Ο Φοίνικας, το Dellagrazia run και οι… αποκλεισμοί

  • Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 8 Οκτ. 2018 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο… δράση. Από όλα είχε το… μενού. Οι φίλοι τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του Βόλεϊ είχαν να δουν αρκετά πράγματα και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Επίσης είχαμε μία ακόμη πετυχημένη δρομική διοργάνωση το… Dellagrazia run. Περισσότεροι από 300 αθλητές όλων των ηλικιών βρέθηκαν στην Ποσειδωνία, έτρεξαν σε διάφορες διαδρομές, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν… κοινό. Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση καθώς τα πάντα από τους διοργανωτές είχαν προβλεφθεί.

Πάμε σιγά – σιγά να δούμε τι έγινε στο βόλεϊ με τον Φοίνικα να κλείνει την προκριματική φάση των αγώνων με συνολικά δύο νίκες και μία ήττα. Το «Πειρατικό» επικράτησε με 3-1 τόσο του Παμβοχαϊκού όσο και της Κηφισιάς. Στο σημείο που βρισκόμαστε ίσως αυτός ο απολογισμός να μην παίζει και μεγάλο ρόλο, όσο η εικόνα που έδειξαν οι αθλητές του Νίκου Ζαλμά. Οι Συριανοί μετά από πολύ καιρό έδειξαν μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και μάλιστα όταν βρέθηκαν πίσω από την Κηφισιά, αντέδρασαν σαν μία ομάδα που είναι αρκετό καιρό μαζί. Οι φίλοι της ομάδας είδαν με μεγάλη ικανοποίηση την εικόνα που έβγαλαν οι αθλητές του Φοίνικα και στα τρία παιχνίδια, αφού ακόμη και στην ήττα από τον Ολυμπιακό το συγκρότημα του Νίκου Ζαλμά έδειξε καλά στοιχεία.

Πάμε από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο, καθώς ακόμη είμαστε στο ξεκίνημα και θα έχουμε πολλά να δούμε και να πούμε.

Η Σύρος εξακολουθεί να μην ορθώσει ανάστημα στον «βασιλιά των σπορ» αφού οι δύο από τις τρεις ομάδες από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων που αγωνίσθηκαν στην πρώτη φάση του κυπέλλου Κυκλάδων. Α.Ο. Σύρου και Αίαντας Σύρου έμειναν εκτός συνέχεια, καθώς ο μεν πρώτος ηττήθηκε από την Άνω Μερά με 2-1 και ο δεύτερος αποκλείστηκε από τον Ανδριακό στα πέναλτι.

Ο Α.Ο. Σύρου στο πρώτο του παιχνίδι μετά από ένα χρόνο απουσίας από τα γήπεδα των Κυκλάδων έπαιξε ουσιαστικά για ένα μόνο ημίχρονο καθώς στο δεύτερο δεν… υπήρχε. Η Άνω Μερά από την πλευρά της πήρε δίκαια το εισιτήριο της πρόκριση, καθώς αν και βρέθηκε πίσω δεν το έβαλε κάτω, πίεσε για την ανατροπή και στο τέλος τα κατάφερε. Ο Αίαντας το… πάλεψε κόντρα στον Ανδριακό, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να μείνει εκτός συνέχεια στη διαδικασία των πέναλτι. Μόνο ο Πάγος έμεινε… ζωντανός αν και το συγκρότημα του Νίκου Βουτσίνου χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης για να κάμψει την αντίσταση της Σερίφου.

Η χρονιά ξεκίνησε και μάλιστα ξεκίνησε με αρκετά… ερωτηματικά και κυρίως για τον Α.Ο Σύρου που ενώ υπήρχε όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά ο αποκλεισμός από την Άνω Μερά, σίγουρα ήταν εκτός προγράμματος, όσο κι αν η ομάδα της Μυκόνου είναι ένα από τα φαβορί για το πρωτάθλημα.  

Διαβάστε ακόμα