Ο αμνός...

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε μέχρι σήμερα για την ερμηνεία λέξεων όπως ο “αμνός”, διαγράψτε από τη μνήμη σας όποιες αποδόσεις έχουν δοθεί από ελληνικά λεξικά και πολλαπλασιάστε τον βαθμό της καλοσύνης, της αφέλειας και της αγνότητας με το άπειρο, για να κατανοήσετε τί εστί αμνός στην πολιτική και δη στην τοπική πολιτική σκηνή που μας “αξίζει”!

Αμνός στα δικά μας γεωγραφικά όρια είναι εκείνος ο απλός... και ταπεινός... πολιτικός που απέχει(!) από κάθε ανησυχία και αναταραχή όταν προσβάλλονται κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες του τόπου που διοικεί, ακόμη κι αν την έχει πυροδοτήσει ή προκαλέσει ο ίδιος, με δήθεν χρονικά “άστοχο” προγραμματισμό συζήτησης των θεμάτων που τους “καίνε”!

Αμνός στη δική μας περίπτωση σημαίνει ο πάντα καλά κρυμμένος αυτοδιοικητικός κατά τη διάρκεια συζήτησης και ανάλυσης σοβαρών υποθέσεων του τόπου όταν μάλιστα θίγονται οικονομικά επιχειρηματίες του τόπου, ο οποίος ξέρει καλά πως να ξεφορτώνεται ο ίδιος τις ευθύνες και να θέτει προς σφαγή... τους αιρετούς συναδέλφους του, προκειμένου ο ίδιος - όπως αθώα κι αφελώς νομίζει – να μετριάσει το πολιτικό κόστος που του αξίζει(!) να εισπράξει!

Αμνός είναι εκείνος ο πολιτικός που θεωρεί αναλώσιμους όλους τους υπόλοιπους της παράταξής του όταν έχει να ξεπεράσει δυσκολίες που τον φέρνουν αντιμέτωπο με την τοπική κοινωνία και τα αιτήματά της, προκειμένου να μείνει αλώβητο το φτιασιδωμένο προφίλ του, που με μανία “χτίζει” πίσω από πληκτρολόγια και οθόνες στα social media!

Αμνός είναι το “ευφυές” εκείνο πρόσωπο, το ένα και μοναδικό που δίνει... προθύμως τις συμφωνίες του με μέλη της αντιπολίτευσης, όταν ασκείται καυστική κριτική για τακτικές απευθείας αναθέσεων!

Αμνός βεβαίως, είναι ο αυτοδιοικητικός που έχει τα ηνία του τόπου στα χέρια του και για όποια επιτυχία η κοπιώδη προσπάθεια άλλων αιρετών ή και υπαλλήλων, ξέρει(!) να βγαίνει μπροστά και να καπελώνει το έργο τους, με σκοπό πάντα να καρπωθεί το όποιο δίκαιο χειροκρότημα του κόσμου!

Αμνός στον μικρό μας τόπο είναι ο ίδιος άνθρωπος που σπεύδει να προλάβει να αυτοχειροκροτηθεί σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως ο ένας και αποτελεσματικός αυτοδιοικητικός, για όσες χρηματοδοτήσεις δίδονται από τα Υπουργεία ή για όσες υποθέσεις μικρών ή και μεγαλύτερων έργων δείχνουν πως θα προωθηθούν, λόγω πολιτικών αποφάσεων της κυβέρνησης.

Εκτός των ανωτέρω, αμνός πρέπει να ξέρουμε όλοι πως είναι εκείνος που ενώ ηγείται ενός τόπου, για ό,τι δεν καρποφορεί, ξέρει να δείχνει με το δάκτυλο ότι φταίνε όλοι οι υπόλοιποι αυτοδιοικητικοί εκτός από εκείνον!

Αμνός είναι ο “φοβερός” εκείνος άνθρωπος που προσεγγίζει τον όποιο αντίλογο με εμμονές και αφιερώνει χρόνο στο να ανακαλύπτει... φιλίες των μέσων ενημέρωσης (που ασκούν κριτική στη διοίκηση συνολικά(!) ως οφείλουν), με αντίπαλές του αυτοδιοικητικά πλευρές και είναι επίσης, εκείνος που διαπιστώνει... και μεταφέρει(!) και σε συνδικαλιστικές πλευρές – τις οποίες πασιφανώς θέλει ψηφοθηρικά(!) να εκμεταλλευθεί -, ανεδαφικές σκέψεις και παράλογες προσεγγίσεις μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την όποια φαντασία του!

Αμνός είναι εκείνος που όψιμα “θυμήθηκε” να υποστηρίξει επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους μεγάλης βιομηχανικής μονάδας στο νησί μας, όταν μέχρι προσφάτως ψιθύριζε σε διάφορα “πηγαδάκια” πως οραματιζόταν μία διαφορετική χρήση του χώρου αυτού!

Αμνός στην τοπική πολιτική είναι ένας: Εκείνος που μετά το πέρας της συρρικνωμένης(!) τουριστικής σεζόν, δεν έχει βγάλει ούτε κιχ για το γεγονός πως οι επιχειρηματίες του κέντρου και του νησιού παραμιλούν κυριολεκτικά αναφορικά με τον φετινό απολογισμό που είδαν στο ταμείο τους!

Αμνός είναι εκείνος που παρέλαβε – ω συμπολίτες – καμμένη γη και που αντί να αφιερώσει εποικοδομητικά χρόνο σε παραγωγή σοβαρού έργου για τον τόπο, αναλώνεται σε ψηφοθηρική μανία, βαπτίζοντας όλους εκείνους που διαφωνούν με τη στάση του, εχθρούς του!

Μόνο που η πολιτική πρέπει ο ίδιος να γνωρίζει πως δεν είναι φαντασία, αλλά ρεαλισμός, τεχνοκρατική προσέγγιση και αποτέλεσμα!

Αμνέ... του Θεού, που σηκώνεις τις αμαρτίες όλων των άλλων, συγχώρεσε εμάς!

Ετικέτες: