Aquathlon… μία υποσχόμενη διοργάνωση

  • Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 17 Σεπ. 2018 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, με τους διοργανωτές να κερδίζουν το… στοίχημα. Εντάξει προβληματάκια μπορεί να υπήρχαν, όμως όταν το εγχείρημα είναι μεγάλο και δύσκολο, υπάρχει η κατανόηση, καθώς ξέρεις ότι την επόμενη φορά τα πάντα θα κυλήσουν ομαλά. Μιλάμε για ένα μεγάλο Event το οποίο ήθελε τέλειο συγχρονισμό καθώς συνδύαζε το τρέξιμο με την κολύμβηση. Οι παράπλευρες εκδηλώσεις ήταν η μία καλύτερη από την άλλη και όλοι οι αθλητές μικροί και μεγάλοι πέρασαν σίγουρα ένα όμορφο τριήμερο.

Από την πλευρά τους οι διοργανωτές και φυσικά καλά έκαναν κράτησαν τις συμμετοχές σε λογικά πλαίσια, καθώς πρώτο μέλημά τους ήταν η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και παράλληλα να αποκτηθούν οι απαραίτητες εμπειρίες. Φυσικά οι εμπειρίες κερδήθηκαν, οι διοργανωτές είδαν που θέλουν βελτιώσεις και που όλα κύλησαν ομαλά και πλέον προχωρούν για την επόμενη μεγάλη αθλητική εκδήλωση. Ναυτικός Όμιλος Σύρου και Δρομείς Σύρου απέδειξαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως με την συνεργασία μπορούν να κερδηθούν ακόμη και τα πιο δύσκολα… στοιχήματα. Ένα απ’ αυτά ήταν και το Aquathlon, καθώς όπως αναφέρω παραπάνω, αλλά και το ροπορτάζ στην αθλητική στήλη, βασιζόταν σε τρίξιμο και κολύμβηση. Ήταν κάτι σαν ένα μικρό τρίαθλο, όμως δεν είχε ποδήλατο. Ο συνδυασμός δύσκολος, αφού έπρεπε να βρεθεί τρόπο να «παντρευτούν» μεταξύ τους όπως είπε και ο Δημήτρης Τσιργής, ο οποίος μαζί με την οργανωτική επιτροπή, τον πρόεδρος του Ν.Ο. Σύρου και τους Δρομείς Σύρου έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Μία υποσχόμενη κατά τα άλλα διοργάνωση η οποία με την στήριξη των φορέων μπορεί να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο. Άνθρωποι της ΚΟΕ ήρθαν στο νησί, πήραν μία πρώτη γεύση – βέβαια γνώριζαν πως Σύρο και αθλητική διοργάνωση σημαίνουν επιτυχία- και πλέον αναμένουμε με αγωνία αν του χρόνου ή τις επόμενες σεζόν η διοργάνωση αυτή πάρει Πανελλήνιο χαρακτήρα.

Κλείνοντας και θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία σε όλους όσους βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο, καθώς μεγάλη ήταν η συνεισφορά των εθελοντών. Σκάφη ασφαλείας, δύτες, αλλά και εθελοντές στην ξηρά έκαναν τα πάντα για να διεξαχθεί με ασφάλεια ο αγώνας. Θα πρέπει να τονίσω πως αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που έσπευσαν να βοηθήσουν, ίσως τώρα να μην μιλούσαμε για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης αυτής. Αλλά και πάλι οι εθελοντές ήταν εκεί, παρών, στάθηκαν και βοήθησαν όπου χρειάστηκε, πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με την καρδιά τους και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό. Η Σύρος αν ενώσει τις δυνάμεις τις μπορεί να κερδίσει και μπορεί να κερδίσει πολλά. Αν το δούμε αθλητικά, ένας παίκτης δεν μπορεί να κερδίσει σε ομαδικό άθλημα την αντίπαλη ομάδα. Αν υπάρχει συνεργασία, πίστη, θέληση και κυρίως καθαρά μυαλά, αυτό το νησί μπορεί να κάνει πολλά.  

Διαβάστε ακόμα