Η Σύρος έχει ανάγκη από… στόχους

  • Δευτέρα, 20 Αυγούστου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 20 Αυγ. 2018 - 13:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Αθλητισμός και τουρισμός θέλουμε δεν θέλουμε συνδέονται μεταξύ τους. Αν το κομμάτι του τουρισμού δεν πάει καλά, τότε προβλήματα και μάλιστα αρκετά θα υπάρχουν και στον αθλητισμό. Γιατί; Μα πολύ απλά αν οι τοπικές επιχειρήσεις δεν πιάσουν τους στόχους που έχουν θέσει δεν θα έχουν την δυνατότητα να δώσουν – ενισχύσουν και τα εκάστοτε σωματεία. Επομένως η… πίτα θα μικρύνει αρκετά και αυτά που είναι να δοθούν θα είναι περιορισμένα και επιλεγμένα. Οι ομάδες βέβαια από την πλευρά τους προσφέρουν στο νησί μόνο με την… ύπαρξή τους καθώς συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και ακολουθούν μία διαδικασία. Διαδικασία η οποία είναι αρκετά σημαντική κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αφού στη Σύρο, όπως βέβαια και στα υπόλοιπα νησιά μετακινείται ένας μεγάλος όγκος αθλητών. Οι επιχειρήσεις μπορούν να παίρνουν κάποιες μικρές… ανάσες, όμως αυτές που κινούνται δεν είναι και πάρα πολλές.

Αυτό ως μία εισαγωγή καθώς πολλά είναι τα παράπονα που έχουν ακουστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από αρκετές τοπικές επιχειρήσεις. Αυτό ίσως λέω ίσως θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Να μην προσπαθήσει κανείς να κρυφτεί πίσω από το… δάκτυλό του και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να λύσουμε ένα πρόβλημα που κανείς δεν το έχει λύση μέχρι σήμερα.

Θα πρέπει να βάλουμε σαν νησί στόχους, όπως δηλαδή βάζουν και οι ομάδες. Το να λέμε θέλουμε τουρισμό μόνο για να το λέμε, δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα και δεν πετυχαίνουμε κάτι.

Θα πρέπει από τώρα γιατί δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, να καθίσουν όλοι φορείς σε ένα τραπέζι και να δουν το πρόβλημα από την ρίζα του και όχι επιφανειακά.

Αν θέλουμε η Σύρος να πάει λίγο μπροστά – δυστυχώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να πάει περισσότερο – θα πρέπει να υπάρχουν στόχοι.

Τα παραδείγματα πολλά. Ο Έλληνας δυστυχώς δεν έχει και δεν μπορεί η Σύρος να υπολογίζει στον Έλληνα τουρίστα. Αν καθίσουμε να αναλύσουν όλα όσα έχουν συμβεί ή έχουν πέσει στην αντίληψη μας τότε κύριοι θα κλαίμε με… μαύρο δάκρυ. Καλοκαίρι δεν είναι από την 1 έως και τις 18 Αυγούστου. Καλοκαίρι είναι από την 1η Ιουνίου έως και την 31η Αυγούστου. Βέβαια δεν πρέπει να μένουμε σ’ αυτές τις ημερομηνίες  αλλά να γίνουν προσπάθειες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Δεν μπορεί ένα ολόκληρο νησί να υπολογίζει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο μόνο στις αθλητικές διοργανώσεις. Καλές και άγιες οι εκδηλώσεις αυτές, όμως ένα ολόκληρο νησί δεν πρέπει να μένει σ’ αυτές.

Κλείνοντας νομίζω ότι έφτασε η ώρα να γίνουν κινήσεις ανασύνταξης – προσπάθειας και επιτέλους τα πάντα να μπουν σε μία βάση.  

Γιατί αγαπητοί μου κύριοι και κυρίες δεν έχει καμία σημασία ο αριθμός των επισκεπτών, αλλά το τι αφήνουν στο νησί.

Διαβάστε ακόμα