Στο κλίμα των… εορτών

  • Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου, 2018 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 24 Δεκ. 2018 - 14:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Γιορτές με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία θα κάνουν οι αθλητές του Φοίνικα Σύρου και του Α.Ο. Σύρου, καθώς έκλεισαν την χρονιά με νίκη. Πάμε να δούμε τα πράγματα ως έχουν και να δούμε και το… αύριο.

Ο Φοίνικας ο οποίος είναι αλήθεια ότι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς το πρωτάθλημα της Volley League, καθώς ξεκίνησε με ήττα στη Βόχα, αλλά και γιατί το ρόστερ του ήταν ανανεωμένο κατά ένα μεγάλο βαθμό. Παρόλα αυτά η συνέχεια και η πορεία του Φοίνικα στο πρωτάθλημα ήταν εντελώς διαφορετική. Αυτό γιατί το «Πειρατικό» βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και γιατί είναι μόλις 2 βαθμούς πίσω από την 3η θέση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός τον οποίο θα τον φιλοξενήσει στη Σύρο στον δεύτερο γύρο. Επιπλέον, γιατί οι παίκτες του κ. Παβλίσεβιτς έχουν δείξει μία πάρα πολύ καλή εικόνα στα περισσότερα παιχνίδια που έχουν δώσει και η συνέχεια θα τους ανήκει. Το «Πειρατικό» έδειξε πως είναι ανταγωνιστικό κυρίως κόντρα στα… φαβορί, αφού νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Σύρο με 3-2 και έχασε με τον ίδιο σκορ στο Ρέντη από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό.

Πάμε από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο, εκεί όπου ο Α.Ο. Σύρου με αθόρυβη δουλειά έχει βάλει σκοπό να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά και να διεκδικεί πλέον με αξιώσεις την πρώτη θέση του ομίλου στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι στο χέρι της ομάδας της Σύρου η πρώτη θέση, καθώς ναι μεν μπορεί να βρίσκεται πίσω από την Άνω Μερά, όμως μετά επανέναρξη του πρωταθλήματος θα την φιλοξενήσει πιθανότητα στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων και με νίκη θα την προσπεράσει στην βαθμολογία. Ακόμη γιατί υπάρχει και το ματς μεταξύ της Άνω Μεράς και του Α.Ο. Μυκόνου, που αν η ομάδα του κ. Φωκά κερδίσει το πρώτο παιχνίδι του 2019, τότε ότι αποτέλεσμα και να έρθει στο Μυκονιάτικο ντέρμπι θα είναι κερδισμένη.

Από εκεί η διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων θα δώσεις σε όλους της ευκαιρία να δουλέψουν και να διορθώσεις όλα όσα έχουν διαπιστωθεί το διάστημα που μας πέρασε. Μεταγραφικές κινήσεις είναι δεδομένο ότι θα γίνουν σε ποδοσφαιρικό επίπεδο, όχι μόνο από τα σωματεία της Σύρου, αλλά κι από τις ομάδες που έχουν στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.  

Διαβάστε ακόμα