Ξεπέζεψε γιατί θα πέσεις...

“Ξεπέζεψε”, θα αποτελούσε σίγουρα μία ουσιαστική συμβουλή και μάλιστα προεκλογικά για τον δήμαρχο που επιθυμεί την επανεκλογή του, αφού η αλαζονεία του, η αδιαφορία του και η ολοφάνερα ανεπαρκής πορεία του στα δημόσια πράγματα ενός τόπου με σοβαρά προβλήματα, κάθε άλλο, παρά αποδεικνύονται “συστατικά” ενός πολιτικού βιογραφικού που αξίζει να λάβει εκ νέου τη στήριξη των πολιτών!

Κι ενώ βιώνουμε ως δημότες και κυρίως ως νησιώτες, μία πρωτοφανή απομόνωση σε επίπεδο σύνδεσης με γειτονικούς τόπους, αλλά και με την πρωτεύουσα της χώρας, ο ηγετίσκος του τόπου, που αυτοπροβάλλεται ως σωτήρας, παράγοντας, ρυθμιστής και μέγας ηγέτης σε θέματα διοίκησης, αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων, καθώς δεν στάθηκε ικανός να αφουγκραστεί και να μεταφέρει – έστω – την ανησυχία των κατοίκων στα θέματα που συνδέονται με το ακτοπλοϊκό.

Συνειδητή επιλογή του, ξεκάθαρα, η αδιαφορία για τον τόπο που συγκυριακά βρέθηκε να διοικεί, όταν επί της ουσίας δεν είχε άλλον αντίπαλο στην τελευταία προεκλογική περίοδο!

Αλαζόνας και υπερόπτης αναφορικά με θέματα που “καίνε” και οδηγούν τον τόπο σε οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό, αφού όπως φάνηκε από τη δημόσια παρουσία του σε συζήτηση για τις άκρως προβληματικές δυνατότητες μετακίνησης, παρουσία μάλιστα, όλων των άμεσα κι έμμεσα εμπλεκομένων φορέων, αρχών κι επιχειρηματιών, ο ίδιος προτίμησε να δείξει ότι είναι μπόλικος... απαντώντας με “τσαμπουκά” απέναντι στην ακτοπλοϊκή πλευρά που τόλμησε... να τον θίξει!

Μπροστά στην οφθαλμοφανή ανάγκη του για επιβεβαίωση του εαυτού του, αγνόησε το γεγονός πως ο τόπος εξαρτάται από κάθε ακτοπλόο που θα αποφασίσει ή όχι να συνδέσει δρομολογιακά ένα νησί με ένα άλλο ή και με την πρωτεύουσα, επιβεβαιώνοντας με την αυθάδειά του, πως για τον ίδιο, η θέση του στην πολιτική, αποτελεί μία “σανίδα”, για να επιπλεύσει, πάνω από τα όποια κόμπλεξ του!

Ανεπαρκής κι αντιγραφέας αποδείχθηκε καταφανώς, αφού όχι μόνον δεν ξεστόμισε μία καλά διατυπωμένη πρόταση – αίτημα για βελτίωση της σύνδεσης του νησιού με τον έξω κόσμο, αλλά αντιθέτως, προκλητικά πραγματοποίησε μία χαοτική και κακή αντιγραφή όσων αιτημάτων διατύπωσαν με σοβαρότητα, άλλες πλευρές, επιχειρώντας μάλιστα να τις υποβαθμίσει, με “ύφος πολλών Καρδιναλίων” που λέει κι ο λαός!

Υπερόπτης συνεχίζει να πορεύεται, έχοντας “κλειστεί” στο υπερμεγέθες “εγώ” του, νομίζοντας πως όλα τα πράττει άριστα, παρά το δυστύχημα για τον ίδιο, να έχει απολέσει από δίπλα του ορισμένα πρόσωπα αξιόλογα, που θα μπορούσαν να αποδειχθούν, όχι μόνον αποτελεσματικοί συνεργάτες στην πολιτική, αλλά κι επί της ουσίας σύμβουλοί του για θέματα οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης!

Ναρκισσισμό και αυταρέσκεια εκπέμπει αποκρουστικά και μάλιστα με συστηματικό ρυθμό, αφού αντί της προετοιμασίας για όσες σοβαρές υποθέσεις απαιτούν πολιτική θέση, θάρρος και διεκδίκηση, ο ίδιος σπαταλά με ευχαρίστηση και ικανοποίηση τον χρόνο του, στον επικοινωνιακό αποπροσανατολισμό, εξαρτημένος από ένα σελφοκόνταρο, αλλά και υπαγορεύοντας σε πρόθυμους υποστηρικτές του, απαράδεκτου ύφους ανακοινώσεις, που επισημαίνουν – άκουσον άκουσον – το έργο του(;)!

Πιστός υπηρέτης της μανίας του διαδικτύου, εξαντλεί το ενδιαφέρον του για τον τόπο, στο προεκλογικό “ψάρεμα” ψηφοφόρων μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας ευχές σε κάθε ανάρτηση που παραπέμπει σε “γιορτή και πανηγύρι”, ενώ δεν ξεχνά να ελέγχει κάθε αρνητικό - για τον ίδιο ως πολιτικό -, σχόλιο που διατυπώνεται ελεύθερα, καθοδηγώντας άλλους, να αναπτύσσουν προσωπικές επιθέσεις ως ξεσπάθωμα του “εγώ” του, προς εκείνους!

Συμπερασματικά, η λέξη “ευθύνη” στα αυτιά του, ποτέ δεν ήχησε θετικά, αφού απροκάλυπτα εκφράζει έναν άκρως προσβλητικό δημόσιο λόγο για κάθε εκπρόσωπο συλλόγου ή φορέα που δεν καταφέρνει να τον “εγκλωβίζει” στα μέτρα του, καθώς μοιάζει τελικά ανίκανος να θέσει τον εαυτό του - πολιτικά - στην υπηρεσία του τόπου!

Μετά τα παραπάνω, μία λοιπόν η συμβουλή: Ξεπέζεψε γιατί θα πέσεις...!

 

Ετικέτες: