Ζητείται ήθος κι αξιοπρέπεια

Κι όσο απομακρύνεται η “άχνη ζάχαρη” από τις εορταστικές ημέρες, τόσο περισσότερο διακρίνεται ξανά, το αποκρουστικό ανάγλυφο όλων εκείνων που σκέπαζε, δηλαδή, των προσώπων που αποτελούν τη μαγιά της πολιτικής πραγματικότητας του τόπου μας, που κανένα άλλο μέλημα δεν έχουν, παρά μόνον την επανεκλογή τους!

Μία ανελέητη “μάχη” επικράτησης μέσα από παραληρηματικές ομιλίες για έργα που ΘΑ υλοποιηθούν, για οργάνωση που ΘΑ υπάρξει, μέσα από συνεργασίες που ΘΑ προκύψουν, “τρύπησαν” και φέτος τα αυτιά όλων εκείνων που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις υποδοχής της νέας χρονιάς!

Λιγοστές οι εξαιρέσεις που θα τολμήσουν να μιλήσουν ουσιαστικά, κάνοντας τη διαφορά μέσα από το “καζάνι” των πολιτικών προσώπων, που αφοσιώνονται αποκλειστικά στον αγώνα της επανεκλογής τους, θυσιάζοντας ακόμη και την πρόοδο ενός τόπου, που με δυσκολία επιβιώνει, αφού η οικονομία του είναι και ως φαίνεται, θα παραμείνει βαθιά πληγωμένη.

Για μία ακόμη χρονιά, ευχολόγια “πήγαν και ήρθαν”, για στόχους που ΘΑ τεθούν, προς εξυπηρέτηση του νησιού, που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει καλύτερα από κάθε άλλο, τη στασιμότητα και τον μαρασμό!

Αρχή του έτους, με θριαμβολογία για όσα σκαμμένα... συναντά ο κάθε δημότης, μα και για χρηματοδοτήσεις που προωθήθηκαν – είπαν... - στον τόπο, βάσει των αναγκών του, με τα κουτσουρεμένα κτίσματα, να θεωρούνται από όσους ανεπαρκείς, ως έργα που θα ανακουφίσουν τη νεολαία και τις ανάγκες της.

Πονηρά έως και εξαιρετικά αρνητικά βλέμματα έκαναν τον “περίπατό” τους μπροστά στις κάμερες, με την έπαρση κάποιων που μας διοικούν, να αποδεικνύουν ξανά ότι διαθέτουν μυωπική όραση, το “μήκος” της οποίας ξεδιπλώνεται στο μικρούτσικο “εγώ” τους.

Προσωπικότητες βαθιά τυφλωμένες από τον υπέρμετρο εγωισμό και την φιλοδοξία τους, που έχουν θυσιάσει τον τόπο εξαιτίας της ανύπαρκτης συμπόρευσής τους με άλλους “συναδέλφους” τους, τόλμησαν να ευχηθούν συνεργασία, προκαλώντας μάλιστα, με την πολιτική ανηθικότητά τους, σχετικά με όσα βαφτίζουν “πεπραγμένα” τους!

Όταν ό,τι πιο μαύρο, δυστυχώς, επιπλέει στην πλατιά θάλασσα του Αιγαίου που βρίσκονται οι τόποι μας, επιδιώκοντας να μηδενίσει κάθε λογική συμπεριφορά, προκειμένου να συνεχίσει να ματώνει τη δημόσια πολιτική ζωή, για να θρέψει και να ταΐσει τις πιο προβληματικές “ορέξεις” του για προβολή, ίσως κι όχι μόνον..., τότε το μέλλον, για το οποίο εύχονται(!) όλοι, μάλλον προδιαγράφεται εξαιρετικά ζοφερό!

Μία ακόμη χρονιά που η κενολογία γέμισε φλύαρους λόγους και ομιλίες σε εκδηλώσεις υποδοχής της νέας χρονιάς, με την απουσία αυτοκριτικής να αποτελεί το κοινό σημείο της συντριπτικής πλειοψηφίας των αναφορών που έγιναν από πρόσωπα πολιτικά κυρίως, που θέλουν να ποζάρει ξανά η ματαιοδοξία τους στην πρώτη γραμμή!

Ελάχιστες οι ουσιαστικές αναφορές που έγιναν από μη πολιτικά πρόσωπα, για τα συστατικά εκείνα που οφείλουν να χαρακτηρίζουν την πορεία όλων εκείνων που διοικούν:

Ήθος και αξιοπρέπεια!

Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα έκαναν το άτομο – πολιτικό να γίνεται “ένα” με τον κόσμο που οφείλει να υπηρετεί, επιδιώκοντας την ειλικρινή επαφή μαζί του και όχι την προσχηματική και προσποιητή συνεργασία!

Ο τόπος άλλωστε, έχει ανάγκη να ακούγεται μέσα από κάθε φωνή που τον θέλει να προοδεύει, να εξυπηρετεί το κοινό καλό, την υγιή ανάπτυξη, το σεβασμό στον άνθρωπο και το συμφέρον κάθε επαγγελματία κι επιχειρηματία που με τον μόχθο του και την οικονομική αιμορραγία του, παραμένει ακόμη κάτοικος ενός υποβαθμισμένου τόπου!

Αντί επιλόγου της στήλης, προτιμάται σήμερα ένα μικρό τετράστιχο από τους “Μυρωμένους Στίχους”. Απολαύστε:

Σκατά εδώ, σκατά εκεί, σκατά κι ο κόσμος όλος
κι απ’ τα πολλά πια τα σκατά μου πιάστηκε κι ο κώλος.
Έρχεται ο ένας ο σκατάς, θαρρούμε πως σωθήκαμε,
σαν φύγει όμως βλέπουμε πως αποσκατωθήκαμε”.

 

ΥΓ. Σουρής, μήπως κι απροσδόκητα πάει... γούρι!

Ετικέτες: