Κομματικό ντελίριο

Εικόνες πάθους... και κομματικής προσήλωσης... εκδηλώθηκαν για μία ακόμη φορά στον τόπο, με την άφιξη του Πρωθυπουργού, αφού ο πιστός “στρατός” που τον ακολουθεί εκδήλωσε τη χαρά, τη συγκίνηση και το πάθος του, φιλώντας(!) τον ίδιο, αλλά κι ευχαριστώντας(!) τον για τα καλά (άκουσον άκουσον) που προσφέρει στη χώρα και τον λαό της!

Αν και σχεδόν αναμενόμενες οι εικόνες εκδήλωσης πάθους και αφοσίωσης στο πρόσωπο που ηγείται του κόμματος που ανήκουν πολλά μέλη όταν αυτό επισκέπτεται έναν τόπο, ωστόσο, δεν είναι ή ορθότερα, δεν θα έπρεπε να είναι καθόλου δεδομένες αυτές οι εικόνες από πρόσωπα που τουλάχιστον έδειχναν ότι διακρίνονται από μία ψυχραιμία σε πολιτικό επίπεδο και παρουσιάζονταν να διαφέρουν από μέλη άλλων πολιτικών παρατάξεων που δήλωναν και δηλώνουν υποταγή στις επιταγές των κομματικών “αφεντικών” τους.

Πρέπει εξ αρχής να σημειωθεί το αυτονόητο, πως για το χάλι της χώρας ευθύνεται ένα καλοστημένο σύστημα ρουσφετιού και κομματικής εξυπηρέτησης που έχει παρελθόν, έχει παρόν και θα έχει και μέλλον και στοχεύει στο να στρατολογεί άτομα και να τα μετατρέπει σε πιστούς υπηρέτες των πολιτικών που - κατ΄ εντολήν, αλλά με προθυμία - εφαρμόζει!

Παίρνοντας απόσταση από τα τελευταία γεγονότα και παρατηρώντας με νηφαλιότητα τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο νησί, όπως επίσης βλέποντας και τις αντιδράσεις θέρμης των κομματικών μελών και των στενών φίλων της κυβερνητικής παράταξης, δεν μπορεί παρά να γεννηθεί αυθόρμητα η απορία, πώς, άνθρωποι που έχουν υποφέρει από πολιτικές κόντρα στα δικαιώματα των χαμηλών στρωμάτων, έρχονται να υπηρετήσουν με αφοσίωση μία πολιτική διαχείρισης της εξαθλίωσης και της φτώχειας, καλύτερη βέβαια από εκείνη που προκλητικά εφάρμοζε η πιο δεξιά προηγούμενη κυβέρνηση.

Μπορεί η συνήθεια και οι κομματικές παρωπίδες των ανθρώπων που έχουν δεσμούς συνεργασίας με τις παρατάξεις στις οποίες ανήκουν να μην τους επιτρέπουν να γίνει αντιληπτή η πολιτική σαπίλα που συνεχίζει να επιπλέει στη χώρα, όπως και το άκρως προβληματικό πολιτικό αλισβερίσι που ξεδιπλώνεται σιγά σιγά (βλ. τελευταίο ανασχηματισμό), ωστόσο, στον απλό κόσμο και στον προσεκτικό παρατηρητή, που παραμένει – και ορθώς – υποψιασμένος, δεν μπορεί παρά να ξενίζει αυτή η εικόνα πίστης που εκδηλώνεται από μέρους τους!

Ακόμη κι αν περιμέναμε να δούμε μετά από καιρό... κυβερνητικό βουλευτή των Κυκλάδων που έχει ξεχάσει τί εστί νησί, αφού θυμάται πως πρέπει να επισκεφθεί το νομό του, μόνον αν είναι να συνοδεύσει ή να υποδεχθεί τον Πρωθυπουργό ή Υπουργικά στελέχη της χώρας, ωστόσο, δεν περιμέναμε να δούμε εκδηλώσεις τέτοιας θέρμης από απλά κομματικά μέλη, που δημοσίως χλεύαζαν και στηλίτευαν ανάλογες κινήσεις άλλων μελών από παρατάξεις της σημερινής αντιπολίτευσης!

Θλίψη προκαλείται, αλλά επίσης σκέψεις απογοήτευσης όταν κανείς παρατηρεί πως δυστυχώς στο σύνολό τους τα μέλη που απαρτίζουν τους κομματικούς στρατούς των παρατάξεων εξουσίας, διατηρούν στάση “δουλοπρέπειας” απέναντι στους προέδρους τους, κάνοντας υποκλίσεις... μάλιστα σε προγραμματισμένες αφίξεις τους, που σκοπό έχουν να αποδείξουν... πως μόνον ως απλά πιόνια μπορούν να θεωρούνται οι τοπικές κοινωνίες, με φόντο δρομολογημένες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που κάθε άλλο παρά λαμβάνουν υπόψιν το σύνολο των αναγκών ενός τόπου!

Στηλιτεύεται λοιπόν για μία ακόμη φορά ο σεβασμός των κομματικών μελών προς τους αρχηγούς τους, οι οποίοι έχουν με τη σειρά τους υπηρετήσει πολιτικές στις οποίες μέχρι και “χθες” τάσσονταν αντίθετοι, καθώς δεν συνάδει με τη λογική σκέψη η απλή παρατήρηση της εκδήλωσης πίστης απέναντι σε όσα δεν ευνοούν καλύτερες μέρες για τον λαό.

Καυτηριάζεται η εικόνα του να ασπάζονται κομματικά μέλη τον όποιο πολιτικό, πολλώ δε μάλλον τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που είναι συνώνυμο της πολιτικής κυβίστησης, όταν δίπλα τους υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν από την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου τους και(!) με τη “σφραγίδα” μίας δήθεν φιλολαϊκής κυβέρνησης!

Κομματικό ντελίριο - μόνον - χαρακτηρίζει όσους συνήθισαν να μην αντιδρούν όταν προκλητικά το άσπρο γίνεται μαύρο, κατάσταση η οποία μόνον κακά μαντάτα προμηνύει για το σύνολο της χώρας, αλλά πρωτίστως για τη μεταξύ μας συνεννόηση κι επικοινωνία ως τοπικής κοινωνίας!

Ετικέτες: