Όταν σε αδειάζει... ο “κουβάς”

Στην πολιτική, όπως διαπιστώνεται, έρχεται η στιγμή που η προσβολή, η απαξίωση, η υποτίμηση και ο παραγκωνισμός μελών που δεν υπολόγιζες, επιστρέφεται και μάλιστα με πρόσωπο ιδιαιτέρως σκληρό, που σε ξεγυμνώνει (!) σε απόλυτο βαθμό, κυρίως δε, όταν σε αδειάζει... ο - κατ΄ εσέ - “κουβάς” πολιτικής σκέψης και νοοτροπίας!

Περισσεύει να δαπανήσει κάποιος χρόνο για να τονίσει το δεδομένο(!) σήμερα, ότι δηλαδή σε πολιτικές παρατάξεις που ασκούν διοίκηση δεν υπάρχει κοινή οπτική των μελών για ζητήματα άκρως σοβαρά, πραγματικότητα, που αργά ή γρήγορα, γίνεται αντιληπτή, ακόμη και από κάθε απολιτίκ μέλος ετούτης της κοινωνίας!

Τέτοιες πολιτικές ομάδες, με αυτό το χαρακτηριστικό της επικράτησης των ατομικών προσδοκιών και της εξυπηρέτησης των αυστηρά προσωπικών συμφερόντων των ηγεμονίσκων..., μοιραία τις ακολουθεί η διάλυση, η οποία και καταφέρνει τελικά να επικρατήσει, αποκαλύπτοντας τη γύμνια πολλών πολιτικών, οι οποίοι αδιαφορούν πλήρως για τις ανάγκες της κοινωνίας και επιδιώκουν με εμμονή την υπεράσπιση του δικούς τους προφίλ!

Ωστόσο, από μία διάλυση, δύναται να ξεπηδήσει σπερματικά η αλήθεια που συνοδεύει ορισμένα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης, τα οποία έχοντας σπρωχθεί μεθοδικά στο περιθώριο για μεγάλο χρονικό διάστημα μήπως και λάμψει... το πολιτικό “μηδενικό” που προΐσταται, επιστρέφουν – σε κατάλληλο χρόνο – τις όποιες διαταγές “θανάτου” τους αντιλήφθηκαν στην προσπάθεια των πρώτων να φιμώσουν τους δεύτερους, για να εκπληρώσουν τα μελετημένα σχέδια απαξίωσης ενός ολόκληρου τόπου!

Και φθάνει κάποια στιγμή η ώρα της κρίσης και της αλήθειας, η οποία συνήθως προσδιορίζεται προεκλογικά, με τα πρόσωπα που ήταν απαξιωμένα, να επιστρέφουν ηχηρό “χαστούκι” στους θεσμικά ανωτέρους τους, καθιστώντας με απλό λόγο και σαφήνεια, κατανοητό στον κόσμο, το σχέδιο υποβάθμισης ενός ολόκληρου τόπου!

Έτσι λοιπόν, οι πολίτες των νησιών, που σήμερα παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν στην τοπική κοινωνία είναι σε θέση να διακρίνουν τις εμμονές των “αφεντικών”, οι οποίοι έχοντας μοναδική αντίσταση... την απόλυτη αδιαφορία, απάθεια και αδράνεια των πολιτικών υφισταμένων τους, επιτυγχάνουν τις δικές τους στοχεύσεις!

Αυτοί οι πρόθυμοι υπηρέτες μάλιστα, σήμερα, λίγους μήνες πριν τον εφιάλτη(!) της εκλογικής μάχης με(!) σταυροδοσία, έρχονται να εισπράξουν το χαστούκι από τα πρόσωπα που εκτιμούσαν ως πολιτικούς “κουβάδες” στη δημόσια ζωή!

Ο απόλυτος εξευτελισμός έρχεται σαν τιμωρία στους ίδιους μέσα από την ανάδειξη της παντελούς απουσίας τους όταν αποδυναμωνόταν ο τόπος – διοικητήριο, αλλά και όταν απουσίαζαν πλήρως από τις προσπάθειες διατήρησης και ανάπτυξης των δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Σύρο, όταν δεν διεκδικούσαν και δεν επέβαλαν συνεργασία για τις όποιες οικονομικές ενισχύσεις προς βελτίωση υποδομών – αθλητικών και όχι μόνον -, όταν δεν αντέδρασαν στοιχειωδώς στο πλάνο και την υλοποίηση της μελετημένης αποδυνάμωσης ενός ιστορικού νησιού!

Η ουσιαστική απάντηση στην πολιτική ανικανότητά τους, προκύπτει ολοφάνερα από τα πρόσωπα που οι “Μορφονιοί” θεωρούσαν πολιτικούς “κουβάδες” στα δημόσια και κοινά πράγματα της αυτοδιοίκησης, ασχέτως αν τα χρησιμοποίησαν στη μάχη του σταυρού για την επικράτηση της παράταξής τους!

Ωστόσο, ενόψει της νέας επίσημης αναμέτρησης στην αυτοδιοίκηση, έχει αρχίσει να γίνεται απόλυτα αντιληπτό το γεγονός της πολιτικής ανεπάρκειας που χαρακτηρίζει τους ηγεμονίσκους, με φόντο τα διαπιστευτήριά τους αποκλειστικά και μόνο, στην έπαρση και την αλαζονεία!

Ένα βήμα, πριν από τον σκληρό προεκλογικό αγώνα που πλησιάζει, οι ίδιοι, για ένα θα πρέπει να είναι σίγουροι, πως, ήδη ξεκίνησε να κλείνει ο φθηνός πολιτικός κύκλος τους, αφού εξευτελίστηκαν στον μέγιστο βαθμό, προδόθηκε η πολιτική ανεντιμότητα και αναξιοπρέπειά τους και απέδειξαν ποιος είναι ο πολιτικός κουβάς!

Ετικέτες: