Οι πρώτες κινήσεις του Φοίνικα και ο… Παπαδόπουλος

  • Δευτέρα, 30 Ιουλίου, 2018 - 06:15
  • /   Eνημέρωση: 31 Ιουλ. 2018 - 11:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με την συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό Νίκο Ζαλμά ξεκίνησε ουσιαστικά και ο σχεδιασμός ενόψει του νέου πρωταθλήματος για τον Φοίνικα Σύρου. Η ομάδα του νησιού προχωρά με σταθερά βήματα στην επίτευξη των συμφωνιών, ώστε να ετοιμάσει την ομάδα η οποία θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Volleyleague.

Λίγες ώρες αργότερα έσκασε και η πρώτη μεταγραφή του… Πειρατικού, αυτή του Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Ένας παίκτης που στον φετινό Φοίνικα αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Βέβαια ο Παπαδόπουλος είναι αρκετά γνωστός στο φίλαθλο κοινό της Σύρου από το περάσματά του τις σεζόν 2014-2016. Ένας αθλητής που αγωνίζεται με πάθος, ένα πάθος που ο Φετινός Φοίνικας θα το έχει μεγάλη ανάγκη. Ο κ. Ζαλμάς θέλει να φτιάξει μία μαχητική ομάδα, η οποία όπως είπε και σε δηλώσεις του θα δουλεύει πολύ μέσα στον γήπεδο. Αυτό σημαίνει πως θα είναι γυμνασμένοι και κατάλληλα προετοιμασμένοι. Ο Παπαδόπουλος είναι η πρώτη μεταγραφή του Φοίνικα, που ίσως μέσα στην ημέρα να ανακοινώσει και δεύτερο αθλητή. Όπως είναι φυσικό η διοίκηση από την στιγμή που έχει το… πράσινο φως από τον προπονητή θα κάνει άμεσες κινήσεις ώστε να κλείσει όλα τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από την… φυγή αθλητών που αγωνίσθηκαν τη σεζόν 2017-18.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως το φετινό αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα της Volleyleague, μόνο εύκολα δεν θα είναι. Γιατί, μα πολύ απλό ο αριθμός των ομάδων μετά την αποχώρηση του Εθνικού Πειραιά έχει μειωθεί κατά μία και από τα 11 σωματεία που θα αγωνισθούν τα 2 θα πάρουν τον… δρόμο για την Α2. Αυτό σημαίνει πως ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος και οι λεπτομέρειες θα παίξουν σημαντικό ρόλο.

Σε ένα τόσο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι πως κανείς δεν… περισσεύει. Ο κόσμος θα παίξει τον δικό του ρόλο, αφού οι αθλητές θα θέλουν να νιώθουν την συμπαράστασή τους, με τις φωνές τους να τους σπρώχνουν προς τη νίκη. 

Άλλωστε τόσο ο κ. Ζαλμάς όσο και ο Παπαναγιώτης Παπαδόπολος στις πρώτες τους δηλώσεις, μίλησαν για τον κόσμο και το πόσο σημαντική θα είναι η συμπαράστασή τους. Ο Φοίνικας θα πρέπει να στηριχθεί και όλες μας τις δυνάμεις ώστε να εξακολουθήσει να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Τώρα, όσον αφορά και τα ποδοσφαιρικά και εκεί υπάρχουν κινήσεις, με τον Α.Ο. Σύρου να… κλέβει την παράσταση, αφού έχει συγκεντρώσει ότι καλύτερο κυκλοφορεί στο νησί και αναμένουμε να δούμε τις τελικές κινήσεις του προέδρου του. Φυσικά και είναι γνωστό – δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα – στον Α.Ο. Σύρου τη σεζόν 2018-19 θα αγωνισθεί και ο Παναγιώτης Ραμπαβίλας, ο οποίος μετά τα πέρασμά του από την Γ’ Εθνική επιστρέφει στη Σύρο για να αγωνιστεί στην ιστορική ομάδα του νησιού.