Οι ομάδες ετοιμάζονται για την έναρξη της προετοιμασίας τους

  • Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2018 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 27 Αυγ. 2018 - 14:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος του και πλέον οι ομάδες σιγά – σιγά ετοιμάζονται για την έναρξη της προετοιμασίας τους. Η χρονιά για πολλές ομάδες έχει ήδη ξεκινήσει ή ξεκινά τις επόμενες ημέρες. Μία από τις ομάδες που ξεκινά εντός της εβδομάδας είναι και ο Φοίνικας Σύρου. Το «Πειρατικό» αναμένεται να ξεκινήσει τις προπονήσεις του με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή του, καθώς τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες που περισσότεροι είναι νέοι και θα φορέσουν για πρώτη φορά τα χρώματα της ομάδας. Ο Νίκος Ζαλμάς έχει σχεδιάσει τη νέα ομάδα του Φοίνικα, η διοίκηση ακολούθησε κατά… γράμμα όλα όσα τις υπόδειξε ο Έλληνας τεχνικός και πλέον οι ώρες έχουν ξεκινήσει να μετρούν αντίστροφα για την επίσημη πρώτη. Αρχικά οι Έλληνες αθλητές θα φτάσουν το νησί την Τρίτη –ίσως το βράδυ- και άμεσα θα πατήσουν γήπεδο. Οι νέοι ξένοι αθλητές αναμένεται να έρθουν στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων προς το τέλος ή στο τέλος της εβδομάδας και από Δευτέρα όλοι μαζί πλέον θα ακολουθούν τις οδηγίες του Νίκου Ζαλμά.

Ο Φοίνικας κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι ανανεωμένος, θα έχει στη σύνθεσή του νέα πρόσωπα, αρκετούς ταλαντούχους αθλητές, αλλά και ξένους με μεγάλη εμπειρία.

Το «Πειρατικό» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα προσπαθήσει μέσα από τους αγώνες του να προβάλει – διαφημίσει τη Σύρο, να αποδείξει για μία ακόμη σεζόν πως μπορεί να σταθεί απέναντι στους… μεγάλους και ταυτόχρονα να δώσει χαρά σε όλους τους φίλους του. Το βόλεϊ τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι σε μία μεταβατική περίοδο καθώς θα υπάρχει μία ομάδα λιγότερο και την μεθεπόμενη σεζόν στο πρωτάθλημα της Volley League θα αγωνίζονται 10 ομάδες. Θα προσπαθήσουν δηλαδή να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα της Ελληνικής Λίγκας, όλες οι ομάδες να είναι ανταγωνιστικές αλλά και δοθούν κίνητρα σε όποιον θέλει να… επενδύσει στο άθλημα. Τώρα αν αυτό είναι το καλύτερο για το άθλημα θα φανεί στο… χειροκρότημα. Αυτά όλα όμως θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και θα τα δούμε αργότερα πιο αναλυτικά.

Πάμε από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο όπου και εκεί οι ομάδες πατούν σιγά – σιγά γήπεδο. Η Α’ κατηγορία φέτος θα έχει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον και οι ομάδες έχουν κάνει ήδη τον σχεδιασμό τους. Από την πλευρά της η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει βάλει κάτω τον… χάρτη και σχεδιάζει τους ομίλους και με μεγάλη αγωνία περιμένουν όλοι την τελική απόφαση. Θα είναι δύο ή τρεις οι όμιλοι; Αυτό θα είναι σε λίγο γνωστό αφού μετά την ολοκλήρωση των συμμετοχών οι ΕΠΣ Κυκλάδων θα είναι σε θέση να βγάλει τους ομίλους. Οι ομάδες φέτος θα έχουν… στόχους. Βέβαια όχι όλες, καθώς κάποιες δεν θα θέλουν να αγωνιστούν στην Α’ κατηγορία και θα επιλέξουν να βρεθούν στην Β’. Όμως όσες παίξουν τη σεζόν 2019-20 στην Α’ κατηγορία θα διαθέτουν τόσο ποιότητα όσο και καλά σύνολα ώστε οι φίλαθλοι να μπορούν να δουν ωραία παιχνίδια.

Οι ομάδες στο διάστημα που θα ακολουθήσει θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν την απαιτούμενη αντοχή, να βρουν τα πατήματά τους μιας και έχουν να παίξουν πολλούς μήνες ποδόσφαιρο και δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Για πάμε λοιπόν, να έχουμε μία καλή αγωνιστική σεζόν, με ωραία παιχνίδια και πάνω όλα να περάσουμε καλά τον Χειμώνα. Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα νησιά κι όχι να τα χωρίζει.

Διαβάστε ακόμα