Έγραψαν ιστορία οι ομάδες της ΕΠΣ Κυκλάδων

Το τουρνουά Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων που πραγματοποιήθηκε στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στο Ενωσιακό γήπεδο της Ερμούπολης ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία. Οι ομάδες ή καλύτερες οι Ενώσεις που ήρθαν στην Σύρο έδειξαν πως το ποδόσφαιρο κάνει συνεχώς βήματα μπροστά αφού η δουλειά στις μικρές ηλικίες όλο και καλυτερεύει. Μία σημαντική παράμετρο είναι πως αυτό το δείχνει και το ενδιαφέρον από πλευράς Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που έστειλε τους προπονητές των Εθνικών ομάδων να δουν και να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες. Επίσης, οι μικροί αθλητές ήλθαν σε επαφή με αστέρες του παρελθόντος, με παίκτες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να αναλύσουν περισσότερο το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι ένα δείγμα πως υπάρχει σωστή βάση και πως τα επόμενα χρόνια θα δούμε πολλά περισσότερα ταλέντα τόσο στον Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο όσο και σε Εθνικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα κανείς δεν μπορεί να παραλείψει την τεράστια επιτυχία της Ένωσης και την πρόκριση στους 16 του τουρνουά Προεπιλογής Εθνικών ομάδων και των δύο ομάδων της ΕΠΣ Κυκλάδων και συγκεκριμένα της Κ14 και της Κ16. Ο Γιώργος Μοστράτος που του αξίζουν πολλά εύσημα κατάφερε κάτι που κανείς δεν έχει πετύχει μέχρι σήμερα. Πιο είναι αυτό; Μα φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση και των δύο ομάδων. Μία επιτυχία που σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία και θα το συζητάμε μέχρι την επόμενη φορά. Είδαμε στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο γήπεδο της Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, αλλά και της Άνω Σύρου, πως υπάρχει βάθος και πως τίποτα δεν είναι πλέον τυχαίο. Οι ομάδες και οι ακαδημίες – οι περισσότερες εξ αυτών – κάνουν καλή δουλειά κι αυτό φάνηκε και στα παιχνίδια που δόθηκαν. Μάλιστα ο κ. Μοστράτος έδωσε συγχαρητήρια στις ομάδες και τις ακαδημίες αυτές που δουλεύουν σωστά όλα τα παιδιά που ήταν στις μικτές.

Τώρα θα πρέπει να δούμε και να περιμένουμε να μάθουμε τους αντιπάλους που θα βρουν οι ομάδες της Ένωσης στους 16 του θεσμού.

Ντέρμπι ποιο ντέρμπι;

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Άνω Σύρου το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και της Άνω Μεράς. Όσοι θαρραλέοι φίλοι του ποδοσφαίρου έμειναν στην εξέδρα μετά από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη διάρκεια του πρώτου κυρίως ημιχρόνου, έφυγαν απογοητευμένοι από όλα όσα παρακολούθησαν. Είδε με μεγάλη απογοήτευση η μία ομάδα να προσπαθεί να παίξει και την άλλη ένα σωματείο να καταστρέψει. Εντάξει είπαμε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, όμως ρε παιδιά είπαμε. Αυτό το πράγμα δεν λέγεται ποδόσφαιρο. Από τα 90 λεπτά αν παίχθηκαν 20, θα είναι ζήτημα. Συνεχώς διαμαρτυρίες, φωνές, διακοπές και διαπληκτισμοί. Βέβαια αποκλειστικός υπεύθυνος γι’ αυτήν την εικόνα είναι ο άνθρωπος που το διευθύνει. Ένας διαιτητής που ήρθε στη Σύρο νομίζοντας ότι είναι παρατηρητής κι όχι για να διευθύνει την αναμέτρηση. Από όλες κι όλες τις καθυστερήσεις βγήκαν μόλις δύο κίτρινες κάρτες. Επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι από την αρχή με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχό του από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Αυτό το ματς ας γίνει τουλάχιστον παράδειγμα στους ανθρώπους που ορίζουν τους διαιτητές και σ’ αυτά τα ματς να βάζουν ανθρώπους που να μπορούν να τα διευθύνουν. Τώρα εντάξει είναι η πρώτη φάση, ουσιαστικά και οι δύο ομάδες έχουν περάσει στην επόμενη φάση. Όμως τι θα γίνει στα ματς που θα ακολουθήσουν και οι ομάδες θα… καίγονται για τους βαθμούς;

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εικόνα της φωτογραφίας, οι παίκτες των δύο ομάδων σε μία «θερμή» στιγμή με μόνο τον έναν βοηθό και κάποιους από τους πάγκους να προσπαθούν να τους χωρίσουν.  

Διαβάστε ακόμα