«Ρεπό» και ανασύνταξη… δυνάμεων

Οι ομάδες των Κυκλάδων λόγω και την Εθνικής Εορτής είχαν την ευκαιρία αρχικά να πάρουν κάποιες ανάσες και ταυτόχρονα οι προπονητές να δουλέψουν πάνω σε όλα όσα έχουν διαπιστώσεις στις πρώτε αυτές αγωνιστικές. Πάμε να κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση για όλα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμή, αλλά και τι θα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα.

Πάμε να ξεκινήσουμε με τον Φοίνικα, το «Πειρατικό» μετά από μία αρκετά περίεργη περίοδο, με την αλλαγή προπονητή, ο Ράτκο Παβλίσεβιτς είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους παίκτες του, να τους μάθει αρχικά, αλλά και σιγά – σιγά να περνά τη δική του φιλοσοφία. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος ζαλμάς που μόνο καλά λόγια έχουν να πουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν τις περίπου 60 ημέρες παρουσίας του στον πάγκο του Φοίνικα, έφυγε ως φίλος καθώς καθαρά επαγγελματικοί λόγοι ήταν αυτοί που τους στέρησαν τον δικαίωμα να συνεχίσει στο «Πειρατικό». Ίσως θα πρέπει η γραφειοκρατία να είναι ποιο χαλαρή σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην χρειάζονται τα αυτονόητα το κατάλληλο… σπρώξιμο. Δυστυχώς ο Φοίνικας και ο Νίκος Ζαλμάς αναγκάστηκαν να διακόψουν τη συνεργασία τους, αλλά ταυτόχρονα να αφήσουν ανοικτό… παράθυρο για μελλοντική συνεργασία. Άλλωστε και σε δηλώσεις που έκανε ο Έλληνας τεχνικός είπε πως θέλει να επιστρέψει για να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε τον Φοίνικα.

Στο τώρα, ο Φοίνικας μετά την ήττα από τον Παμβοχαϊκό – για πολλούς λογική μετά την αναμπουμπούλας των ημερών που προηγήθηκαν – είχε την ευκαιρία να δουλέψει, να αναπροσαρμόσει κάποια πράγματα και να δει το πρωτάθλημα κάτω από μία διαφορετική ματιά. Τίποτα δεν θα είναι εύκολο φέτος, τα πάντα θα κερδηθούν με μεγάλο… κόπο, καθώς το πρωτάθλημα είναι κάπως… περίεργο.

Πάμε από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα των Κυκλάδων. Όπως αναφέρω παραπάνω αγωνιστική δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της 28ης Οκτωβρίου. Οι ομάδες μετά τις δύο αγωνιστικές και μία του κυπέλλου είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα πρώτο μίνι απολογισμό. Ίσως τα αποτελέσματα που έχουν έρθει μέχρι στιγμής να είναι απολύτως φυσιολογικό. Ιδιαίτερα στον πρώτο όμιλο, όπου σύμφωνα με τη δυναμική των ομάδων πέφτει όλη η προσοχή. Ένας όμιλος τριών ταχυτήτων – ας με συγχωρέσουν όσοι πιστεύουν το αντίθετο-, δηλαδή οι ομάδες που θα πάνε για τις πρώτες τρεις θέσεις, για τις θέσεις 4 και 5 και τα σωματεία που θα κινηθούν χαμηλά. Ξέραμε από την αρχή πως κάποιες ομάδες με τις κινήσεις που έχουν κάνει, θέτουν από την αρχή υψηλούς στόχους. Αυτό το είδαμε και στις δύο πρώτες αγωνιστικές με κάποιες εύκολες νίκες, αλλά και το ντέρμπι του Α.Ο. Σύρου και της Μυκόνου που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Ένα ματς που οι δύο ομάδες πήραν από έναν βαθμό. Τώρα, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος ακολουθεί ακόμη μία κρίσιμη αναμέτρησης για τους Συριανούς, καθώς θα ταξιδέψουν στην Μύκονο, όπου θα φιλοξενηθούν από την Άνω Μερά. Ένα παιχνίδι το οποίο είναι ένα μεγάλο τεστ και για τις δύο ομάδες, αφού μετά την νίκη της Άνω Μεράς στο κύπελλο ο Α.Ο. Σύρου θέλει τη… ρεβάνς. Ταυτόχρονα και οι δύο ομάδες μέσα από το παιχνίδι αυτό θα δείξουν κατά πόσο είναι έτοιμες για τους στόχους που έχουν θέσει για την φετινή χρόνιά. Το σημαντικό είναι ότι στα πρώτα παιχνίδια οι γενική εικόνα είναι σχετικά καλή και όλοι ελπίζουν πως η συνέχεια θα έχει ακόμη πιο πολύ ενδιαφέρον.

Διαβάστε ακόμα