Απαξιωμένος, ανεπαρκής και νταής

Οι συστάσεις έχουν εδώ και καιρό εξαντληθεί μέσα από το “βουνό” των στημένων ανακοινώσεων, το περιεχόμενο των οποίων εξαντλείται στην κάλυψη της παντελούς απουσίας του από τον τόπο και τους ανθρώπους, καθώς και στην προσπάθεια αποπροσανατολισμού των πολλών από τη θλιβερή πραγματικότητα που θέλει τον “ένα και μοναδικό” για τη συντεχνία των ακριβοπληρωμένων γραφιάδων του, να αδιαφορεί παντελώς για την ουσία της διοίκησης και να πρωταγωνιστεί στη δημόσια ζωή για προκλητικές μεθοδεύσεις στα οικονομικά...

Μία χρονιά γεμάτη από εμμονική προσπάθεια να προωθήσει συγκεκριμένη υπόθεση εκατομμυρίων, από την οποία εύκολα μπορεί να θεωρήσει και(!) ο απλός αναγνώστης πως η απόλυτη προσήλωση σε αυτήν, μπορεί να σημαίνει κι έμμεση εξασφάλιση οφέλους!

Έτος προεκλογικό το φετινό και η σύντομη αναδρομή στο μοναδικό πεπραγμένο του, τη συστηματική απουσία κι αδιαφορία του από τους ανθρώπους που ανέδειξαν την παράταξή του προ τεσσάρων ετών, απαραίτητη ως διαδικασία αλλά και χρήσιμη για τον ίδιο, αφού θα πρέπει να γνωρίζει πλέον, πως στο εξής, θα συναντά μόνον γυρισμένες πλάτες!

Το πληρωμένο πρόθυμο μελάνι που φροντίζει να “ταΐζει” για να καθοδηγεί, προκειμένου - ματαίως - να φτιασιδώνει το αποκρουστικό προφίλ του, το οποίο συνθέτει η μεροληψία, η διχαστική τακτική, η προκλητική στάση και η εμμονή στη φίμωση του αντίθετου λόγου, εδώ και καιρό πρέπει να γνωρίζει πως δεν πιάνει τόπο... σε έναν τόπο, ο οποίος γνώρισε μόνον τον σωρό των δικαιολογιών για την απόλυτη και συνειδητή απόφασή του να επιχειρήσει να τον υποβαθμίσει!

Η απαξίωση προς τον ίδιο πλέον είναι ορατή από συγκεκριμένα γεγονότα, ακόμη κι αν ο ίδιος μανιωδώς προσπαθεί να πείσει πως αποτελεί ένα πολιτικό πρόσωπο ουσίας...

Ξεκάθαρες φωνές από μικρούς και μεγάλους τόπους που δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη συνεργασία μαζί του, αναδεικνύουν το μοναδικό μέλημά του για έκδοση παραπλανητικών ανακοινώσεων, ασχέτως αν δεν γνώρισαν υποστήριξη σε ωρίμανση μελετών ή και προώθηση έστω κι ενός(!) ολοκληρωμένου έργου μία ολόκληρη θητεία! Αβοήθητοι Δήμαρχοι θίγουν ουσιαστικά μέσα από απαντήσεις τους, ακόμη και τις κενολογίες του πολιτικά υποχείριού του, ο οποίος με τη σειρά του αν κι όφειλε να έχει γνώση των πραγματικών αναγκών, επενδύει ασκόπως σε ρουσφετολογικές κινήσεις με τραγελαφικό αποτέλεσμα!

Σαφής ο προσανατολισμός του “ηγέτη” στην προβολή των δυνατών χαρτιών του τουρισμού στα γεωγραφικά όρια της διοίκησής του, αδιαφορώντας για τις ιδιαίτερες ανάγκες των μικρότερων νησιών που κατά καιρούς εκφράζονται μέσα από την αγωνία των δημάρχων τους!

Εφέ σε περίπτερα για φωτογραφίες με πολιτικά κι επιχειρηματικά πρόσωπα, με τα οποία, τα όποια ραντεβού γίνονται για ανάπτυξη συνεργασίας, λαμβάνουν χώρα πάντοτε εκτός έδρας...

Απώλεια σοβαρών προσώπων της πολιτικής ζωής της αυτοδιοίκησης από δίπλα του, αποτελεί πλέον το γεγονός που έχει στιγματίσει την προσωπική πορεία του και μάλιστα σε θητεία διοίκησης, με τις δηλώσεις που ακολουθούν για τις εξελίξεις των πολιτικών διαζυγίων, να αποδεικνύουν τον ουσιαστικό λόγο τους: Αλλεργία στον ελεύθερο λόγο που πολλάκις στηλιτεύει τις πράξεις και τις αμφιλεγόμενες αποφάσεις του σε πολιτικό επίπεδο!

Αδυναμία έκφρασης σεβασμού ακόμη και στις ηγεσίες θεσμών και κράτους που τιμούν έναν τόπο ανταποκρινόμενοι σε προσκλήσεις για μεγάλες γιορτές, έρχονται να αποδείξουν τον βαθύτερο κομπλεξικό εαυτό του!

Μακρύς ο κατάλογος των γεγονότων που τον αποκαλύπτουν τελικά από ανεπαρκή ως και νταή απέναντι στη δημιουργική πρόθεση, η οποία σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, μπορεί να έχει ως συστατικά της την κριτική, τη διαφωνία και την άλλη άποψη!

Με τον ίδιο να έχει μακρύ βιογραφικό σε κινήσεις φίμωσης δημοσιογράφων, ικανοποίησης καλοταΐσμένων ακόλουθων, υποβάθμισης θεσμών, πολιτικών προσώπων και τόπων, πρέπει σήμερα, λίγους μήνες πριν την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, να γνωρίζει απόλυτα και κατηγορηματικά, πως είναι ο ίδιος απαξιωμένος πια...!

 

Ετικέτες: