«Διακοσμητικό» στοιχείο το… STOP

  • Δευτέρα, 13 Αυγούστου, 2018 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 13 Αυγ. 2018 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι οδηγοί των οχημάτων τόσο των αυτοκινήτων όσο και των δικύκλων θα πρέπει όλες αυτές τις μέρες να έχουν  «μάτια… δεκατέσσερα».

Τα σήματα που υπάρχουν σε κάθε σημείο της πόλης, αλλά και εκτός τις περισσότερες των περιπτώσεων αποτελούν απλά και ωραία διακοσμητικά στοιχεία. Από θαύμα μέχρι στιγμής δεν έχουν θρηνήσει ή δεν έχει συμβεί κάποιο σοβαρό τροχαίο και κύριοι και κυρίως όχι εκτός πόλης, αλλά εντός. Μεγάλη είναι η αναστάτωση του κόσμου, αλλά και καθημενρικο πλέον είναι το φαινόμενο των σχολείων σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εδώ δεν υπάρχει μόνιμος κάτοικος ή φιλοξενούμενος. Εδώ προέχει η σωματική ακεραιότητα του κάθε ένα. Εδώ μιλάμε πως χρειάζεται να έχει μάτια και… πίσω από το κεφάλια ώστε να έχεις την απόλυτη προσοχή. Ένας δρόμος σκέτος… κόλαση. Ο κάθε οδηγός κάνεις πραγματικά ότι του… καπνίσει. Γράφει στα… παλιά του τα παπούτσια τα σήματα και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας υπάρχει μόνο στα… χαρτιά.

Μία απορία έχω και θα ήθελα κάποιος πραγματικά να μου την λύσει. Όταν για παράδειγμα πάμε –βάζω και τον εαυτό μου μέσα – τον ΚΟΚ τον ξεχνάμε. Δεν μας ενδιαφέρει αν θα προξενήσουμε κάποιο τροχαίο ατύχημα. Δεν ενδιαφέρει η ασφαλή επιστροφή στη βάση. Ή υπάρχει η λογική ήρθα και κάνω ότι θέλω;

Δεν γίνεται όταν στο νησί βρεθούν λίγα ή πολλά οχήματα να υπάρχει αυτό το… χάος. Δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο; Δεν υπάρχει τίποτα; Όλα στην τύχη; Ως πότε θα έχουμε την τύχης με το μέρος μας;

Λέω εγώ τώρα δεν πρέπει στις ώρες αιχμής να υπάρχει κάποιο μέτρο, κάποιος που να ελέγχει και να φροντίζει την κυκλοφορία. Όλα στη τύχη ποια;

Ίσως λέω, ίσως να έπρεπε να δοθεί μεγαλύτερο βάρος σε κάποια σημεία που πραγματικά σε ώρες αιχμής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Η διασταύρωση στο ΙΚΑ, αλλά και στην παραλία στην έξοδο από το Νησάκι γίνεται το έλα να δεις. Αναρωτιέμαι μερικές φορές ποιος οδηγά σύμφωνα με τους… κανόνες.

Πάμε σε ένα άλλο κομμάτι, ήταν και είναι γνωστό το πρόβλημα που υπάρχει στο παρκάρισμα. Εδώ επικρατεί η λογική, όπου βρω και όπως να είναι. Δηλαδή, να βρω να το βάλω και δεν με ενδιαφέρει αν το έχω βάλει σωστά. Το απόλυτο χάος. Βλέπεις παρκαρίσματα όλων των… ειδών. Με αποτέλεσμα να αναρωτιέσαι πως μερικοί πήραν το… δίπλωμα.

Παρκινγκ στο Νησάκι; Πιο εύκολα μπορείς να πιάσει το Τζόκερ παρά να βρεις να αφήσεις το αυτοκίνητό σου. Οκ, να το καταλάβω πως αυτήν την περίοδο τα οχήματα είναι πολλαπλάσια. Αυτό όμως κάποιους θα έπρεπε να τους προβληματίσει. Ίσως να έπρεπε να υπάρχει κάποιος στην είσοδο και να ειδοποιεί τους οδηγούς –εδώ δεν χωρούν μόνοι ή επισκέπτες- για το αν υπάρχουν θέσεις. Όποιος έχει κάνει το… λάθος να πάει προς την περιοχή είναι δεδομένο πως έχει μπλοκαριστεί. Ίσως να ήρθε η ώρα μετά το καλοκαίρι να ξεκινήσουν οι συζητήσει ή να αναζητηθούν λύσεις στο τόσο μεγάλο πρόβλημα. Μην περιμένουμε να συμβεί κάτι. Ας παρθούν κάποια μέτρα. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το… χάος.    

Διαβάστε ακόμα