Πίτα ή σανό;

Περάστε, καθίστε, χρόνια πολλά, και του χρόνου, να είμαστε καλά, με υγεία! Καλώς ήρθατε στην εκδήλωση! Όχι, δεν την κάνουμε εμείς την εκδήλωση, αλλά δεν θα έπρεπε να είμαστε παρόντες και να σας υποδεχόμαστε εμείς; Σας εκπροσωπούμε, αν μη τι άλλο. Ένα κομματάκι πρωτοχρονιάτικη πίτα να σας βάλουμε ή θα φάτε πρώτα ένα νοστιμότατο δεμάτι σανό που φέραμε φρέσκο; Όχι, όχι, επιμένω, κάτι πρέπει να φάτε, μην είστε ακατάδεχτοι.
Σανό, λοιπόν. Μισό λεπτό, να καθαρίσω το λαιμό μου, να σας το σερβίρω.

ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ! Βήμα κάνετε, σε λάκκο πέφτετε! Στροφή παίρνετε, σκαλωσιά θα βρείτε! Έργα! Έργα παντού! Εμείς τα κάναμε! Όλα! Και όλα, βέβαια, με δική μας πρωτοβουλία, με δική μας προσωπική εργασία, α, επί της ευκαιρίας, ας είναι καλά και οι υπάλληλοι, που δουλεύουν ακούραστα, αγόγγυστα, αθόρυβα και που θυμηθήκαμε ότι μάλλον υπάρχουν, μετά από 4,5 χρόνια. Τόσα έργα! Τα μισά άλλων, τα άλλα μισά καθυστερημένα και βιαστικά/τσαπατσούλικα, κάνα-δυο της προκοπής και άλλα τόσα που “ΘΑ” γίνουν, αλλά τα γιορτάζουμε από τώρα. Έργα! Εργασίες! Εργαζόμενοι! Εργατικότητα! Εργοτάξια!

Μεγάλες λέξεις και δύσκολες! Τώρα θα σας αποδείξουμε, ότι μέσα στη θητεία μας, κοιμόμαστε με τον Τεγόπουλο-Φυτράκη και ξυπνάμε με το συντακτικό του Τζάρτζανου και ως εκ τούτου πολύ μορφωμένοι είμαστε, πάρα πολύ μορφωμένοι. Χειμάζεται η ελληνική γλώσσα μέσα από τις ομιλίες μας, αλλά επειδή τα λέμε μεν λάθος, αλλά χρησιμοποιώντας δύσκολες λέξεις, ευτυχώς δεν τα καταλαβαίνετε. Σήμερα, η λέξη της ημέρας είναι η “υποδομή”. Τι σημαίνει “υποδομή”; Ανάθεμα κι αν ξέρουμε, αλλά ελάτε κοντά μας να σας φτιάξουμε τις υποδομές σας, που ακούγεται ωραίο στον πολιτικό λόγο και όλοι οι πολιτικοί μιλούν γι' αυτές. Υποδομές πολλές να μας φέρνετε να σας τις φτιάχνουμε!

Παρουσία παντού! Θα μας βλέπετε, μέχρι να βαρεθείτε. Είμαστε παρόντες. Είμαστε δίπλα σας. Σας στηρίζουμε. Μας στηρίζετε. Στήριξη. Αλληλοστήριξη. Στήριγμα. Εγώ στηρίζω, εσύ στηρίζεις, εμείς στηρίζουμε, αυτοί ΔΕΝ σας στηρίζουν, ψηφίστε εμάς! Τι σημαίνει, έχετε να μας δείτε τέσσερα χρόνια; Θα μας δείτε τώρα δυο-τρεις μήνες μαζεμένα, να γίνει η απόσβεση. Πίτες να κόβετε, να ερχόμαστε να κρατάμε το μαχαίρι, ειδικά σε συγκεκριμένες περιοχές και στρατηγικά επιλεγμένα target-groups και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μας! Σε πίτες και εκδηλώσεις πάσης φύσεως, θα στεκόμαστε στο επίκεντρο, μιλώντας χωρίς να λέμε, μέχρι να βγάλουμε ρίζες στα πόδια και πράσινη φυλλωσιά πάνω στο κεφάλι μας. Ποιος τόλμησε να ξεστομίσει τη λέξη “μαϊντανός”; Ντροπή! Ο μαϊντανός είναι θρεπτικός, ευεργετικός, διουρητικός και εν πάση περιπτώσει, σας κάνει καλό. Αχάριστοι.

