Ο Ολυμπιακός τον τίτλο, ο Φοίνικας τις εντυπώσεις

  • Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 28 Ιαν. 2019 - 20:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας δεν κατάφερε να φτάσει στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του League Cup, καθώς ηττήθηκε με το ίδιο σκορ με 3-1 από τον Ολυμπιακό. Για πολλούς μία φυσιολογική κατάληξη αφού μιλάμε για την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και αήττητη για 42 ματς. Από εκεί και πέρα στο αγωνιστικό κομμάτι ο Φοίνικας έδειξε ανταγωνιστικός, το πάλεψε τόσο εντός όσο κι εκτός και μάλιστα θα μπορούσε να είχε μία καλύτερη κατάληξη κυρίως στην Σύρο, αν δεν είχε κάποια κενά διαστήματα. Οι παίκτες του Ράτκο Παβλίσεβιτς έπαιξαν κόντρα σε έναν ισχυρό αντίπαλο κι απέδειξαν πόσο υπερήφανοι θα πρέπει να νιώθουν οι κάτοικοι αυτού του νησιού. Ίσως πολλοί να μην το γνωρίζουν, όμως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις ο τεχνικός του Ολυμπιακού μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Φοίνικα, αλλά και πως θα πρέπει οι φίλοι της ομάδας να νιώθουν υπερήφανοι. Μάλιστα τόνιζε πως όλοι θα έπρεπε να είναι δίπλα σ’ αυτήν την ομάδα και να νιώθουν υπερήφανοι που από έναν τόσο μικρό τρόπο υπάρχει ένας τόσο ισχυρός σύλλογος.

Ένα ακόμη που θα πρέπει να δουν όχι μόνο εδώ στη Σύρο, αλλά οι διοργανωτές είναι η πάρα πολύ καλή εικόνα της εξέδρας στο νησί των Κυκλάδων, όταν την ίδια ώρα το Ρέντη με τον Ολυμπιακό να έχει εκατομμύρια φιλάθλους το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη» ήταν… άδειο. Ένα γήπεδο που θα μπορούσε να ήταν γεμάτο και να συμβάδιζε με την… γιορτή κι έναν τελικό League Cup. Ο διπλός τελικός μειώνει τις ελπίδες για… έκπληξη, αφού η καλύτερη κατά κοινή ομολογία ομάδα θα πάρει στο τέλος τη νίκη και το τρόπαιο. Ναι να δίνεται η ευκαιρία να πάνε σε τελική φάση και πιο μικρής δυναμικότητας ομάδες, όμως με διπλό τελικό δεν υπάρχουν και πολλές ελπίδες κατάκτησή του  τροπαίου.

Από το βόλεϊ στο μπάσκετ και στην εκδήλωση του Α.Ο. Ερμούπολης. Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων βρέθηκε το Σαββατοκύριακο ένας αθλητής… θρύλος. Φυσικά μιλάμε για τον Παναγιώτη Φασούλα, ο οποίος έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του αθλήματος. Ο ίδιος με την… παρέα το 1987 άλλαξε το ρου της ιστορίας του μπάσκετ στην Ελλάδα, αφού από ερασιτεχνικό έγινε στη συνέχεια επαγγελματικό. Ένα άθλημα που όπως είπε και ο ίδιος έκτοτε μας δίνει κάθε χρόνο τόσο σε Εθνικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο επιτυχίες.

Είναι σημαντικό μικρά παιδιά να βλέπουν και να μιλούν με τα δικά τους ινδάλματα. Να έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν μαζί τους, αλλά και να μάθουν περισσότερο πράγματα για το άθλημα που έχουν επιλέξει. Είναι σημαντικό να μπορούν να δουν ανθρώπους που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία και μάλιστα να πάρουν και λίγο από την αίγλη τους. Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός των αθλητών.

Τέλος, το Σάββατο στη Σύρο πραγματοποιήθηκε το ντέρμπι για την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου. Ο Πάγος χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι δείχνει να σώζει την… παρτίδα και να έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή του στην κατηγορία. Αυτό γιατί φέτος εκτός από τη διεκδίκηση του τίτλου, υπάρχει και ο στόχος της παραμονής.

Διαβάστε ακόμα