Περισσότερα παιχνίδια, μεγαλύτερο το… ενδιαφέρον

  • Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, 2018 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 24 Σεπ. 2018 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η συμπληρωματική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων έφτασε στις ομάδες και τα σωματεία του νομού πλέον γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο θα αγωνισθούν. Πως θα γίνει ο υποβιβασμός, πως θα παραμείνουν στην κατηγορία, αλλά και με ποιον τρόπο θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Η φετινή διεξαγωγή σαφώς και θα είναι πιο βελτιωμένη από την περσινή κακή επιλογή, με τις ομάδες θα σταματούν ουσιαστικά από τον Δεκέμβρη και να έχουν πολύ μα πολύ λίγα παιχνίδια στα πόδια τους.

Φέτος τα πάντα αλλάζουν, τα παιχνίδια θα είναι περισσότερα, θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον και το βασικότερο λόγω και του υποβιβασμού κανένα σωματείο δεν θα είναι αδιάφορο. Ακόμη κι αυτά που έχουν ή θα αποφασίσουν στην πορεία πως η Α’ κατηγορία δεν τους… πάει, θα κρατήσουν – πιστεύω – μία καλύτερη στάση αφού θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τουλάχιστον την τελευταία θέση.

Κοιτάξτε, σίγουρα ο διαχωρισμός των κατηγοριών μπορεί κάποιους να τους… ξινίζει, όμως είναι άδικο να μπαίνουν όλες οι ομάδες μέσα στον ίδιο.. σακούλι. Κάποιες πραγματικά προσπαθούν να κάνουν πρωταθλητισμό και κάποιες απλά θέλουν να συμμετάσχουν. Όλοι βέβαια έχουν δικαίωμα στο να αγωνίζονται και γι’ πρέπει να υπάρχουν οι κατηγορίες.

Όταν δεν υπάρχει… στόχος, δηλαδή, είτε ανόδου, παραμονής ή ακόνη και μία καλής παρουσίας, τότε στο οτιδήποτε και να γίνει, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, σε οποιοδήποτε ομαδικό άθλημα, τότε δεν υπάρχει και  ενδιαφέρον.

Το ποδόσφαιρο πέρσι έχασε σημαντικό έδαφος στην εκτίμηση του φίλαθλου κοινού. Αυτό το είδαμε καθαρά και ξάστερα κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων όταν στην εξέδρα ΔΕΝ υπήρχαν ούτε οι… συγγενείς.

Οι παίκτες έπαιζαν μόνοι, χωρίς κανένα ενδιαφέρον και πολλά παιχνίδια ήταν τόσο αδιάφορα που ίσως να μην ήθελαν να αγωνισθούν ούτε οι ποδοσφαιριστές.

Μετά από αρκετά χρόνια μπορώ να πω είδαμε να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ των ομάδων. Παιχνίδια που από το πρώτο κιόλας μισάωρο να έχουν κριθεί και να κάνουν οι νικητές μεταξύ τους… πασούλες.

Όλα αυτά θέλω να πιστεύω ότι ανήκουν στο παρελθόν. Οι ομάδες έχουν κάνει κάποιες κινήσεις, σωματεία που θα κάνουν πρωταθλητισμό έχουν ενισχυθεί και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε τα… αποτελέσματα.

Οι δύο κατηγορίες θέλω να πιστεύω πως θα επαναφέρει το ενδιαφέρον του κόσμου και οι φίλαθλοι σιγά – σιγά να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Σήμερα Δευτέρα θα γίνει και η κλήρωση των ομίλων με τον πρώτο όπως είναι φυσικό να έχει πάνω του όλο το ενδιαφέρον, μιας και η πλειοψηφία των ομάδων που έχουν υψηλούς στόχους βρίσκονται εντός αυτού. Σίγουρα κάποια θα μείνει εκτός συνέχεια, αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πούμε περισσότερα πάνω σ’ αυτό.

Για να δούμε και τι θα κάνει και ο Α.Ο. Σύρου την επόμενη εβδομάδα στην Μύκονο με την Άνω Μερά, γιατί το συγκρότημα του Μάκη Βαρθαλίτη θα πάει ουσιαστικά χωρίς κανένα φιλικό παιχνίδι στα πόδια της.   

Το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται ξεκινά το κύπελλο Κυκλάδων, οι ομάδες προετοιμάζονται για την… πρεμιέρα αυτή, καθώς είναι και μία καλή ευκαιρία να δουν και σε ποιο αγωνιστικό σημείο βρίσκονται.

Ξεκίνημα λοιπόν σε λίγες ημέρες και σύντομα θα υπάρχουν και τα πρώτα… συμπεράσματα. Που σίγουρα για κάποιους θα είναι θετικά και για κάποιους άλλους αρνητικά.

Διαβάστε ακόμα