δεν ήταν πρωτάθλημα. Αυτή η χρονιά αν μιλούσαν μεταξύ τους κάποιοι παλιοί πρόεδροι θα το ανέφεραν ως μη γενόμενο.

Αυτό το πρωτάθλημα θέλει αλλαγές επειγόντως, καθώς αν δεν υπάρξει διαφοροποίηση τότε πραγματικά τα παιχνίδια θα πραγματοποιούνται σε άδειες στην κυριολεξία από κόσμο εξέδρες. Τώρα, αυτό μπορεί κάποιους να μην τους απασχολεί, όμως για την εικόνα του «βασιλιά των σπορ» δεν είναι καλή. Θα συμφωνήσω πως υπάρχει μεγάλη κρίση, οι ομάδες τα βρίσκουν σκούρα, αλλά έχω την εντύπωση ότι το περσινό με τις δύο κατηγορίες, με ταξίδια πραγματικά μεγάλα, η ροή των αγώνων ήταν καλύτερη, υπήρχε συνέπεια, αλλά και η ποιότητα των αγώνων ήταν σαφώς καλύτερη. Τώρα μην μου πείτε ότι από πλευράς θεάματος μείνατε ευχαριστημένοι, καθώς δεν θα σας πιστέψω.

Από την πλευρά μου το μόνο που έβλεπα ήταν άδειες εξέδρες και ματς χωρίς… ουσία. Ομάδες να τα παρατούν στην μέση της χρονιάς, ομάδες να μην ταξιδεύουν και ομάδες να παραιτούνται από τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Αλήθεια για ποιον έγινε το πρωτάθλημα αυτό;

Μήπως λέω μήπως όλα αυτά θα πρέπει να τεθούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Κυκλάδων και εκεί να παρθούν κάποιες αποφάσεις. Μήπως κάποιες ομάδες να δουν και τον λόγο ύπαρξής τους, αν έχουν να προσφέρουν κάτι στο άθλημα ή στους αθλητές. Μήπως θα πρέπει η ίδια η Ένωση να βάλει κάποιες προϋποθέσεις για συμμετοχή και να επιστρέψει στο προηγούμενο καθεστώς δηλαδή στις δύο κατηγορίες. Πριν από ένα χρόνο, δεν θυμάμαι παιχνίδι που να είναι αδιάφορο. Δεν θυμάμαι κάποιο παιχνίδι που να περνά χωρίς κάποιος να το συζητήσει, να ασχοληθεί ή ακόμη και να ενδιαφερθεί. Όλα τα παιχνίδια είχαν τεράστιο ενδιαφέρον, όλα ήταν ντέρμπι, αλλά το βασικότερο ακόμη και οι ομάδες που είχαν απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις έπαιζαν για την ιστορία τους και για τον κόσμο τους.

Η ΕΠΣ Κυκλάδων θα πρέπει για να κλείσω το πρώτο σκέλος του ποδοσφαίρου – θα ακολουθήσουν κι άλλα – να πάρει την εντολή από τις ομάδες για την διοργάνωση ενός πρωταθλήματος με δύο κατηγορίας. Αν θέλουμε ο κόσμος να δείξει ενδιαφέρον. Αν θέλουν ο κόσμος να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Αν τον θέλουμε κοντά στις ομάδες.

Διαβάστε ακόμα