Όσα γράφουν, δεν ξεγράφουν...

Social media ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα “εργαλείο” που άλλοτε βοηθά τους αυτοδιοικητικούς στην προβολή που επιδιώκουν με τον τρόπο που οι ίδιοι ορέγονται, προς εξασφάλιση της εύνοιας των πολιτών κι άλλοτε ένα μέσον διατύπωσης σχολίων που έρχεται να τους εκθέσει ανεπανόρθωτα!

Είναι η περίοδος του ανεπίσημου προεκλογικού διαστήματος τέτοια, κατά την οποία πολλά θα δουν τα μάτια των πολιτών, αλλά και πολλά θα ακούσουν, απέναντι στα οποία, ως φαίνεται ήδη, μάλλον θα κληθούν να παλέψουν σκληρά για την προάσπιση της λογικής τους από δεκάδες αναφορές αιρετών που απειλούν κι επιχειρούν να τους παραπλανήσουν σχετικά με όσα θέλουν διακαώς να καλύψουν και να θάψουν!

Μερικοί μήνες μόνον παρήλθαν από τις προσβλητικές αναφορές και τη στοχοποίηση σχεδόν του συνόλου ομάδας υπαλλήλων στον τόπο, οι οποίοι καθημερινά καλούνται να εξυπηρετήσουν τους δημότες και οι αυτοδιοικητικοί που είχαν εξαπολύσει πυρά προσβολών προς εκείνους, σήμερα, έρχονται να τους ευχαριστήσουν δημοσίως για το έργο τους, επιδιώκοντας ολοφάνερα να “χαϊδέψουν αυτιά”!

Για τους αυτοδιοικητικούς που επιθυμούν να επανεκλεγούν, όπως διαπιστώνεται ήδη, άρχισαν οι κυβιστήσεις, οι οποίες προδίδουν στάση προκλητική απέναντι σε κάθε λογικό κι αξιοπρεπές μέλος της τοπικής κοινωνίας, η οποία έχει παρακολουθήσει τον πόλεμο που είχε κηρυχθεί εναντίον των υπαλλήλων, σε μία προσπάθεια, οι νέοι... της αυτοδιοίκησης να επιβληθούν στα τοπικά πράγματα και να διοικήσουν, αλλάζοντας – όπως έλεγαν – τις κακές νοοτροπίες!

Προκλητικότατοι και ατεκμηρίωτοι χαρακτηρισμοί όπως τεμπέληδες και αντι- παραγωγικοί καλύπτονται(;) πλέον, από αναφορές περί ανθρώπων που υπερβάλλουν εαυτόν προκειμένου να βγάλουν ασπροπρόσωπους τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, οι οποίοι σήμερα, λίγους μήνες πριν από την πολυσυζητημένη επίσημη προεκλογική μάχη, σπεύδουν να καλύψουν... τα ακάλυπτα!

Η απαθής στάση αυτοδιοικητικών, οι οποίοι προ μηνών δεν έβαλαν κανένα φρένο σε εμμονικές συμπεριφορές συναδέλφων τους απέναντι στους υπαλλήλους, σήμερα, επιδιώκεται να καλυφθεί, με εκείνους να επιχειρούν διακαώς να διαγράψουν τις εφιαλτικές έμμεσες προσβολές τους, ρίχνοντας... ένα χέρι “μπογιά” συμπάθειας...

Από τα social media εκτοξεύονται ξαφνικά βολές αγάπης και συμπαράστασης από αιρετούς, που μέχρι πρότινος, είχαν κηρύξει ή και υποστήριζαν μάχη εναντίον των υπαλλήλων τους, με τους οποίους αν και όφειλαν να αναπτύσσουν συνεργασία, ωστόσο, τους διατηρούσαν σταθερά σε θέση – εχθρού προκειμένου να πλάσουν αγγελικό το πολιτικό προφίλ τους.

Οι θύτες, που μέχρι προσφάτως έθιγαν συστηματικά τη δουλειά υπαλλήλων, πλέον, παρουσιάζονται στο προσκήνιο ως υποστηρικτές... της καλής συνεργασίας και της εποικοδομητικής και γόνιμης συνύπαρξης τους με τους ανθρώπους που καθημερινά μοχθούν να αντεπεξέλθουν σε υποθέσεις της τοπικής κοινωνίας, χωρίς πλάνο, χωρίς οργάνωση και χωρίς σχεδιασμό, έχοντας αναγκαστεί πολλές φορές δε, να υπηρετήσουν τους δημότες από διαφορετικές καρέκλες με παράλληλα καθήκοντα, λες και αποτελούν το “μπαλάκι” των αιρετών.

Οι ξαφνικές εξάρσεις αγάπης και αναγνώρισης έργου καταγράφονται με συστηματικό ρυθμό και σε απόλυτο τόνο μέσω facebook, όταν ξελασπώνεται η δουλειά πολιτικών προϊσταμένων, οι οποίοι αν και προθύμως υποβάθμιζαν τη δουλειά των υπαλλήλων, σήμερα, έχουν κάνει κυβίστηση και επιδιώκουν να δείξουν πως συναγωνίζονται και παλεύουν από κοινού, για ένα καλό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών και του τόπου!

Με φιλικές αναφορές προς εκείνους πλέον, όπως “παιδιά μου”, επιχειρούν να διαγράψουν τις ενότητες προσβολών που κατά καιρούς έγραψαν στο κεφάλαιο της σημερινής θητείας, δείχνοντας μάλιστα πως υπερασπίζονται – άκουσον άκουσον – τους υπαλλήλους που θίχτηκαν στο παρελθόν από μέλη της αντιπολίτευσης!

Με άκρως προκλητική συμπεριφορά για τον ψύχραιμο πολίτη που παρακολουθεί τα γεγονότα της πολιτικής σκηνής, αιρετοί, ξαφνικά(!) μεταλλάχθηκαν σε πολιτικές προσωπικότητες... έργου και ουσίας, μη διστάζοντας να επενδύσουν – όπως απροκάλυπτα και προφανώς θεωρούν – στην κοντή μνήμη ή στη μνήμη χρυσόψαρου μίας ολόκληρης κοινωνίας, η οποία νομίζουν πως ξεχνά εύκολα τις δημόσιες προσβλητικές και άνευ λόγου τιμωρητικές συμπεριφορές τους!

Απουσιάζει σε γενικότερο επίπεδο η πολιτική αυτοκριτική και εντιμότητα στον τόπο, βάσει των τελευταίων γεγονότων μάλιστα, που θέλουν τους αυτοδιοικητικούς τα καλά να τα καρπώνονται από κοινού με όσους μόχθησαν ή μερίμνησαν γι αυτά και τα κακώς πεπραγμένα να τα φορτώνουν στους “απέναντι”!

Επενδύουν μάταια όμως, προεκλογικά, στην κοντή μνήμη των πολιτών, παραβλέποντας τη λαϊκή σοφία πως, “όσα γράφουν, δεν ξεγράφουν”!

Ετικέτες: