Οι επιπλέοντες

Φελλοί όλου του κόσμου ενωθείτε!

Αυτή η κοινωνία έχει ανοιχτές τις αγκάλες της για να σας προστατεύσει, φελλούληδες, περιηγητές του κενού, μην μου τρομάξετε καημενούλια μου από την κακία των ξέμπαρκων σκεπτόμενων, να σας θωπεύσει απαλά, να σας  κανακέψει τρυφερά ώστε να νιώσετε ασφαλείς - και γιατί όχι - ακόμα και «κάποιοι».

Μικροί μου ασήμαντοι, που ψάχνετε να πατήσετε σε τακούνια εντυπωσιασμού για να ψηλώσετε λιγάκι, μήπως και αποκτήσετε ένα κάποιο ανάστημα.

Όμως να, ξέρετε, οι εντυπώσεις είναι φούσκες και σκάνε και τα τακούνια που σας προσφέρουν γυάλινα και σπάνε κι εσείς μένετε εκτεθειμένοι, με το κοντούτσικο ανάστημα της ανεπάρκειας σας.

Αλλά μην χολοσκάτε. Διαθέτετε κι εσείς κάτι τόσο μεγάλο, που μπορεί και να σας προσδώσει διαστάσεις που ούτε καν τις φαντάζεστε. Την ασημαντότητα σας!

Πρέπει όμως να παραδεχτείτε ότι είστε πονηρούληδες.

Ψάχνετε και βρίσκετε τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους, για να κάνετε αισθητή την παρουσία σας, για να δηλώσετε παρόντες.

Λίγο με το θράσος που ενισχύεται από την έπαρση, λίγο με την άγνοια κινδύνου που δικαιολογείται από την ημιμάθεια, λίγο με τον κομπασμό που υπαγορεύεται από την κενότητα, καταφέρνετε και επιπλέετε.  

Όμως γιατί βρε χρυσούλια μου θα πρέπει να κάνετε τόση φασαρία;

Υπάρχει και κόσμος που θέλει να ησυχάσει.

Μέσα στη δίνη της γενικευμένης ένδειας μιας κοινωνίας που υπάρχει, ζει και κινείται προτάσσοντας το στερητικό «α», υπάρχουν και κάποιοι που ακόμα σκέφτονται, που τουλάχιστον καταλαβαίνουν.

Από την άλλη είναι κάποιοι δημοσιολογούντες της συμφοράς, που επικοινωνούν ανερυθρίαστα την «ώχρα» της γραφίδας τους, επιβεβαιώνοντας την επαρχιώτικη κατινιά της νοοτροπίας τους.

Κάποιοι ηγεμονίσκοι της πλάκας, φωνασκούν προκλητικά, έχοντας να επιδείξουν ως το μόνο επίτευγμα τους την επικίνδυνη πολιτική τους άγνοια.

Κάποια ανεγκέφαλα φασιστοειδή της καρπαζιάς, επιχειρούν να επικρατήσουν μέσα από ετσιθελικές επιβολές, θεωρώντας ότι με μικροεξυπηρετήσεις λαμογίστικης νοοτροπίας, ασκούν εξουσία.

Κάποιοι σπουδαιοφανείς της αμάθειας, επιδεικνύουν κραυγαλέα την παρουσία τους απλά για να καλύψουν την αναιδή τους κενότητα.

Κάποια ζαρζαβατικά, ενδεδυμένα την στολή υπηρεσίας, αναλόγως των πολιτικών τους αποχρώσεων, περιδιαβαίνουν την χλωροφύλλη τους σε μία αγοραία πώληση του εαυτού τους.

Βρίθουν γύρω οι φελλοί, με την κοινωνική ανοχή να τους επιτρέπει, ως  επιπλέουσες σκατούλες, να συνθέτουν μία εικόνα στρεβλή, αρκεί να κρύβεται πίσω από αυτή η απύθμενη κενότητα που εξυπηρετεί.

Μην ταράζεστε χρυσά μου. Κρατήστε την μακαριότητα της ανοησίας σας και επιπλεύστε, όπως οι νόμοι της φυσικής ορίζουν, στον αφρό τον πραγμάτων, ως τον επόμενο παφλασμό που θα σας ξεβράσει σε στέρεο έδαφος.

 

 

Διαβάστε ακόμα