Πού είναι οι ηλικιωμένοι; Να κάνετε εκδηλώσεις να τους ηλικιωμένους, να μας καλείτε, να τους λέμε, πάνω από την πίτα, το κρασί, ή την ταραμοσαλάτα, πόσο πολύ τους στηρίζουμε και τους σκεφτόμαστε και που δεν μας πιάνει ο ύπνος το βράδυ αν δεν περάσουμε μία βόλτα από τα ΚΑΠΗ, να δούμε ότι όλα βαίνουν καλώς. Τώρα μας έπιασε ο πόνος; Τώρα μας έπιασε, βεβαίως! Θα προτιμούσατε να μη μας είχε πιάσει καθόλου; Τώρα βόλεψε, τώρα πονέσαμε, ώχου!

Αυτοκριτική! Μα είναι δυνατόν να μην κάνουμε την αυτοκριτική μας; Ξέρετε πόσο σημαντική είναι η αυτοκριτική; Πολύ! Όποιος δουλεύει κάνει λάθη. Να τα αναφέρω; Τι να αναφέρω; Τα λάθη που κάναμε; Τι, ένα – ένα; Πριτς! Ντάρλινγκ, δεν σκοπεύω να περάσω εδώ, πάνω από την πίτα, τους επόμενους 4 μήνες. Θα μπαγιατέψει. Επίσης, έχω προεκλογική εκστρατεία να κάνω. Έχω τόσες άλλες πίτες να κόψω και τόσο πολύ ακόμη σανό να τρατάρω απλόχερα τους δημότες. Δε θα προκάμω. Όμως θα ξαναπώ, ότι η αυτοκριτική είναι σημαντική και θα πρέπει να γίνεται, μιλώντας γενικά για το πόσο καλή είναι η αυτοκριτική.

Ενέργειες! Είμαστε άλλωστε πολύ ενεργοί. Ενεργότατοι, με μεγάλη ενέργεια, ώστε να ενεργήσουμε ενεργητικά για το καλό του τόπου. Υπάρχουν μέλη μας που δεν έχετε ακούσει τη φωνή τους; Υπάρχουν μέλη μας που δεν ξέρετε πια αν πρόκειται για πραγματικά άτομα, ή για ονόματα που δεν αντιστοιχούν σε πρόσωπα, αλλά τα σκαρφιστήκαμε, προκειμένου να γεμίσουμε το ψηφοδέλτιό μας; Υπάρχουν μέλη μας που τους έχουμε αναθέσει πόστα ευθύνης και δεν τα έχετε δει εδώ και δύο-τρία χρόνια; Ε, τώρα λοιπόν, θα ενεργήσουμε. Τι σημαίνει, τώρα είναι αργά; Ενεργούμε, κάλλιο αργά παρά ποτέ και αυτό να θυμάστε, ότι ενεργήσαμε, με στοχευμένες ενέργειες, όταν σε λίγο καιρό θα εξασκείτε το δικαίωμά σας ως ενεργός πολίτης να μας ψηφίσετε.

Να περάσουμε τώρα στην πίτα, ή γκώσατε από το σανό; Θα σας την τυλίξουμε σε πετσετούλα και θα σας τη δώσουμε να την πάρετε σπίτι, διότι είμαστε και τόσο φιλόξενοι και τόσο αλτρουιστές και τόσο πολύ σας νοιαζόμαστε, δηλαδή και τις δουλειές του σπιτιού να σας κάνουμε αν δεν μπορείτε, τόσο πολύ να στηρίζεστε πάνω μας.

Μη διστάσετε να μας μιλήσετε για οτιδήποτε χρειάζεστε, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές, τα τηλέφωνά μας επίσης, χαλί να γίνουμε, να μας πατήσετε, να μας ξεστρώσετε του Αγίου Κωνσταντίνου. Γιατί μέχρι τότε περίπου θα κρατήσει η υπέρμετρη αβροφροσύνη μας.

Αν δε σιχαθήκατε να μας βλέπετε, τα λέμε στην επόμενη κοπή πίτας, όπου θα έχετε ακόμη μία ευκαιρία να μας απολαύσετε στην απαγγελία του επιτυχημένου ποιήματός μας.

Διαβάστε ακόμα