Νεόκοπος φανταστικός σωτήρας...

Κυρίες και κύριοι η φωνή μου μεταφέρει τον παλμό των Κυκλάδων σύμφωνα με τα μάτια νεόκοπων... πολιτευτών που αν και μάχονται να διαφοροποιηθούν από τις κυρίες των πανηγυριών, ωστόσο, αδυνατούν να τα καταφέρουν, αφού προκλητικά αποδεικνύουν πως αντιμετωπίζουν τον λαό των νησιών, σαν μία μάζα ατόμων με ιδιαιτέρως χαμηλή νοημοσύνη, που θεωρούν πως – αν και εξαθλιωμένη - δεν νοιάζεται για τίποτα άλλο, παρά για φιέστες, γιορτές και κομματικά ταξίματα.

Κυρίες και κύριοι, για εκείνους τους νεόκοπους που προχωρούν μεθοδικά... σε έκδοση ανακοινώσεων για την “αυριανή κυβέρνηση”, που ήταν και χθεσινή και που συνέδραμε τα μέγιστα στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και(!) των νησιωτών, οι ίδιοι επιχειρούν να κάνουν “το μαύρο – άσπρο”, προκειμένου να τέρψουν τα αυτιά όσων θεωρούν πως θα αποπροσανατολίσουν για να αποσπάσουν μεθαύριο την ψήφο τους!

Σύμφωνα με τους ίδιους λοιπόν, οι κάτοικοι των Κυκλάδων – εν προκειμένω – έχουν θιχτεί μόνον από τη σημερινή κυβέρνηση, στη θητεία της οποίας καταργήθηκαν προκλητικότατα οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ, ενώ εντέχνως θάβουν τις δηλώσεις πρώην προέδρων του κόμματός τους που επισκέφθηκαν πρόσφατα την πρωτεύουσα του νομού και οι οποίοι τόνισαν ξεκάθαρα πως δεν μπορούν να δεσμευθούν για την επαναφορά αυτών, όταν – μην ξεχνιόμαστε – θα είναι “αυριανή κυβέρνηση”!

Οι νεοφερμένοι... στα πολιτικά πράγματα του νησιώτικου χώρου θέλησαν με αφορμή κομματικά συνέδριά τους, να κατευθύνουν τους πολίτες του νομού να πεισθούν για τη σημερινή μόνο κακή ακτοπλοϊκή πραγματικότητα που βιώνουν και όχι για τη “χθεσινή”, θεωρώντας πως απευθύνονται σε ηλίθιους πολίτες που δεν κατανοούν πως η ίδια άκρως προβληματική κατάσταση θα εξακολουθήσει να υπάρχει – δυστυχώς σε βάρος τους – και “αύριο”, ξανά με τη δική τους υπογραφή.

Επέμειναν δε, στο θέμα της νησιωτικότητας, επιχειρώντας να υποβαθμίσουν το όποιο μέτρο έχει ληφθεί – όχι σαν αντιστάθμισμα -, ασκώντας κριτική και μιλώντας για τεχνάσματα επικοινωνιακού ύφους από τη σημερινή κυβέρνηση, κόντρα στη δική τους απάθεια, αλλά και αδιαφορία ετών, για τις πραγματικά σκληρές συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες στις μετακινήσεις τους.

Τόλμησαν να μιλήσουν ως κομματικοί υπηρέτες της “αυριανής κυβέρνησης” του απόλυτου... ακόμη και για κοινωνική πολιτική, την οποία οι ίδιοι είχαν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, σύμφωνα πάντα με έναν πρόχειρο απολογισμό της δικής τους θητείας, που δείχνει την τυφλή υπακοή τους στις ακραίες νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις της κατάργησης του κοινωνικού κράτους.

Η λέξη “διαπλοκή” φαίνεται εύκολα να διαγράφεται από τη μνήμη τους, παρά τα σκάνδαλα στο πεδίο της υγείας, με την κριτική τους να εξαντλείται μόνον σε κενές θέσεις ιατρών στις δομές των νησιών, θάβοντας πρόχειρα το γεγονός – με αριθμούς και ρεπορτάζ – της χειρότερης κατάστασης που επικρατούσε στη θητεία τους και η οποία προφανώς, θα επιστρέψει συνειδητά(!), αν - και βάλτε το καλά στο νου σας – οι ίδιοι αποτελέσουν “αυριανή κυβέρνηση”.

Ανερυθρίαστα επέκτειναν τον σχολιασμό τους και στο εξαιρετικά υποβαθμισμένο “δημόσιο σχολείο”, μιλώντας για τις ελλείψεις που δυστυχώς υπήρχαν και υπάρχουν (ελαφρώς βελτιωμένες), επιδιώκοντας να θολώσουν τους πολίτες, αναφορικά με το ποιοι έχουν ευθύνη διαχρονικά για τη σημερινή κατάσταση, που θέλει τους μαθητές των μεσαίων και χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων να μην έχουν την ποιότητα της εκπαίδευσης που αξίζει σε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως οικονομικού υποβάθρου.

Όπως οι ίδιοι γνωστοποίησαν, έκλεισαν την τοποθέτησή τους, σχολιάζοντας από απόσταση αλλά – επιτρέψτε μας - με κεκαλυμμένη χαρά... τις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών στα νησιά, για τις οποίες ως “αυριανή κυβέρνηση” ανταγωνίζονται τη σημερινή, για το ποιος θα επιτύχει καλύτερο αποτέλεσμα!

Κυρίες και κύριοι, όλοι εσείς που προσεχώς θα βομβαρδιστείτε ακόμη περισσότερο από ανακοινώσεις που προκλητικά δείχνουν πως αντιμετωπίζεστε ως μάζα με χαμηλή νοημοσύνη, υποδεχτείτε έναν ακόμη νεόκοπο... φανταστικό σωτήρα μας!

 

 

Ετικέτες: