Καλή φώτιση...

Πρωτίστως, σε όλους τους πολίτες, δημότες που αποτελούν για τους αυτοδιοικητικούς ή τους επίδοξους αυτοδιοικητικούς τη “δεξαμενή” των ψηφοφόρων τους οποίους πασχίζουν σήμερα, εντονότερα από ποτέ να αποπροσανατολίσουν (!), ώστε στην επόμενη εκλογική διαδικασία να καταφέρουν να αποσπάσουν τη στήριξή τους!

Λόγω ημερών ουδείς θα μπορούσε να απευθύνει ουσιαστικότερη ευχή προς τους συμπολίτες του, οι οποίοι όχι μόνον έχουν δείξει ανοχή απέναντι σε συμπεριφορές υποτίμησης της νοημοσύνης τους, αλλά εξακολουθούν υπομονετικά να αναμένουν “φως” αναφορικά με μεγάλα προβλήματα και διαπιστωμένα επανειλημμένως, τα οποία και βιώνει το νησί!

Πολυλογία σε ανακοινώσεις και δελτία Τύπου, περιαυτολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτοπροβολή και φανφάρες βομβαρδίζουν τα πράγματα της αυτοδιοίκησης τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με όσα ΙΣΩΣ και ΘΑ γίνουν, αποτελώντας ανιαρά σκηνικά που στήνονται επιμελώς από όσους μοναδικό στόχο έχουν πώς θα εξυπηρετήσουν την προσωπική πολιτική διαδρομή τους.

Παρόντων – επιτακτικά μάλιστα – των μεγάλων κι άλυτων θεμάτων που ταλανίζουν το νησί και έχουν αρχίσει πλέον να κουράζουν τους κατοίκους του, τα πολιτικά πρόσωπα - αιρετά πρόσωπα, εκλεγμένα για να υπηρετήσουν τους πολίτες -, θα όφειλαν να δείξουν συνετή και ώριμη συμπεριφορά, καταναλώνοντας τον χρόνο τους εποικοδομητικά, αποκλειστικά και μόνον στην κατεύθυνση δρομολόγησης λύσεων.

Aντί αυτής της κατεύθυνσης, οι ίδιοι αναλώνονται σε διαδικτυακές κοκορομαχίες, οι οποίες εν τέλει έρχονται να αποδείξουν την ποιότητα της πολιτικής τους, η οποία αυστηρά περιορίζεται στην εμμονική αυτοπροβολή τους μέσω φωτογραφιών και κατάλληλα επεξεργασμένων σχολίων.

Εν μέσω θερινής περιόδου και παρότι το κύριο πρόβλημα των κατοίκων είναι το κυκλοφοριακό και για τους επιχειρηματίες, η μη ικανοποιητική παρουσία επισκεπτών - συνολικά - τη θερινή περίοδο, οι διοικούντες αυτόν τον τόπο, επιδίδονται σε έναν δημόσιο φθηνό πολιτικό “διάλογο”, ο οποίος εστιάζεται κυρίως στο ποιος θα προβληθεί περισσότερο.

“Βουνό” τα άλυτα προβλήματα για τον τόπο, οι εκκρεμούσες υποθέσεις και η τακτική να καρπώνονται ορισμένοι αυτοδιοικητικοί θετικές προσπάθειες για το νησί, καλά κρατεί..., αφού αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά ως γεγονός και πολιτική πραγματικότητα από τη διαδικτυακή αγενή συμπεριφορά τους!

Το επίπεδο πλέον πολύ χαμηλό, αφού οι ίδιοι αδιαφορούν για το ότι οι “κοκορομαχίες” τους γίνονται δημόσιο θέαμα, στους πολίτες ενός τόπου, που επανειλημμένως και μέσα από διάφορες παρεμβάσεις ζητούν το απλό... δηλαδή την υλοποίηση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ των προεκλογικών δεσμεύσεων με τις οποίες βομβαρδίστηκαν πριν την τρέχουσα θητεία!

Άλυτο μεγάλο και σοβαρό θέμα το κυκλοφοριακό, για το οποίο η Δημοτική Αρχή ούτε στοιχειωδώς ΚΑΙ φέτος δεν έχει προσπαθήσει να βρει λύση, ή έστω και να λάβει αποφάσεις που θα ανακουφίζουν τους πολίτες κυρίως από τον φόβο ατυχήματος, το οποίο έρχεται βέβαια να στερήσει την απόλαυση που θα μπορούσαν να νιώσουν οι επισκέπτες από τον άνετο και ασφαλή περίπατό τους στην ξεχωριστή πόλη μας!

Ανοικτό θέμα επίσης η δυνατότητα... προσέλκυσης ξένων επισκεπτών, που θα ευνοούσαν την τοπική αγορά, γεγονός που αποδεικνύει την απουσία οργάνωσης και πλάνου προβολής.

Αντί της προσπάθειας δρομολόγησης μίας “γραμμής” ενεργειών που θα υπηρετούν τις ανάγκες του τόπου, όσοι διοικούν σήμερα ή υποστηρίζουν με ποικίλους τρόπους τη στάση απάθειας... απέναντι σε σοβαρά προβλήματα, επενδύουν δυστυχώς για το πολιτικό παρόν και μέλλον τους, σε αναρτήσεις - πυροτεχνήματα που στοχεύουν στο να “περάσουν” στη σκέψη των δημοτών, πως όποια καλή κίνηση γίνεται, έχει το δικό τους ονοματεπώνυμο!

Ντροπιαστικοί διάλογοι, “φιγουράρουν” στο διαδίκτυο με τη μορφή της πολιτικής αντιπαράθεσης, που έρχονται απλώς να επιβεβαιώσουν τη φθήνια της τοπικής πολιτικής ζωής, η οποία πασιφανώς αδιαφορεί για την ουσιαστική πρόοδο του τόπου!

Φλυαρία σχετικά με επενδύσεις, με ανάπτυξη, αλλά και με στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας η οποία υποφέρει, ως φαίνεται χαρακτηρίζει τους αυτοδιοικητικούς που δίνουν έμφαση στην προεκλογική περίοδο και τους οποίους όποιος επιθυμεί να τους συναντήσει, ξέρει ήδη... πως θα τους βρει στα διάφορα πανηγύρια!

Μία η ευχή προς όλους, καλή αντοχή για την προεκλογική περίοδο, ανοικτά μάτια και καλή φώτιση!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες: