Το καλοκαίρι οι παράγοντες δίνουν τον δικό τους… αγώνα

  • Δευτέρα, 23 Ιουλίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 23 Ιουλ. 2018 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους την… άδεια, τις διακοπές ή ακόμη και τα μπάνια και λίγη ξεκούραση. Για κάποιους άλλους οι προτεραιότητες είναι… άλλες. Φυσικά αναφέρομαι στους παράγοντες των ομάδων, οι οποίοι αυτή την χρονική περίοδο δίνουν… τον δικό τους αγώνα. Ένας αγώνας του οποίου τα αποτελέσματα θα φανούν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Αυτό ίσως να περνά απαρατήρητο ότι δηλαδή οι αθλητές να αγωνίζονται τον χειμώνα, όταν ξεκινούν τα πρωταθλήματα και οι παράγοντες κάνουν τις κινήσεις τους καλοκαίρι. Και όπως είναι φυσικό τα αποτελέσματα των οποίων θα φανούν πολύ αργότερα. Αυτήν την περίοδο οι παράγοντες των ομάδων κάνουν την ύστατη προσπάθεια να σχεδιάσουν την αγωνιστική περίοδο, να κάνουν μεταγραφές, να κλείσουν συμφωνίες και πάνω από όλα να βρουν χορηγούς. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό κομμάτι καθώς μέσα από τις χορηγίες καλύπτονται πολλά μα πάρα πολλά πράγματα. Γι’ αυτό και οι τοπικές επιχειρήσεις παίζουν κι αυτές με τη σειρά τους ένα κομβικό ρόλο στο σχεδιασμό των ομάδων. Όταν υπάρχει βοήθεια τα πάντα κυλούν ομαλά, όταν πάλι δεν υπάρχει εκεί ζορίζει η υπόθεση.

Πάμε όμως στους ανθρώπους που χάνουν τις δικές τους προσωπικές στιγμές για να δημιουργήσουν ένα σύνολο το οποίο θα μπορεί να αγωνιστεί, να εκπληρώσει τους στόχους του, αλλά και να χαρίσει χαρά τόσο στους φίλους του όσο και στο ίδιο το νησί.

Ο Φοίνικας Σύρου μετά την αλλαγή σελίδας και τη νέα διοίκηση, έδωσε το δικό του αγώνα για να βρει και να κλείσει τον τεχνικό που θα αναλάβει την ομάδα τη σεζόν 2018-19. Ακούστηκαν πολύ δύο ονόματα, όμως όπως είδαμε κανένα τελικά δεν προχώρησε. Το κάθε ένα για το δικό του λόγω. Τελικά την τεχνική ηγεσία την ανέλαβε ο Νίκος Ζαλμάς, ένας έμπειρος Έλληνας τεχνικός που έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει τον Φοίνικα στο πρωτάθλημα της Volley league. Μία κίνηση που ήδη έχει φέρει αρκετά χαμόγελα σε όλους όσους γνωρίζουν το άθλημα. Μία συμφωνία η οποία ήρθε μετά από μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση του Συριανού σωματείου. Πλέον ο Φοίνικας και ο νέος του προπονητής θα σχεδιάσουν μαζί τις μεταγραφικές κινήσεις και το στήσιμο της ομάδας. Από την άλλη η διοίκηση θα χρειαστεί όσο ποτέ άλλωστε την βοήθεια και την συμπαράσταση του φίλαθλου κοινού και του τοπικού επιχειρηματία. Πρέπει όλοι μα όλοι να σταθούμε δίπλα σ’ αυτήν την προσπάθεια, να ενισχύσουμε με όποιον τρόπο γίνεται το σωματείο, ώστε να συνεχίσει να μοιράζει χαρά σε όλους μα και να συνεχίσει να διαφημίζει το νησί  καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο Φοίνικας είναι η… Σύρος και η Σύρος ο Φοίνικας. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως το «πειρατικό» έχει καταφέρει να σηκώσει ανάστημα κόντρα στους… μεγάλους. Η Σύρος μία… κουκίδα πάνω στον χάρτη είναι, ήταν και θα παραμείνει πρωταγωνίστρια τόσο στο βόλεϊ όσο και όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε ακόμα