Ποιος συκοφαντεί ποιόν;

Απύθμενο θράσος ή πανικόβλητη αντίδραση, θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τις σπασμωδικές κινήσεις της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου;

Το να βγάζει τα πρωτοσέλιδα της «Κοινής Γνώμης» σε χορηγούμενες αναρτήσεις στο facebook, με πηχυαίους τίτλους που μας προσάπτουν «συκοφαντία», σίγουρα δεν συνιστά σοβαρή πολιτική αντιμετώπιση, παρά προδίδει απόγνωση και πανικό.

Μόνο που δεν αντιλήφθηκε ή δεν μέτρησε σωστά ότι το να αποδίδεις αστήριχτες κατηγορίες περί συκοφαντίας, είναι αυτό τελικά που συνιστά συκοφαντία!

Κρίμα, γιατί ενώ διαπρέπει σε αυτό το «σπορ» και όπως επανειλημμένα έχει αποδείξει με τις δημόσιες αναφορές και την ανάλογη ρητορική που έχει υιοθετήσει, θα έπρεπε να υπολογίσει καλύτερα τη βαρύτητα και τις συνέπειες της δικής της πραγματικής συκοφαντίας.

Όμως όταν ένα μέσο ενημέρωσης δεν είναι φιλικά προσκείμενο, δεν χρηματίζεται, δεν διαπλέκεται και μπορεί να αποτυπώνει την πραγματικότητα, χωρίς «λιβανιστήρια», με μοναδικό κριτήριο την καταγραφή και την παράθεση των γεγονότων, με την κριτική επί θέσεων και απόψεων που στελέχη της δημοσίως διατυπώνουν και επί του τρόπου άσκησης διοίκησης τους, τότε αποτελεί τίτλο τιμής αυτά που του προσάπτουν οι συγκεκριμένοι εκφραστές αυτής της πολιτικής.

Βλέπεις, όποιος δεν είναι μαζί τους αυτομάτως τίθεται εναντίον τους.

Τέτοιο πολιτικό μεγαλείο μισαλλοδοξίας!

Επιχείρησαν να αποδώσουν τη δική τους αλήθεια σε σημεία του άρθρου που κατέγραψε όσα διαδραματίστηκαν στη συνάντηση των μαθητών των Λυκείων της Σύρου με εκπροσώπους φορέων, μεταξύ των οποίων και ο αρμόδιος για το θέμα Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.

Η δική τους αλήθεια περιορίζεται στις αναφορές που έγιναν κατά τη διάρκεια της συζήτησης σε θέματα νομοθεσίας και σχολιασμούς και προτάσεις που κατατέθηκαν από τους συμμετέχοντες στη δημόσια συζήτηση και καταγράφηκαν στο άρθρο, επί των οποίων παραθέτουν σχετικές ερμηνείες των διατάξεων που ισχύουν.

Όμως, τι ήταν αυτό που δυσκόλευε τον εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αρχής στη συγκεκριμένη συνάντηση, να δώσει αυτές τις απαντήσεις όταν του τέθηκαν τα σχετικά θέματα, αντί να αερολογεί περί άλλων;

Όποιος κόπτεται δε τόσο πολύ περί της αλήθειας, ας κάνει αναφορά και στην απροθυμία ή την ανικανότητα του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων να δώσει λύση ή να αντικρούσει με επιχειρήματα και όχι με αοριστολογίες τις προτάσεις που παρουσιάστηκαν ή έστω να καταθέσει μια δική του πρόταση, άμεσης ανακούφισης στο πρόβλημα, το οποίο ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος οφείλει να διαχειριστεί.

Και από πότε τελικά η παράθεση λεγομένων σε μία ανοιχτή συζήτηση συνιστά συκοφαντία; Καθώς μόνο αυτό βρήκαν να προσάψουν στην εφημερίδα ως στοιχείο συκοφαντίας, χωρίς να γίνεται τελικά αντιληπτό σε τι ακριβώς τους συκοφάντησε.

Μην αναφέρουν δε πράγματα που δεν στέκουν, με την «αναζήτηση της άλλης άποψης», όταν το συγκεκριμένο άρθρο δεν υιοθέτησε την μία ή την άλλη πλευρά, αλλά κατέγραψε το σύνολο των απόψεων που ακούστηκαν στην προαναφερθείσα δημόσια συζήτηση. 

Αλήθεια, για ποιο λόγο δεν έγινε από την Περιφερειακή Αρχή καμία αναφορά στην αποδοκιμασία και την επί τρίωρο αποδόμηση του εκπροσώπου της, Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, από τους ίδιους του μαθητές; Μήπως αυτό που ενόχλησε τελικά ήταν η καταγραφή αυτής της δικής του άποψης που οδήγησε στο να εισπράξει την απαξίωση των μαθητών;

Αλήθεια για ποιόν λόγο δεν αναρτούν και ολόκληρο το άρθρο της εφημερίδας ώστε ο αναγνώστης να σχηματίσει ιδίαν αντίληψη για τα όσα μας προσάπτουν;

Επιπλέον, η μομφή που μας προσάπτουν για εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων, ας μας κατονομάσουν, με αποδείξεις, ποιες είναι αυτές και όχι να ρίχνουν «τουφεκιές στον αέρα» για δημιουργία εντυπώσεων.

Είναι πολύ χαμηλό αυτό το επίπεδο για να μπορέσουμε να το ακολουθήσουμε ως εφημερίδα.

Όσον αφορά δε στα μαθήματα δεοντολογίας, καλό θα ήταν να έχουν επίγνωση σε ποιόν επιχειρούν να τα κάνουν και ίσως ποιο ωφέλιμο θα ήταν θέσουν απέναντι τους έναν καθρέφτη.

Προς ενημέρωση, να αναφερθεί ότι η «Κοινή Γνώμη» επί 36 χρόνια έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της, καθώς ούτε «φυτευτή» εμφανίστηκε στα τοπικά πράγματα, ούτε τίθεται εν αμφιβόλω η συνέχεια της ύπαρξης της, σε πείσμα τέτοιων πολέμιων της, καθώς κερδίζει την ψήφο εμπιστοσύνης, πράγμα αμφίβολο για τους πολιτικούς διεκδικητές, του αναγνωστικού της κοινού, που δεν είναι άλλο από τις τοπικές κοινωνίες των νησιών των Κυκλάδων.

Και μία απορία: τέτοιους είδους χορηγούμενες αναρτήσεις στο facebook, πληρώνονται από τα χρήματα των πολιτών των νησιών;

 

 

  

Διαβάστε ακόμα