Μόνο σκέψεις και… σενάρια

  • Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 10 Σεπ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η… καθημερινότητα μετά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο επιστρέφει σιγά-σιγά. Βέβαια υπάρχουν νησιά στις Κυκλάδες που για εκείνα το καλοκαίρι.. .συνεχίζεται σε αντίθεση με την Σύρο που πλέον έχουμε μπει σε… μοτίβο χειμώνα. Αυτό σημαίνει πως εδώ στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων κοιτάμε πλέον τις χειμερινές μας συνήθειες που δεν είχαν άλλες από τις αθλητικές δραστηριότητες. Πάμε όμως να δούμε τι έχουμε και τι συνέβη την βδομάδα που προηγήθηκε.

Είχαμε λοιπόν την κλήρωση δύο κατηγοριών από την ΕΠΣ Κυκλάδων τόσο της Κ-16 όσο και της Κ-14. Επίσης την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση για το κύπελλο των Κυκλάδων. Η κληρωτίδα με το… καλημέρα έβγαλε ντέρμπι, καθώς την πρώτη ημέρα των αγώνων θα βρεθούν αντιμέτωπες δύο ομάδες οι οποίες έχουν υψηλούς στόχους. Μία εκ των Α.Ο. Σύρου και Άνω Μερά πριν από καλά – καλά ξεκινήσει η φετινή σεζόν θα την αφήσουν, αφού την πρώτη ημέρα των αγώνων για τον θεσμό του κυπέλλου θα βρεθούν αντιμέτωποι. Η ομάδα του Μάκη Βαρθαλίτη καλείτε να δείξει από την αρχή κιόλας των υποχρεώσεών της, τη δυναμική της αλλά και τα καλά στοιχεία – αν διαθέτει  - αν θέλει να περάσει στην επόμενη φάση. Θα πρέπει ίσως να κάνει μία πρώτη μικρή ή μεγάλη πρώτη υπέρβαση αφού θα χρειαστεί να νικήσει στην Μύκονο την Άνω Μερά για συνεχίσει στο κύπελλο.

Αυτό είναι μόνο η αρχή, αφού όλα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν την προηγούμενη εβδομάδα για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων να μην… ισχύουν ή καλύτερα να μην μπορούν να υλοποιηθούν. Τι σημαίνει αυτό; Πως πρέπει ήδη να ξεχνάμε την αλλαγή των ομίλων και πλέον το μόνο ίσως υπαρκτό σενάριο είναι αυτό με τους παραδοσιακούς ομίλους, δηλαδή, η Σύρος να μπει και πάλι μαζί με την Τήνο, την Μύκονο και την Άνδρο.

Οπότε θα μιλάμε για έναν άκρως δυνατό και ανταγωνιστικό όμιλο, αφού ουσιαστικά όλες οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την φετινή κούρσα θα είναι σε έναν όμιλο.

Στην ΕΠΣ Κυκλάδων θα πρέπει να υπάρχει μεγάλος προβληματισμός με τον τρόπο που θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα, καθώς κακά τα ψέματα δεν μπορείς, δεν γίνεται να αφήσεις εκτός ότι καλύτερο διαθέτεις. Δεν θέλω να θίξω καμία προσπάθεια και κανένα σωματείο, όμως ότι καλύτερο ποδοσφαιρικά μπορεί να δείξουν οι Κυκλάδες βρίσκονται στον πρώτο όμιλο. Στην αντίπερα όχθη μόνο ο Πανναξιακός μπορεί να προκαλέσει κάποιο ενδιαφέρον. Βέβαια υπάρχουν ακόμη 1-2 σωματεία που έχουν δυναμική, όμως εδώ μιλάμε για έναν όμιλο… φωτιά. Που ουσιαστικά τις ομάδες που έχουν υψηλούς στόχους τους θέλεις και στη συνέχεια, αφού αυτές οι ομάδες θα τονώσουν το ενδιαφέρων των φιλάθλων.

Με ενδιαφέρον επομένως περιμένουμε να δούμε στην συμπληρωματική προκήρυξη τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η φετινή κούρσα. Ευχή; Ευχή όλων είναι να υπάρξει ο τρόπος με τον οποίο θα τονώσει το ενδιαφέρον του ήδη υποβαθμισμένου πρωταθλήματος των Κυκλάδων.