Μεγαλοοφειλέτες απέναντι στην τοπική κοινωνία

Για μία ακόμη φορά, κυβερνητικοί, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές, επίδοξοι μνηστήρες της κάθε καρέκλας, πολιτευτές και “γλάστρες” έσπευσαν να δώσουν το “παρών” σε εγκαίνια, προκειμένου να ασκήσουν το μοναδικό “καθήκον” που αντιλαμβάνονται πως έχουν, αυτό της πόζας δίπλα από επιχειρηματίες, εργαζομένους και κάθε στέλεχος ιδιωτικών επιχειρήσεων που αυτονόητα προωθεί τα δικά του πλάνα!

Η κριτική στρέφεται αποκλειστικά προς αυτούς τους πολιτικούς, τους εκλεγμένους από τον κόσμο και προς όσους ζητούν εκ νέου την ψήφο του πολίτη, αφού εκείνον οφείλουν(!) να ενημερώνουν και σε εκείνον έχουν υποχρέωση να λογοδοτούν!

Τα γεγονότα γνωστά, οι εξελίξεις συγκεκριμένες, οι απλοί πολίτες του τόπου με ανοικτά μάτια να παρατηρούν τις βάσεις που θέτει κάποιο “αόρατο χέρι” και η ευθύνη του πολιτικού προσωπικού ξεκάθαρη αναφορικά με όσα δημοσίως υποστηρίζουν και εκστομίζουν!

Πρωτίστως, ευχαριστίες προς κάθε πλευρά που έχει συμβάλλει στη “νέα εποχή” για τον τόπο, όπως αναφέρουν, ξεχνώντας σαφώς να σημειώσουν πως αυτή η νέα σελίδα, έχει υποστηριχθεί κύρια από περικοπές(!) και σχετικές ευνοϊκές αποφάσεις προς ιδιωτική πλευρά, οι οποίες στερούν σαφώς χρήματα από κοινό ταμείο, μέσα από το οποίο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν χρήματα για υποδομές ή άλλες ελαφρύνσεις γενικότερα προς τους δημότες – καταναλωτές!

Και αυτά όλα τα “ξεχνούν”, επιθυμώντας να προβάλουν την “προσωπική συμβολή” τους όπως δεξιά κι αριστερά διατυμπανίζουν, σε μία εξέλιξη που αν μη τι άλλο, ξεπερνά κατά πολύ τις δικές τους δυνάμεις και καθορίζεται από άλλα πολιτικά και οικονομικά κέντρα!

Μεγαλομανία επιδεικνύουν οι εξαιρετικά μικροί και λίγοι πολιτικοί σε κάθε βαθμό, όταν βαφτίζουν το κρέας, ψάρι, προσπαθώντας να αρπάξουν και οι ίδιοι λίγα λεπτά δημοσιότητας σε γεγονότα που ξέρουν πως αποτελούν ειδήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, ίσως κι όχι μόνον!

Σε αυτήν την κατεύθυνση, μάχονται για να βγουν στην πρώτη γραμμή και προκλητικά δηλώνουν δημοσίως και ζητούν(!) από την – ούτως ή άλλως - συναινετική κυβέρνηση να διαμορφώσει “ένα ευέλικτο οικονομικό περιβάλλον στον τόπο” για την προσέλκυση επενδύσεων!

Εκλιπαρούν για ευνοϊκό κλίμα και ελκυστικές οικονομικές συνθήκες, ώστε επενδύσεις όπως λένε, να μπορέσουν να “περπατήσουν” ανεμπόδιστα στον τόπο! Μεριμνούν μάλιστα και για την έκδοση ανακοινώσεων, καλοδουλεμένων από άποψη εύπεπτου λεξιλογίου, κάνοντας λόγο πάντα(!) για επενδύσεις, χωρίς όμως ποτέ να εξηγούν με ακρίβεια, σε τί θα αφορούν αυτές και ποιος θα κληθεί πάλι, να προσφέρει “γη και ύδωρ” μήπως... και πραγματοποιηθούν!

Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας, χρησιμοποιούν το “όνομά” της, για να κομπάσουν σχετικά με όσα θεωρούν πως της προσφέρουν οικονομικά, περιβαλλοντικά, κοινωνικά – όπως ισχυρίζονται -, βρίσκοντας χρόνο όσο υπάρχουν από το βήμα των ομιλιών, να ασκήσουν και κριτική σε δήθεν αντιπάλους, στην ανάγκη τους να πείσουν τους απλούς πολίτες και εργαζομένους πως έχουν μπροστά τους μία πολιτική οντότητα, σύμφωνα πάντα με όσα οι ίδιοι έχουν στο νου τους!

Ως αιρετοί, αυτοδιοικητικοί, βουλευτές, αλλά και κυβερνητικοί, δυστυχώς αποδεικνύουν σε θλιβερό βαθμό πως το νέο που επικαλούνται, παραπέμπει στο παρελθόν χωρίς δεύτερη σκέψη, με τους ίδιους μάλιστα να διεκπεραιώνουν άψογα τον ρόλο τους, που δεν είναι άλλος από αυτόν της διαθέσιμης μαριονέτας, με κέρδος τους, έστω και λίγα λεπτά δημοσιότητας!

Θάβοντας το ένα και μοναδικό δεδομένο, που αφορά στη συντονισμένη προσπάθεια παραπλάνησης μίας τοπικής κοινωνίας για το πως επιχειρείται να διαμορφωθεί το οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου θα κληθούν να επιβιώσουν τα μέλη της, αλλά και θολώνοντας τον “καμβά” σχετικά με τις βαθιά πολιτικές κινήσεις που γίνονται μέσω “δούρειων ίππων”, στο σύνολό τους, οι πολιτικοί που είχαν λάβει, αλλά και ζητούν ξανά την ψήφο των πολιτών, θα πρέπει να γνωρίζουν πως για τον κάθε λογικό άνθρωπο που απέμεινε, κατοχυρώνονται ως μεγαλοοφειλέτες ειλικρίνειας απέναντι στον τόπο!

Ετικέτες: