Αξιολογώντας τα “μαύρα πρόβατα”

Χείμαρρος πολυλογίας, χιλιοειπωμένων δεσμεύσεων που επαναλαμβάνονται, αλλά και δημόσια σχόλια περί προόδου που για ακόμη μία θητεία περιμένουμε, κατακλύζουν την καθημερινότητά μας – ξανά -, με αρκετούς αυτοδιοικητικούς να επενδύουν στην κοντή(;) μνήμη μας, προκειμένου – όπως διακαώς επιθυμούν - να αποσπάσουν την εύνοιά μας.

Καταρράκτης υποσχέσεων που δεν τηρήθηκαν εκστομίζονται για μία ακόμη φορά με περίσσια ευκολία από αιρετά πρόσωπα που έχουν βάλει ήδη τις παρωπίδες τους απέναντι στην κοινωνία και τις ανάγκες της και με προσήλωση, μάχονται για την επίτευξη του ενός και μοναδικού στόχου τους, αυτού που θέλει την παραμονή τους στην αυτοδιοικητική καρέκλα.

Δημόσιες τοποθετήσεις που συνιστούν – κατά τη φτωχή αντίληψή τους περί δημόσιας πολιτικής ζωής – πρόμο... για τα όποια θετικά προέκυψαν... τα τελευταία τέσσερα χρόνια, γεμίζουν ασφυκτικά την ψεύτικη και παραπλανητική εικόνα των social media, στην προσπάθεια αρκετών αυτοδιοικητικών να δείξουν πως υπήρξαν παραγωγικοί και όχι διακοσμητικοί!

Οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας όμως, παραμένουν ανοικτές κι αναπάντητες σε σημαντικό βαθμό, με ορισμένα πολιτικά πρόσωπα μάλιστα, να αγνοούν το βάθος και την ουσία των θεμάτων που προβληματίζουν και απασχολούν έντονα τα μέλη της, με τα ίδια να αποδεικνύονται μέρα με την ημέρα ολοένα και ακατάλληλα για προώθηση λύσεων!

Ο απολογισμός ενός πολίτη, οφείλει να εστιάζει σαφώς όχι μόνον στην ομάδα... της πλειοψηφίας, αλλά συνολικά στις παρατάξεις που απαρτίζουν την Αυτοδιοικητική Αρχή, καθώς η αντιπολίτευση σε μεγάλο βαθμό μπορεί να ασκήσει έλεγχο που να λειτουργήσει υπέρ των πραγματικών αναγκών!

Άξιο λόγου γεγονός όμως, αποτελεί η αξιέπαινη και τίμια στάση αυτοδιοικητικών προσώπων που ακόμη κι αν ανήκουν στην παράταξη της πλειοψηφίας, διατηρούν την αξιοπρέπειά τους και τιμούν τους δημότες, εστιάζοντας τις προσπάθειές τους στη διεκδίκηση καλύτερων ημερών για το νησί, για τον πολιτισμό του και τον τουρισμό του.

Υπογραμμίζοντας ξεκάθαρα τα “όπλα” που διαθέτει το νησί κι έχοντας τη δυνατότητα και την αντίληψη να διακρίνουν τα πλεονεκτήματά του, καταφέρνουν αποτέλεσμα για τον τόπο, το οποίο πάντα εκ των υστέρων γνωστοποιούν, χωρίς ποτέ να προλογίζουν πρώιμα και βιαστικά την προσπάθεια και τον αγώνα επιτυχίας!

Ήρθε η ώρα να ξεχωρίσουμε τα πρόσωπα εκείνα που τιμούν την ψήφο του κόσμου, ανταποδίδοντάς του έργο και αποτέλεσμα στη βάση των πράξεων και όχι των θεωρητικών προσεγγίσεων!

Πρόκειται για εκείνα τα πρόσωπα που θα παλέψουν και θα καταφέρουν επιτυχώς, ένα σπουδαίο βήμα για το νησί, με εφόδια την ιστορία του, τον πολιτισμό και την κληρονομιά του, την οποία σέβονται, αναγνωρίζουν και είναι ικανά να προβάλουν!

Πρόκειται για τα άτομα εκείνα που δε θα διστάσουν να ταχθούν δημοσίως κατά της αδράνειας της παράταξής τους, αν αντιληφθούν πως αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να έχουν αποτέλεσμα, στην κατεύθυνση της διάσωσης μνημείων, αλλά και για τα πρόσωπα που δημοσίως θα προβούν σε απολογισμό των ενεργειών τους.

Πρόκειται για τα άτομα εκείνα που θα ψηφίσουν κατά συνείδηση σε θέματα που αξιολογούν πως δεν οφείλουν να κρατήσουν τη γραμμή της δημοτικής ομάδας τους, αποτελώντας το φωτεινό παράδειγμα πολιτικών στην τοπική σκηνή, οι οποίοι ξέρουν να σέβονται, να εμπιστεύονται και να υπερασπίζονται ουσιαστικά τη δημοκρατία και την πολυφωνία.

Επιπλέον, πρόκειται για τους αιρετούς εκείνους που δεν θα διστάσουν να κάνουν αυτοκριτική αλλά και να παρατηρήσουν τα κακώς κείμενα της παράταξής τους, διατηρώντας απόσταση μάλιστα από μέλη της, που απέχουν μίλια... μακριά από τη δική τους αντίληψη, όσον αφορά στον τρόπο που συμμετέχουν στη δημόσια πολιτική ζωή!

Ήρθε η στιγμή να ξεκινήσουμε να αξιολογούμε και να χειροκροτούμε, όχι το ιλουστρασιόν πλαστό προφίλ προσώπων που βρέθηκαν στα κοινά, αλλά το ειλικρινές και μετρημένο δημόσιο πρόσωπο αιρετών που έχουν γνώση των αναγκών του τόπου και πολεμούν... για την πρόοδό του, αξιολογώντας και μετρώντας τα πραγματικά “όπλα” του!

Λίγους μήνες πριν από την επίσημη κοκορομαχία για τη διεκδίκηση της πρώτης καρέκλας, ας ξεχωρίσουμε τη διαφορετική νοοτροπία της ουσιαστικής κουλτούρας και όχι της μαζικής παραπλάνησης ψηφοφόρων. Ας εστιάσουμε σε πρόσωπα που σήμερα για τους λαϊκιστές, βαφτίζονται “μαύρα πρόβατα”!

 

 

 

Ετικέτες: