Από τα ερωτηματικά του βόλεϊ στα… κοκορίσματα του ποδοσφαίρου

  • Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 15 Οκτ. 2018 - 18:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Εδώ μόνο εδώ. Αλήθεια τι μπορείς να πεις όταν μία εβδομάδα πριν την έναρξη –και με την αναβολή μέσα – κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει, πρώτον: τον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα πάρουν τελικά μέρος στο πρωτάθλημα και δεύτερον: αν θα ξεκινήσει που είναι και το πιο βασικό.

Ο λόγος, φυσικά για την Volley League που λίγες ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη κανείς δεν γνωρίζει αν θα ξεκινήσει. Φυσικά μέσα σε όλα έχει δοθεί και μία παράταση μίας εβδομάδας που αν δεν υπήρχε το πρόβλημα θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι πολύ κρίσιμο, γιατί μέσα σ’ αυτό θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις. Τα δεδομένα διάφορα, τίποτα σίγουρο. Κάποιες ομάδες επιθυμούν να ξεκινήσει άμεσα και κάποιες άλλες όχι. Κάποιες θέλουν για τους δικούς της λόγους επιθυμούν να γίνει εκ νέου κλήρωση και κάποιες άλλες όχι. Κι όλα αυτά σε μία χώρα η οποία «θεωρείται» πολιτισμένη.

Όλα αυτά για να καταλάβουμε πόσο σπουδαίο είναι η συμμετοχή του Φοίνικα σε ένα πρωτάθλημα που ομάδες παραδοσιακά μεγάλες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Δεν θα αναφερθώ παραπάνω σ’ αυτό, όμως κύριοι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων η συμμετοχή του Φοίνικα στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς να έχει αυτά τα προβλήματα. Πάμε όμως σε κάτι άλλο. Ένα από τα προβλήματα είναι η μη συμμετοχή του Ηρακλή Χαλκίδας. Χρειάστηκε να διανύσουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι, να βρεθούν στο και… ένα αφού το πρωτάθλημα έπρεπε να είχε ξεκινήσει για να αποφασιστεί ότι τελικά δεν θα κατέβει στο πρωτάθλημα. Με αποτέλεσμα να μείνουν δέκα ομάδες και να δημιουργηθεί ένα τεράστιο κενό. Ένα κενό που αν δεν αλλάξει – κανείς για την ώρα δεν γνωρίζει – θα μιλά για δύο ρεπό κάθε αγωνιστική και τον Φοίνικα μετά τις γιορτές να δίνει ένα παιχνίδι μέσα σε 50 ημέρες. Ούτε στην Ουγκάντα που λέει ο σοφός λαός. Για να φύγουμε από το βόλεϊ θα πρέπει να τονίσουμε πως στο Δ.Σ. θα αποφασιστεί αν θα ξεκινήσει κανονικά, αν δεν γίνει και πάλι κλήρωση ή όχι, κι αν….

Τα μέχρι τώρα δεδομένα μιλούν για έναρξη του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και δύο ρεπό κάθε αγωνισθεί. Βέβαια όλα αυτά ανά πάσα στιγμή μπορούν να ανατραπούν.   

 

Από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, με την αρχή να είναι θετική. Στη Σύρο πραγματοποιήθηκε το τοπικό ντέρμπι μεταξύ του Πάγου και του Α.Ο. Σύρου. Η ομάδα του κ Φωκά επικράτησε με 0-3 του Πάγου σε ένα ματς που δικαίως πήρε το τρίποντο. Οι τυπικά γηπεδούχοι ίσως όπως αναφέρω και στο ρεπορτάζ του αγώνα να φοβήθηκαν περισσότερο από όσο έπρεπε το ματς, καθώς ουσιαστικά δεν απείλησαν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον Κώστα Συριανό. Μόνο από στημένες φάσεις έγινε προσπάθεια για κάποιο γκολ. Ακόμη  κι όταν ο Πάγος έμεινε πίσω στο σκορ το πλάνο δεν άλλαξε, αφού επιθετικά δεν δημιούργησε καμία φάση. Από την άλλη πλευρά ο Α.Ο. Σύρου έδειξε πιο έτοιμο και παρά το γεγονός πως προερχόταν από ήττα-αποκλεισμό η ομάδα έδειξε θετικά στοιχεία. Στα αρνητικά; Δυστυχώς η νοοτροπία δεν αλλάζει γι’ αυτό και δεν πρόκειται να γίνει κάτι. Το να ακούει όλος ο κόσμος τα… κοκορίσματα κάνει πάντα κακό,, καθώς απομακρύνει όλους όσους επιθυμούν να έρθουν πιο κοντά σε εσένα. Μην ξεχνάτε πως ο Α.Ο. Σύρου προέρχεται από μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του κι αυτό θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να ανατραπεί. Μην χαλάτε την εικόνα των ποδοσφαιριστών και μην εσείς οι ίδιοι μειώνεται τη νίκη της ομάδα σας.

Διαβάστε ακόμα