Μία γιορτή που γέμισε από… υποψήφιους

Το All Star game της Volley League το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το βράδυ του Σαββάτου αποτελεί παρελθόν. Μία ωραία διοργάνωση αντάξια του ονόματος της Σύρου, αλλά και των προηγούμενων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο νησί.

Τα αστέρια του Ελληνικού Βόλεϊ, Έλληνες και ξένοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του αθλήματος που βρέθηκαν στο κλειστό του αθλητικού κέντρου κι όσους αποφάσισαν να το παρακολουθήσουν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες. Μία εκδήλωση η οποία ναι μεν ήταν ωραία, είχε θέαμα, αφού όλο το σκηνικό ήταν τέλειο, όμως η ώρα ήταν… ακατάλληλη. Ήταν ακατάλληλη, αφού πολλοί ήταν αυτοί που κατά τη διάρκεια του αγώνα αποφάσιζαν λόγω της ώρας να αποχωρήσουν. Κυρίως έφευγαν όλοι αυτοί που μαζί τους είχαν μικρά παιδιά. Είναι κρίμα κάτι τόσο ωραίο να μην δίνει το δικαίωμα στα μικρά κι αυριανούς φιλάθλους να παρακολουθήσουν από κοντά το All Star Game το οποίο επέστρεψε έπειτα από δέκα χρόνια. Ευτυχώς δηλαδή που ήταν και οι… υποψήφιοι και γέμισε (σχεδόν) κυρίως η κάτω εξέδρα. Τουλάχιστον η προεκλογική περίοδος έχει και τα καλά της, αφού οι εξέδρες γεμίζουν από κόσμο ο οποίος αναζητά την ψήφο. Εντάξει ένας αγώνας είναι κι αυτός, άλλοι αγωνίζονται για το αποτέλεσμα κι άλλοι για να βρουν ψηφοφόρους. Ένα άλλο καλό για να κλείσω την… παρένθεση είναι πως μέσα απ’ αυτές τις επισκέψεις βλέπουν και την εικόνα των γηπέδων. Ευκαιρία να γίνει και κανένα παιχνίδι στο γήπεδο της Άνω Σύρου για να βρεθούν κι εκεί –αν δεν κάνει κρύο – αλλά και στην Α’ κλειστή αίθουσα όταν βρέχει για να δουν πόσο ωραία είναι όταν αγωνίζεσαι ή παρακολουθείς ένα παιχνίδι σε κλειστό χώρο να βρέχεσαι, αλλά και να κινδυνεύεις να τραυματιστείς. Σκεφτόμουν η σημερινή στήλη να ήταν αφιερωμένη στους… υποψηφίους, αφού μας κάνουν την τιμή να βρεθούν - ίσως αρκετοί για πρώτη φορά – στο γήπεδο. Μία ανάλυση που να περιλαμβάνει τον χώρο στον οποίο βρίσκονται, δηλαδή ποιος είναι ο αγωνιστικός χώρος και τι σημαίνουν οι γραμμές, αλλά και ποια ανάλογα το άθλημα μπάλα –και χρώμα – χρησιμοποιείται.  Είναι αλήθεια πως αυτό αρχίζει να ξενίζει γιατί δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που δεν έχουν ιδέα τόσο για το άθλημα που παρακολουθούν ή και κατά που πέφτει το κάθε γήπεδο.

Τώρα, όσον αφορά το All Star Game όλα ήταν όπως έπρεπε, μία σωστά οργανωμένη εκδήλωση η οποία πρόσφερε πλούσιο θέμα. Οι χορεύτριες έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση η οποία διαφήμισε με τον καλύτερο τρόπο το νησί. Μία Σύρος που από το βόλεϊ έχει κερδίσει τόσα πολλά. Τόσα που ίσως τίποτα άλλο να μην το πλησιάσει. Γι’ αυτό και θα πρέπει όλοι να κάνουν τα αδύνατα – δυνατά ώστε το… κόσμημα του νησιού, ο Φοίνικας Σύρου να παραμείνει δυνατός και ταυτόχρονα ζωντανός. Γιατί αν κάτι πάει… στραβά τότε και το άθλημα θα χάσει μία σπουδαία ομάδα, αλλά και η Σύρος θα χάσει ένα σημαντικό μέρος από την διαφήμιση που κερδίζει.

Τέλος, την επόμενη φορά να υπάρξει ένα καλύτερος προγραμματισμός ως προς την ώρα, γιατί οι μικροί φίλοι του αθλήματος και δεν είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στο γήπεδο, αλλά κι όσοι το έκαναν με τις οικογένειές τους δεν έκατσαν και πολύ.