Νίκη για Φοίνικα και Πάγο… ρεπό ο Α.Ο. Σύρου

  • Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 12 Νοε. 2018 - 19:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Τη δεύτερή του νίκη στο πρωτάθλημα της Volley League σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου το Σάββατο, μετά τη νίκη του επί της Κηφισιάς με 2-3. Η ομάδα της Σύρου ήταν καλή στα δύο πρώτα σετ, όμως στη συνέχεια η Κηφισιάς ανέβασε την πίεσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2. Το «Πειρατικό» ταυτόχρονα έχασε τη «χρυσή» ευκαιρία να φύγει από μία τόσο δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της Κηφισιάς με καθαρή νίκη και ένα ακόμη τρίποντο. Βέβαια είμαστε ακόμη στην αρχή της σεζόν και οι ομάδες ακόμη θέλουν τον χρόνο τους. Πόσο μάλλον ο Φοίνικας που και νέα ουσιαστικά ομάδα είναι, αλλά και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με την αλλαγή προπονητή. Ο Φοίνικας από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι καλύτερος και δείχνει μεγαλύτερη αγωνιστική συνέπεια.

Από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο και τον Πάγο. Η ομάδα του Νίκου Βουτσίνου επικράτησε με 1-4 του Αίαντα σε ένα αρκετά καλό παιχνίδι με πλούσιο θέαμα. Τα πέντε συνολικά τέρματα και τα τρία δοκάρια είναι ένα καλό δείγμα της εικόνας της αναμέτρησης. Βέβαια οι δύο ομάδες μέχρι σήμερα δεν είχαν νίκη και αναζητούσαν το πρώτο τους τρίποντο. Ο Πάγος αγωνιστικά ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια το πρώτο του τρίποντο στο πρωτάθλημα και σε συνδυασμό με τον πόντο που είχε από την ισοπαλία στην Τήνο, έφτασε τους τέσσερις πόντους και είναι έναν βαθμό κάτω από τον Α.Ο. Σύρου. Ο Πάγος έδειξε αρκετά καλά στοιχεία και πως με λίγη προσπάθεια παραπάνω μπορεί να γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικός. Βέβαια το… παιχνίδι στον όμιλο αυτόν θα εξαρτηθεί από την γενική εικόνα της Άνω Μεράς, του Α.Ο. Μυκόνου και του Α.Ο. Σύρου, ομάδες που μέχρι σήμερα έχουν δείξει πως έχουν τον πρώτο λόγο για τις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση.

Ο Πάγος από την πλευρά του θα προσπαθήσει να  μπει… σφήνα και να διεκδικήσει ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα, γιατί μην ξεχνάμε και να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως υπάρχει τη φετινή σεζόν τόσο η σωτηρία όσο και ο υποβιβασμός. Ναι από την επόμενη χρονιά τα πάντα θα αλλάξουν θα γίνει μία νέα προσπάθεια αναγέννησης του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου, οι καλύτερες ομάδες θα αγωνισθούν σε μία κατηγορία και οι υπόλοιπες θα βρεθούν στην Β’ που πιθανόν το πρωτάθλημα να βγει σε ομίλους, όπως δηλαδή και στο παρελθόν.

Τέλος, τα πρωταθλήματα πλέον είναι σε πλήρη εξέλιξη και αυτό που έχουν δει μέχρι στιγμής μας αφήνει μία… ωραία γεύση που μας δίνει την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν ακόμη πιο ωραία παιχνίδια. Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο νομό που η διασκέδαση για πολλούς τα Σαββατοκύριακα είναι ότι συμβαίνει στους αγωνιστικούς χώρους. Επομένως, να δείχνουμε την στήριξή μας στις ομάδες, ο κάθε έναν να βοηθά με όποιον τρόπο μπορεί, ώστε τα σωματεία και να συνεχίσουν να υπάρχουν, αλλά και να αναβαθμίζονται.

 

Διαβάστε ακόμα