Με την απλή λογική

Κάθε “είδηση” που αναδεικνύεται σε μεγάλο... γεγονός για την ελληνική κοινωνία, αποτελεί μία ακόμη απόδειξη της βαθιάς αποσύνθεσης που χαρακτηρίζει τη σκέψη των περισσοτέρων εκπροσώπων συνδικαλιστικών αλλά και κομματικών υπηρετών, οι οποίοι σπεύδουν να τιμήσουν ενδεχομένως τον καλοπληρωμένο(;) ρόλο τους, βομβαρδίζοντας τους πολίτες με αναφορές που εξυπηρετούν την πολιτική που ασκείται, από όποια πλευρά – συστημική πάντα – κι αν βρίσκονται!

Πρόσφατο παράδειγμα που έρχεται να επιβεβαιώσει τα ανωτέρω, αποτελεί και η περιβόητη αύξηση των κατώτατων αποδοχών των εργαζομένων, μετά το τέλος (όπως επαναλαμβάνουν συστηματικά σε κατεύθυνση αποπροσανατολισμού) των μνημονίων!

Είδηση... που ήρθε να προσφέρει “έδαφος” σε όσους σχεδόν σαν επαγγελματίες εργάζονται 24ωρα στο διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αναπαράγοντας κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που επιμένουν αυτήν την αύξηση, να τη βαφτίζουν “επανάσταση” στο χώρο των εργασιακών δικαιωμάτων.

Παρομοίως, σαν άλλα “κοράκια” του διαδικτύου και οι απογοητευμένοι κομματικοί εξυπηρετητές του “αντίπαλου” στρατοπέδου, που δήθεν μάχονται για το πώς θα βγουν αυτές οι αυξήσεις από τα ταμεία επιχειρήσεων, που και οι ίδιοι κατά τις περιόδους διακυβέρνησής τους, τσάκισαν με “φορομπηχτικές πολιτικές.

Μεθοδευμένη και υπαγορευμένη κοκορομαχία στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, που βρίσκει “παρηγοριά” ο απλός πολίτης της χώρας, εκφράζοντας τα εσώψυχά του, για τη σκληρή καθημερινότητα που βιώνει και η οποία τον φέρνει αντιμέτωπο σχεδόν πάντα με ένα άδειο πορτοφόλι!

Ο στόχος αυτών των προθύμων που με παρωπίδες διαβάζουν ως ορθή μόνον την τοποθέτηση των πολιτικών που υποστηρίζουν λόγω κομματικής εξάρτησης είναι η αναζήτηση τρόπου με την οποία θα επικρατήσουν του “αντιπάλου” τους σχεδόν πάντα χωρίς επιχειρήματα, σε μία προσπάθεια να δείξουν ότι η αντιπαράθεσή τους έχει λόγους ύπαρξης, παλεύοντας παράλληλα να αποκρύψουν, πως αποτελούν το γρανάζι της ίδιας οικονομικής μηχανής! Αυτής της “μηχανής” που θέλει το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων μίας μεγάλης μερίδας της ελληνικής κοινωνίας, το τσάκισμα και το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες παλεύουν να σταθούν υπεύθυνα απέναντι σε όσους απασχολούν, παρά το αφιλόξενο φορολογικό και οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να βαδίσουν!

Απέναντι σε αυτές τις κομματικές μαριονέτες που φλυαρούν ασυστόλως περί επιτυχίας στην κατεύθυνση της εργασιακής αξιοπρέπειας - των άλλων πάντα -, μα και στις “δίδυμές” τους, που επιδιώκουν να δείξουν ότι η σημερινή κυβέρνηση, ήρθε να ακολουθήσει πολιτικές που χαράχτηκαν από τους προηγούμενους, επιχειρεί να σταθεί η απλή λογική!

Αυτή η λογική του μέσου ταλαιπωρημένου πολίτη – εργαζόμενου και μικρομεσαίου επιχειρηματία που αντιλαμβάνεται πως το πορτοφόλι και το ταμείο θα συνεχίζει να δέχεται “απώλειες”, εξαιτίας των υπογραφών που έχουν πέσει σε καιρούς μνημονίων, έχοντας δεσμεύσει την οικονομική αξιοπρέπειά τους για τα επόμενα πολλά χρόνια!

Η λογική που θέλει τον απλό πολίτη – οικογενειάρχη να ματώνει και να δουλεύει με σκόρπια μεροκάματα όπου βρει προκειμένου να αντεπεξέλθει στα καθημερινά των παιδιών του, αλλά και τον μικρό επιχειρηματία που μάχεται να καλύψει εισφορές, φόρους και όσες άλλες υποχρεώσεις.

Πραγματικός πρωταγωνιστής αυτές τις ημέρες στην ειδησεογραφία, μα και στις διαδικτυακές “στέγες”, κανονικά, θα έπρεπε να είναι αυτή η απλή λογική, που τόσο υποτιμάται, τόσο προσβάλλεται, τόσο έντονα και προκλητικά θίγεται από κάθε πονηρό νου που συνειδητά και προφανώς συμφεροντολογικά, πορεύεται με παρωπίδες και κομματικά γυαλιά!

Η μουδιασμένη έως και αμήχανη λογική κάποιων λίγων, η οποία δυστυχώς παρακολουθούσε, παρακολουθεί και θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα κατά καιρούς δίχρωμα πολιτικά διδυμάκια της οικονομικής “μηχανής” που στηρίζουν το ένα το άλλο και μεθοδικά καλλιεργούν την κοινωνική αποσύνθεση, τον κοινωνικό αυτοματισμό, μεριμνούν για το τσάκισμα δικαιωμάτων εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, πριμοδοτούν τη διαπλοκή κι επιβραβεύουν τον όποιο ασυνεπή – πλην όμως άριστο... για τους ίδιους - επιχειρηματία, βιομήχανο κλπ, με χάρισμα χρεών κι ό,τι άλλο βολέψει!

Συμπερασματικά... και οι δύο πλευρές ίδιες, σύμφωνα με την απλή σκέψη και λογική!

Ετικέτες: