Ανοησία(!) ενός συνεπούς

  • Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου, 2019 - 06:19

Σε έναν κύκλο αυτοδιοικητικών που διαμορφώνουν – δυστυχώς - σε καιρούς σκληρούς και απαιτητικούς ένα ιδιαιτέρως χαμηλό επίπεδο πολιτικής συζήτησης και διαλόγου, ξεχώριζαν με κόπο ορισμένα πρόσωπα που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τις λεγόμενες εξαιρέσεις σοβαρότητας!

Ήταν εκείνοι οι αυτοδιοικητικοί που παρά τη συμμετοχή τους για πρώτη φορά στα κοινά κατά την τρέχουσα θητεία, έδειξαν ότι μπορούν να πορεύονται χωρίς τη συνοδεία φιλοδοξίας, επιδεικνύοντας μόνον ζήλο και θέρμη για παραγωγή έργου προς όφελος του τόπου!

Ήταν εκείνα τα πρόσωπα που διατηρούσαν αποστάσεις από τα μεγάλα λόγια και τις βιαστικές αναφορές περί επιτυχίας, αφού έκαναν πράξη το αυτονόητο για τους πολίτες: Έπαιρναν απόσταση από τη μανία αυτοπροβολής που διακατέχει συναδέλφους τους, ενώ μιλούσαν πάντα με αποδείξεις κι αποτελέσματα, όταν αυτά είχαν προκύψει και συμβεί!

Απαραιτήτως εκδήλωναν άρνηση να προβούν σε δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης αν δεν είχαν κάτι σαφές να γνωστοποιήσουν αναφορικά με την ατζέντα που κλήθηκαν και ακόμη καλούνται να αναπτύξουν στη σημερινή θητεία, ενώ έπαιρναν αποστάσεις από ταξίματα απλά και μόνο για να χαϊδέψουν τα αυτιά δημοτών, δηλαδή δυνητικών ψηφοφόρων.

Οι ίδιοι, μέχρι πρότινος, έδειχναν να αποτελούν παραδείγματα σοβαρής πολιτικής παρουσίας στα δημοτικά πράγματα, αφού απείχαν από κάθε φιέστα πολυλογίας που ευτελίζει τη δημόσια πολιτική ζωή και υποτιμά τη νοημοσύνη της ίδιας της κοινωνίας!

Εμπράκτως τιμούσαν την ψήφο των πολιτών, οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν την τύχη του τόπου τους, προκειμένου αυτός να περπατήσει ουσιαστικά μπροστά και όχι με υποσχέσεις, “θα” και πυροτεχνήματα δήθεν επιτυχίας!

Εκείνοι, έδειχναν πως κατανοούν τις βαθύτερες ανάγκες της κοινωνίας, που εστιάζονται στη βελτίωση πρωτίστως των υποδομών της, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου σε επόμενο χρόνο!

“Σήκωσαν μανίκια” και δούλεψαν σκληρά για να επιτύχουν χρηματοδοτήσεις, να προκαλέσουν το ξεμπλοκάρισμα μαύρων... υποθέσεων σε επίπεδο υποδομών που κληροδοτήθηκαν σε όλη την τοπική κοινωνία, ενώ δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο κανένα πολιτικό ραντεβού σε κεντρικό επίπεδο για υποθέσεις του νησιού!

Αντιστέκονταν σε όποια ποταπά κελεύσματα του επικεφαλής τους, ακόμη και ανήθικης αντιπαράθεσης στα διάφορα πηγαδάκια που στήνονταν και στήνονται κατά καιρούς και επέλεγαν να διατηρούν επίπεδο ουσίας στον δημόσιο λόγο και διάλογο!

Τιμούσαν την έννοια της πολιτικής αξιοπρέπειας και δεν αποτελούσαν μέρος του σαθρού κύκλου της κάκιστης και φθηνής αντιπαράθεσης που ξεσπούσε προς εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων!

Ακόμη κι αν η θέση τους σε πλειοψηφικά σχήματα, τους επέβαλλε... να στηρίζουν αποφάσεις της παράταξής τους, ωστόσο, είχαν έναν τρόπο να ενισχύουν μόνον τα θετικά σημεία, φωτίζοντας επαρκώς και με τεκμηρίωση τις απροσεξίες ακόμη και των στενών αιρετών συναδέλφων τους. Υπήρξαν φορές δε, που αντιτάχθηκαν σε θέματα που εκτίμησαν πως προσβάλλουν την πολιτική ζωή αλλά και θίγουν την τοπική κοινωνία, ενισχύοντας το προφίλ σοβαρότητας που τους χαρακτήριζε!

Μέχρι σήμερα, ήταν οι ίδιοι που έδειχναν πως παρέμεναν ανεπηρέαστοι από τη μανία της διατήρησης της “καρέκλας”, αναγνωρίζοντας δημοσίως πάντα, πως, ο τελικός κριτής, τον οποίο δεν κορόιδευαν ήταν ο κόσμος και ο κάθε πολίτης ξεχωριστά!

Η έννοια της ψυχραιμίας έγινε συνώνυμο της πολιτικής πορείας τους, με τους ίδιους να κερδίζουν σεβασμό καθημερινά, αφού αποδείκνυαν πως, έργο τους ήταν η ανάπτυξη των υποδομών του νησιού και η καλυτέρευση πρωτίστως των όρων ζωής των κατοίκων!

Ακόμη και σε υποθέσεις που δεν κατάφεραν αποτέλεσμα και βούλιαξαν... βάσει αριθμών και απολογισμού, αναγνώρισαν την αδυναμία τους, έστω και καθυστερημένα, ζητώντας ειδικές ενισχύσεις από αρμοδίους!

Τα πρόσωπα αυτά επιβεβαίωναν σε σταθερή βάση πως σέβονται τον συμπολίτη τους, τον συνεργάτη τους στις υπηρεσίες των οποίων πολιτικά προΐστανται και πάνω απ΄ όλα έδειχναν διάθεση συνεργασίας με τους αιρετούς ανεξαρτήτως παράταξης, πάντοτε με πυξίδα τη σοβαρότητα!

Η δίνη της προεκλογικής περιόδου όμως, ως φάνηκε, τάραξε τη νηφάλια σκέψη τους και τους οδήγησε σε κραυγαλέα ατοπήματα, ικανά να τους στερήσουν πρωτίστως σεβασμό και δευτερευόντως ψήφους!

Οι εξαιρέσεις σοβαρότητας, προέβησαν προσφάτως, σε προκλητικά ανόητες στάσεις απέναντι σε παραγωγικούς αιρετούς, οι οποίοι τους ανταπέδωσαν σιωπή(!), σε μία προσπάθεια συνεννόησης σε επίπεδο αξιοπρέπειας!

Αυτές οι ανοησίες τους, ας ευχηθούμε να αναγνωριστούν άμεσα από μέρους τους ως αποτέλεσμα πανικού του εντολοδότη τους, προκειμένου να επανέλθουν με συνέπεια στη σοβαρότητα και τον πολιτισμό...!

 

 

Ετικέτες: