Μην φτάσουμε να λέμε κάθε πέρσι και… καλύτερα

  • Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 17 Δεκ. 2018 - 16:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Το 2018 έχει ξεκινήσει να μετρά αντίστροφα, μία χρονιά που πολλοί θέλουν να αφήσουν πίσω λόγω όσων τους συνέβησαν κι άλλοι θα έχουν να την θυμούνται. Πολλά είναι τα σχόλια σε διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το έτος που μας αφήνει σιγά – σιγά κι άλλοι εύχονται το 2019 να είναι σαφώς καλύτερος και με λιγότερα δυσάρεστα γεγονότα. Σε μία μίνι ανασκόπηση και χωρίς να αναφέρω γεγονότα θα σημειώσω πως με την χρονιά που φεύγει θα πρέπει όλοι να κάνουν την αυτοκριτική τους. Να δουν που τα πήγαν καλά και που λάθος. Να κοιτάξουν που μπορούν να βελτιωθούν και που πρέπει να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση.

Είναι αλήθεια πως κανείς δεν είναι… τέλειος και κανείς δεν μπορεί να γίνει. Όμως με μία μικρή προσπάθεια όλοι μπορούμε να βελτιωθούμε. Όλοι βάζοντας από ένα μικρό… λιθαράκι μπορούμε να κάνουμε πολλά και  περισσότερα πράγματα.

Θα πρέπει ίσως κάποιοι να πατήσουν και το κουμπί που λέει… restart ώστε να ξεκινήσουν να βλέπουν τα πράγματα από την αρχή. Ο αθλητισμός θέλει ανθρώπους που να έχουν όρεξη για… δουλειά, να αγαπούν αυτό που κάνουν και να είναι πρόθυμοι να… ακούσουν.

Θα πρέπει τη νέα σεζόν να δοθεί βάρος στην καλυτέρευση των αθλητικών εγκαταστάσεων στη Σύρο ώστε να γίνουν ανθρώπινοι οι χώροι που κάνουν καθημερινά προπόνηση εκατοντάδες παιδιά, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία.

Με ευχολόγια, μελέτες και όλα τα λοιπά δεν λύνεται το πρόβλημα, ένα πρόβλημα που κάθε χρόνος που φεύγει μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Είναι κρίμα να βλέπουμε όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις να πηγαίνουν… χαμένες, να αργοσβήνουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ. Θα έχουμε βέβαια την ευκαιρία στις επέμενες στήλες να βλέπουμε κάθε μία ξεχωριστά, καθώς δεν είναι μόνο το ένα… κλειστό ή πισίνα που έχει πρόβλημα, αλλά γενικά όλο αυτό το οικοδόμημα.

Πάμε και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Αλήθεια τι πρέπει να θυμόμαστε σε ποδοσφαιρικό επίπεδο από την χρονιά που πέρασε;

Δεν ήρθε η ώρα να δούμε πως μπορούν να αλλάξουν κάποια πράγματα;

Οι παράγοντες των ομάδων  δεν ζηλεύετε – με την καλή έννοια πάντα – την Σαντορίνη  η οποία έχει καταφέρει να φτάσει τις δύο ομάδες σε Εθνική κατηγορία;

Δεν ήρθε η ώρα να δούμε πως σαν νησί πρέπει μπορούμε να κάνουμε επιτέλους κάποιο - έστω και μικρό - βήμα μπροστά;

Το Βόλεϊ με τον Φοίνικα συνεχίζει να κρατά τη σημαία του νησιού ψηλά, αφού το «Πειρατικό» και το 2018 ήταν μέσα στις καλύτερες ομάδες της Volley League.

Μάλιστα ο χρόνος φεύγει με μία μεγάλη πρόκριση σε τελικό καθώς πριν από λίγες ημέρες ο Φοίνικας επικράτησε στη Σύρο με 3-2 της ΑΕΚ και θα διεκδικήσει κόντρα στον Ολυμπιακό το κύπελλο του League Cup.  

 

Διαβάστε ακόμα