Κλείνει ο κύκλος με “ρετσινιά”

Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε πως στα πολιτικά το παράλογο μόνο βαδίζει ανενόχλητο, με τους αιρετούς σε τοπικό επίπεδο να επιχειρούν την πλήρη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, σε μία προσπάθεια να διατηρηθούν στην εξουσία και να παραπλανήσουν τους ψηφοφόρους!

Ξέραμε επίσης πως η διαπλοκή θα “πιαστεί”, θα δει το φως της δημοσιότητας και ευελπιστούσαμε πως θα οδηγηθεί στο “κατώφλι” των αρμόδιων δικαστικών Αρχών.

Ωστόσο, διαπιστώσαμε πως και το προκλητικό έρχεται να πορευθεί ακάθεκτο, από αιρετούς που ξαφνικά(;) ξέχασαν πως έχουν εκλεγεί από συμπολίτες τους, τους οποίους και ΟΦΕΙΛΟΥΝ εκ θέσεως να υπηρετούν και να ενημερώνουν για κάθε κίνησή τους, πολλώ δε μάλλον αν αυτή αφορά σε διαχείριση δημόσιου χρήματος ή πολύ απλά του κοινού μας ταμείου!

Μέχρι στιγμής πιστεύαμε πως είχε εξαντληθεί το “οπλοστάσιο” των αυτοδιοικητών στο ψέμα, όμως δυστυχώς, παρατηρούμε ολοένα και πιο έντονα, μέρα με την ημέρα, ότι η φαντασία τους είναι αστείρευτη και σπάει κάθε όριο λογικού μέτρου!

Έτσι λοιπόν, λίγους μήνες πριν την εκπνοή της θητείας, καταγράφουμε το ανόητο έως και γελοίο “κρυφτό” που παίζει αυτοδιοικητικός με τους δημοσιογράφους, στην προσπάθειά του να μην δώσει καμία απάντηση για κανένα θέμα!

Παρά την αυτονόητη απαίτηση του κόσμου, να διακρίνονται τουλάχιστον από σοβαρότητα οι αιρετοί που τον διοικούν και κυρίως εκείνοι που έχουν θέσεις προέδρων σε νομικά πρόσωπα, δημοτικές επιχειρήσεις ή φορείς και να ενημερώνουν για τις αποφάσεις που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, με διαύγεια..., δυστυχώς σήμερα, έρχεται στο προσκήνιο η στάση – ορισμός της έννοιας “γελοιότητα”, που διαπιστώνεται από τα παρακάτω:

Αιρετό πρόσωπο με συγκεκριμένη θέση ευθύνης, που μέχρι προσφάτως είχε συνεργασία και ανταποκρινόταν σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις προκειμένου να ενημερώνεται η τοπική κοινωνία, καθ΄ όλη τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος, επέλεξε να μπλοκάρει τους αριθμούς τηλεφώνων των δημοσιογράφων, αλλά και να κρύβεται από την υπηρεσία στην οποία πρέπει να βρίσκεται τακτικά, ώστε να αποφύγει την όποια έκθεση με δημόσιες δηλώσεις!

Ωστόσο, λογική υποχρέωση ενός εκλεγμένου προσώπου είναι να λογοδοτεί στην κοινωνία κι αυτό πραγματοποιείται συστηματικά μέσω και του δημοσιογραφικού επαγγέλματος!

Σαφώς στη δημοκρατία, δικαίωμα ενός αιρετού είναι ακόμη και να αρνηθεί να μιλήσει ή να τοποθετηθεί, με τεκμηρίωση όμως γι αυτήν τη στάση ή απόφασή του και όχι να εμπαίζει μία ολόκληρη κοινωνία, παίζοντας “κρυφτούλι” σαν ανήλικο με τα ΜΜΕ γιατί απλά ΔΕ ΘΕΛΕΙ, κυρίως μάλιστα όταν στην επικαιρότητα “τρέχουν” μεγάλες και σοβαρές υποθέσεις και καταγράφονται έργα και ημέρες...!

Οι λόγοι της προσπάθειάς του να μείνει πλέον στη σιωπή, εικάζουμε πως μπορεί να είναι πολλοί και να συνδέονται με πολλά και σοβαρά θέματα. Η απόφασή του όμως να μπλοκάρει τους αριθμούς των δημοσιογράφων, αλλά και να μην επικοινωνήσει ακόμη κι όταν ενημερωθεί για τις οχλήσεις τους, παραπέμπει ξεκάθαρα σε πολιτική ανανδρία!

Πολιτική ανανδρία τέτοια, η οποία έρχεται σε πλήρη και απόλυτη αντίθεση με την προκλητικότητα... του ίδιου να προωθήσει και να πάρει την ευθύνη αποφάσεων που προσβάλλουν ευθέως την αντοχή του κοινού και λογικού νου! Εκείνου του νου που διαπίστωσε αποφάσεις άνισης μεταχείρισης νοικοκυριών και μεγαλοοφειλετών, εκείνου του μυαλού που πασχίζει να βρει λογική σκέψη σε αποφάσεις παύσης τροφοδότησης μεγάλων και δημόσιων υποδομών, την ίδια στιγμή που μπορεί αυτή η κίνηση να αποβεί μοιραία ακόμη και για την ίδια την ανθρώπινη ζωή!

Μετά από τα παραπάνω το συμπέρασμα για ορισμένους αιρετούς είναι πως η σοβαρότητά τους εξαντλείται σε κινήσεις ανωριμότητας, οι οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δημοσιογραφικά θα αποκαλυφθούν και θα τους εκθέσουν!

Το να μπλοκάρεις τα κινητά δημοσιογράφων σημαίνει ξεκάθαρα πως “ρίχνεις” πόρτα στην τοπική κοινωνία, την οποία ούτως ή άλλως κοροϊδεύεις και αντιμετωπίζεις ανισότιμα εδώ και καιρό και το γνωρίζεις!

Ως εκ τούτου, οι δημοσιογράφοι μπορεί να μείνουν χωρίς δηλώσεις, αλλά εσύ θα κλείσεις τον προσωπικό αυτοδιοικητικό “κύκλο” σου, έχοντας ρετσινιά...!

Ετικέτες: