Στάχτη και πολιτική αναξιοπρέπεια

Είναι σαφές πως όποιο πρώιμο και βιαστικό συμπέρασμα για την πολιτική πορεία ενός αυτοδιοικητικού προσώπου, δεν έχει τον βαθμό της εγκυρότητας, που λαμβάνει σχεδόν αυτομάτως ένας σχολιασμός, ο οποίος υπολόγισε και αξιολόγησε γεγονότα επί μακρό χρονικό διάστημα και ακολούθησε των αποτυπωμάτων του προσώπου εκείνου που έχει – προς το παρόν - θέση.... στην πολιτική ζωή ενός τόπου!

Παρήλθε αρκετό χρονικό διάστημα, σχεδόν τέσσερα χρόνια λοιπόν και τα συμπεράσματα είναι διαυγή ακόμη και για πρόσωπα που εμφανίστηκαν πρώτη φορά στα κοινά την τρέχουσα θητεία και τα οποία συγκυριακά ανέλαβαν θέσεις ευθύνης, με τα καθήκοντά τους να διεκπεραιώνονται από μέρους τους επαρκώς (βεβαίως!), αλλά επιεικώς “άχρωμα” από άποψη εξέλιξης της πολιτικής ατζέντας που βρήκαν!

Θα ήταν ανόητο να ανέμενε κάποιος να υπάρξει νέο και φρέσκο “πρόσωπο” στην αυτοδιοίκηση από πολιτικούς που έδειξαν και κατά το παρελθόν την πορεία τους, τις προθέσεις, τις ικανότητές τους, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το ρόλο του αυτοδιοικητικού μέσα στην κοινωνία! Αντιθέτως όμως, θα ήταν παράλογο να μην ανέμενε κάποιος πως το κάθε πρωτοεμφανιζόμενο άτομο στα κοινά, δεν θα είχε όρεξη και δεν θα έκανε έργο με “πυξίδα” το όφελος του τόπου που έχει κληθεί – έστω και συγκυριακά – να υπηρετήσει από θέση ευθύνης!

Κι ενώ μέχρι τις εκλογές μεσολαβεί αρκετό χρονικό διάστημα ορισμένων μηνών, ήδη οι μάσκες που έφεραν – δυστυχώς – ακόμη και νέοι στην πολιτική ζωή, έχουν αρχίσει να πέφτουν, εξαιτίας της πίεσης που αισθάνονται και της απειλής που νιώθουν από άλλες πλευρές, ανθρώπων – πολιτικών που έχουν παράξει αποτέλεσμα κι έργο!

Δυστυχώς, μύρισε από νωρίς στάχτη και πολιτική αναξιοπρέπεια από την πλευρά προσώπων που αν και υπήρξαν καλοί διεκπεραιωτές τυπικών θεμάτων οργάνωσης, δεν κατάφεραν να εξελίξουν τα όποια θετικά στοιχεία τους, ώστε σταδιακά να μετατραπούν σε αυτοδιοικητικούς με πολιτική “σφραγίδα”. Αφέθηκαν έρμαια στις πολιτικές ορέξεις των “αρχόντων” που τους καθοδηγούν, αποτελώντας δυστυχώς τα θύματά τους, σε μία φθηνή προεκλογική αρένα που ασυγκράτητα οι πρώτοι επιδιώκουν να στήσουν – ξεκάθαρα – για την καρέκλα!

Τα γεγονότα από τα οποία εξάγονται συμπεράσματα, γνωστά:

Παραιτήσεις που συνοδεύτηκαν από τεκμηρίωση και νηφαλιότητα, οδήγησαν άλλους αυτοδιοικητικούς, ακόμη και νέους στα κοινά, να ξεσπάσουν και να φανερώσουν στην τοπική κοινωνία τους φόβους τους, εξαιτίας εσωτερικών συγκρίσεων που οι ίδιοι – πρωτίστως – πραγματοποιούν στη σκέψη τους, με τις διαπιστώσεις για τον πολιτικό χαρακτήρα τους να ξέρουν(!) πως δεν είναι και τόσο τιμητικές!

Έτσι λοιπόν, όταν “σκάει” μία απώλεια για μία πολιτική παράταξη, κάτι λέει... η μανία να βρει χώρο ο πανικός, στο περιεχόμενο ενός κειμένου πολεμικής και εμπάθειας! Όταν “σκάει” ένας ακόμη μικρός θάνατος για μία πολιτική πλευρά είναι θλιβερό δυστυχώς για την τοπική κοινωνία να υποχρεώνεται να “τρώει” στο πρόσωπο τον καταρράκτη φόβου που χαρακτηρίζει έναν λίβελο!

Τα πράγματα πλέον είναι ιδιαιτέρως απλά:

Έχει διαφορά να σε συζητούν ως αυτοδιοικητικό για την αποτελεσματικότητά σου και την ουσιαστική παρουσία σου στις υπηρεσίες του τόπου, από το να σε αναφέρουν αρνητικά για τις απαιτήσεις σου (δυστυχώς τόσο νωρίς) σχετικά με το να ακούγεται το όνομά σου σε ποικίλες εκδηλώσεις που γίνονται στον τόπο!

Έχει τεράστια διαφορά να σε αναφέρουν θετικά, δημοσίως και διαδικτυακά για την απόφασή σου να αφήσεις θέσεις ευθύνης, έχοντας πρωτίστως επιτύχει στόχους για τον τόπο, από το να σε κριτικάρουν αρνητικά γιατί δυστυχώς ακολούθησες τις εμετικές κατευθύνσεις εκείνων που μειονεκτούν αυστηρά πολιτικά και εκδήλωσες – εμμέσως, πλην όμως σαφώς - την πρόθεσή σου να γαντζωθείς από τη θέση που συγκυριακά κατέχεις!

Εκεί που δεν τίθεται ζήτημα “καρέκλας” βάσει απλής λογικής είναι τουλάχιστον θλιβερό, αυτό, να λέγεται από πρόσωπα που “τυφλώθηκαν” από πανικό κι αφέθηκαν τελικά βορά στην εκλογική “δίψα” των καθοδηγητών τους!

Πώς να το πούμε πιο απλά; Δυστυχώς για ορισμένους νέους, μυρίζει – ήδη - στάχτη, πολιτική αναξιοπρέπεια και κατινιά!

 

Ετικέτες: