Σεβασμός και όρια θα πει πολιτισμένη στάση...

Κάποιες φορές μουδιάζεις απλά και αδυνατείς να αντιδράσεις απέναντι σε καταστάσεις και γεγονότα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια σου, όταν μάλιστα αυτά αφορούν στην προσπάθεια ερμηνείας της προσωπικής προβολής αυτοδιοικητικών σαν ειλικρινές ενδιαφέρον για προώθηση ενός ή περισσότερων τόπων και της κουλτούρας τους και όχι σαν διαφήμιση του ονόματός τους και μόνο!

Μένεις χωρίς φωνή, όταν σκέφτεσαι: “Αλήθεια, πώς θα μπορούσε να συγκινηθεί κάποιο πολιτικό πρόσωπο για να θέσει πάνω από την προσωπική προβολή του με όσα... “μέσα”, τον τόπο που κλήθηκε να υπηρετήσει;”.

Μουδιάζεις όταν αντιλαμβάνεσαι ότι η ουσία της σοβαρής και πολιτισμένης στάσης απέχει μίλια μακριά από τη στάση εκείνων των αυτοδιοικητικών κι αιρετών προσώπων, οι οποίοι θα μπορούσαν κι επιδιώκουν(!), να εκμεταλλευτούν κάθε τρόπο για την εξυπηρέτηση της φιλοδοξίας τους, αδιαφορώντας για το αν οι πονηρές μέθοδοί τους γίνονται αντιληπτές από μία μερίδα κόσμου, που ευτυχώς(!) δεν τρώει κουτόχορτο!

Υποτιμούν τους νοήμονες κι αυτό έρχεται να αποδείξει την ιδιαιτέρως “κοντή” αντίληψή τους, αναφορικά με τον τόπο που υπηρετούν, ο οποίος – παρά τις όποιες “τρικλοποδιές” - έχει ευαίσθητα αντανακλαστικά απέναντι στο σοβαρό, το ουσιαστικό και το παραγωγικό!

Ενόψει των εκλογών και διαπιστώνουμε ξανά πως αρκετά πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης έρχονται να θέσουν εκ νέου σε πρώτο πλάνο το υπέρμετρο “εγώ” τους, προπαγανδίζοντας... το όνομά τους και τη θέση τους, στην προσπάθεια να επικρατήσουν σε έναν προεκλογικό δρόμο μακρύ ως την κάλπη, ο οποίος δεν είναι ευνοϊκά “στρωμένος” απέναντί τους!

Προκλητική χρησιμοποίηση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης που φέρουν το όνομα ενός τόπου και την ατζέντα ενός πεδίου διοίκησης και χρησιμοποιούνται από όποιον... διαχειριστή τους για τη συστηματική αναπαραγωγή συνεντεύξεών του, ακόμη και σε άσχετο διάστημα από το οποίο αυτές δόθηκαν, παρατηρείται συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες! Αναπαραγωγή δηλώσεων ή και αφιερώματα προσωπικής προβολής σε διαδικτυακές σελίδες που αφορούν συνολικά έναν τόπο και την κουλτούρα του, προωθούνται κι επαναλαμβάνονται με συνεχείς αναρτήσεις, με τους διαχειριστές τους να αποδεικνύουν πως αδυνατούν να κατανοήσουν τη διαφορά ανάμεσα στο τι σημαίνει υπηρετώ ένα νησί και άρα, αυτό προβάλλω, και όχι το νησί υπηρετεί εμένα και την όποια – αδικαιολόγητη – φιλοδοξία μου!

Όσο περνά ο καιρός, προκλητικότερα εμφανίζονται μπροστά μας οι αναρτήσεις σε πληρωμένες σελίδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που επίσης φέρουν το όνομα ενός ολόκληρου τόπου ή νομού και οι οποίες αναπαράγουν με ταχείς ρυθμούς τον σωρό των δελτίων Τύπου που εκδίδει μία παράταξη, η οποία θέλει απαραιτήτως να ταυτιστεί με έναν συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, θίγοντας τους πολιτικούς αντιπάλους της.

Παρομοίως, ολοένα και εντονότερα ξεπηδούν μπροστά μας, δημοσιεύματα – προφανώς – υπαγορευμένα, που εξυψώνουν την “κουτσή” πολιτική διαδρομή αυτοδιοικητικών προσώπων, στην κατεύθυνση που οι ίδιοι(!) την αξιολογούν, αναγνωρίζοντας δηλαδή στο πρόσωπό τους ότι κινούν ισχυρές “τσέπες” και οικονομικά νήματα!

Σε συνέχεια των ανωτέρω, έρχονται σε δημόσιο “τραπέζι” και συνεδριάσεις, δυστυχώς για ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, προτάσεις οικονομικής πριμοδότησης μέσων, τα οποία τους έχουν προβάλλει συστηματικά και αποκλειστικά με ευνοϊκό τρόπο. Ασχέτως αν - επειδή είναι πρόκληση η προώθηση χρημάτων των δημοτών σε στημένα “πρόμο” -, αυτά, απορρίπτονται τελικά, σημασία έχει ότι τα εν λόγω γεγονότα έρχονται να δηλώσουν προθέσεις, σε ένα προεκλογικό διάστημα, που καθημερινά αποκαλύπτει τον φθηνό τρόπο, με τον οποίο αντιμετωπίζουν την πολιτική συγκεκριμένοι αυτοδιοικητικοί.

Η απουσία ειλικρίνειας και μπέσας στην επικοινωνία με τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους εμπόρους για μία ολόκληρη θητεία, δε θα σωθεί... με βομβαρδισμό προς το πρόσωπό τους από στημένα δημοσιεύματα και επαναλαμβανόμενες αναρτήσεις που θέλουν αυτά τα πρόσωπα της αυτοδιοίκησης να έχουν εκφράσει αγένεια και φιλοδοξία σε χώρους πολιτισμού και όχι μόνον!

Εντιμότητα στην πολιτική με κύριο μέλημα το αποτέλεσμα για τον τόπο, θα πει να παλεύεις με ηθικό τρόπο για το νησί σου και την εξέλιξή του, όπως και γενικότερα για τον γεωγραφικό χώρο που διοικείς, να τον υπηρετείς με αξιοπρέπεια και με μέσα θεμιτά, χωρίς να προπαγανδίζεις αυστηρά προς όφελος του ονόματός σου, χρησιμοποιώντας προκλητικά ως “πλάτη” τα όποια διαδικτυακά “εργαλεία” αφορούν συνολικά έναν τόπο ή ένα νησί!

Ετικέτες: