Ο αθλητισμός δεν θέλει… φωνές, θέλει έργα

  • Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 18 Φεβ. 2019 - 16:01
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο αθλητισμός της Σύρου εδώ και πάρα μα πάρα πολλά χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Μπορεί σε όχι τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο στις αθλητικές της εγκαταστάσεις. Είδαμε την μεγάλη… μάχη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και στο πιο έκανε περισσότερα και πιο λιγότερα. Αποτέλεσμα… μηδέν. Κύριοι και κυρίες στο σημείο που έχουν φτάσει οι κτηριακές εγκαταστάσεις και αναφέρομαι κυρίως στις αθλητές, δεν μετρά ποιος έκανε ή δεν έκανε. Εδώ μετρά το πώς είναι και σε ποια κατάσταση βρίσκονται. Δεν πρέπει αν κι αυτό συμβαίνει και είναι Ελληνικό φαινόμενο, όταν φτάσουμε λίγο πριν τις εκλογές να τα θυμούνται όλα. Δυστυχώς η Σύρος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και της Περιφέρειας όχι μόνο δεν έχει, αλλά κι αυτά που υπάρχουν είναι… γερασμένα. Μελέτες πολλές… έργα λίγα.

Να πιάσουμε την Α’ κλειστή αίθουσα του αθλητικού κέντρου, εδώ οι ομάδες όταν βρέχει και φέτος μέχρι στιγμής έχει ρίξει πολύ νερό, από το άθλημα του μπάσκετ, μετατρέπονται σε… πόλο. Το πρόβλημα δεν ξεκίνησε τώρα και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε αιχμή. Το πρόβλημα υπήρχε και συνέχισε να υπάρχει. Και όπως είναι φυσικό κάθε χρόνος που περνούσε όλο και διογκωνόταν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όταν βρέχει να γεμίζει το παρκέ, κουβάδες και πετσέτες ώστε με κάποιο τρόπο το νερό μην καταλήγει στο παρκέ. Ένα παρκέ που έχει δεχθεί όλους αυτούς τους χειμώνες αρκετό νερό. Β’ κλειστή αίθουσα, μία μελέτη για την στατική επάρκεια και διαδικασία που κράτησε κάτι λιγότερο ή περισσότερο από τρία χρόνια. Πευκάκια. Βρισκόμαστε στο σημείο να έχουν πέσει οι υπογραφές και να είμαστε στην αναμονή της εύρεσης του αναδόχου. Βέβαια το πότε θα ξεκινήσουν τα έργα και το πότε θα ολοκληρωθούν αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Κάποιοι είναι αισιόδοξοι πως τα πάντα θα γίνουν γρήγορα και κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως τον χρόνο θα τον… φάμε. Πισίνα, εδώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, αφού υπάρχει ένα στολίδι στον… Αιγαίο το οποίο τους περισσότερους μήνες είναι εκτός λειτουργίας. Θα έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να γίνουν κάποιες κινήσεις ώστε να βρεθούν οι πόροι αλλά και ο τρόπος της συνεχής λειτουργίας. Κάποιες ενέργειες που έγιναν στον παρελθόν περισσότερο κατέστρεψαν παρά βοήθησαν την πισίνα. 

Αυτά είναι τα βασικά κομμάτια του αθλητικού κέντρου, καθώς υπάρχουν κι άλλα που θα μπορούσαμε να αναφερθούμε, αφού υπάρχει το γήπεδο του Πάγου και της Βάρης. Ειδικά της Βάρης που θα μπορούσε να είναι ένα μικρό στολίδι και να φιλοξενεί καθημερινά παιδία της γύρο περιοχής, είναι αφημένο στην μοίρα τους περισσότερο από μία δεκαετία.

Αντί να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και ο ένας να ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον, θα έπρεπε όλοι να αναζητούν τις λύσεις που έπρεπε να είχαν δοθεί από… χθες. Δεν χρειαζόταν να φτάσουμε μερικούς μήνες από τις Δημοτικές εκλογές για να δουν οι τοπικοί άρχοντες τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Έπρεπε όλες αυτές οι κινήσεις να έχουν γίνει χρόνια πριν.

Ας ελπίσουμε ακόμη και τώρα πραγματικά να γίνει κάποιο έργο και οι εγκαταστάσεις να βελτιωθούν και τα παιδιά να προπονούνται κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Διαβάστε ακόμα