Δαίμονες, σατανάδες και λάσπη

Σε μία θητεία μάθαμε πολλά για την ποιότητα ανθρώπων που βρέθηκαν στα κοινά, διάνυσαν μία μακρά πορεία χωρίς σταθερό αντίλογο, έχοντας μοναδικό συνοδοιπόρο τους την απουσία ελέγχου στις αποφάσεις τους και διαπιστώσαμε πως οι ίδιοι για την παταγώδη(!) αποτυχία τους να απολαύσουν έστω και τη στοιχειώδη εύνοια για την προσεχή εκλογική αναμέτρηση, έδειξαν με το δάκτυλο την ελεύθερη έκφραση και κριτική!

Φθάνουμε στο τέλος, τη συμπλήρωση αυτής της θητείας και δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι ως πολίτες και κάτοικοι αυτού του τόπου, να εισπράττουμε παντελή αδιαφορία για τα βασικά ζητήματα του νησιού από τους πλέον αρμόδιους που έχουν τη διοίκηση στα χέρια τους, οι οποίοι απροκάλυπτα δηλώνουν δεξιά κι αριστερά πως μοναδικό μέλημά τους είναι η επανεκλογή!

Μία επανεκλογή για την οποία – δυστυχώς – οι ίδιοι αποδεικνύεται πως δεν μερίμνησαν με έργα και πράξεις και σήμερα, ο φόβος και ο πανικός τους, βρίσκει έκφραση μέσω κινήσεων που όχι μόνον δεν τιμούν τους ίδιους ως αυτοδιοικητικούς, αλλά υποτιμούν ευθέως και τη νοημοσύνη του κόσμου.

Αυτά τα πρόσωπα λοιπόν, έχοντας άριστη ιδέα για το πολιτικό ποιόν τους, έχοντας αυτοεπαινεθεί αρκετές φορές, απέναντι στην τεκμηριωμένη κριτική για όσα ΔΕΝ έκαναν, διαπιστώνουν δαίμονες και σατανάδες, που θέλουν το κακό τους! Γι αυτούς τους πονηρούς κι επικίνδυνους σατανάδες δε, εκστομίζουν κάθε ανόητη σκέψη τους, επιχειρώντας σε κρίσιμο προεκλογικό χρόνο, να τους στοχοποιήσουν καθαρά και μόνον εξαιτίας του φόβου τους για την ήττα... με την οποία διαφαίνεται πως θα πληρωθούν!

Επιχειρώντας να απαξιώσουν πλήρως τον δημοκρατικό λόγο και την ελεύθερη έκφραση που κινείται πάντα εντός των ορίων του σεβασμού, προβαίνουν σε κινήσεις ανήθικες κι απελπισίας, οι οποίες έρχονται να επιπλεύσουν στη θάλασσα λάσπης που οι ίδιοι περιορίζονται να ζουν!

Αυτές οι κινήσεις αφορούν σε επικοινωνία των ίδιων με ανθρώπους που χρησιμοποιούν ή έχουν παρακαλέσει(!) για να “γεμίσουν” το ψηφοδέλτιό τους, στους οποίους δίνουν σαφή κατεύθυνση να βρίσουν διαδικτυακά ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, να προπαγανδίσουν το παράλογο που έχουν στο δικό τους μυαλό, προκειμένου να ικανοποιήσουν τον διακαή πόθο τους να δείξουν έργο, μήπως κι επανεκλεγούν!

Μοναδική απάντηση από μέρους τους απέναντι στην κριτική είναι η λάσπη! Μοναδικό μέλημά τους απέναντι σε όποιον παρατηρεί κενά και σοβαρή ασυνέχεια ανάμεσα σε λόγια – δεσμεύσεις και πράξεις – αποτέλεσμα είναι η στοχοποίηση!

Καθημερινή σκέψη τους και πάγια τακτική τους απέναντι στη σοβαρή κριτική που εξ επαγγέλματος ασκούν ορισμένα πρόσωπα, αποτελεί η μανία εκτόξευσης χυδαιολογίας μπροστά σε πρόσωπα που προθύμως θα μεταφέρουν όσα ακούν, στους ίδιους τους δημοσιογράφους!

Το έλλειμμα αυτών των πολιτικών όμως είναι συγκεκριμένο: Δεν διαθέτουν ούτε τα ελάχιστα αντανακλαστικά απέναντι στις ανάγκες μίας ολόκληρης κοινωνίας!

Μίας κοινωνίας που διαπίστωσε απουσία οργανωμένων ενεργειών για τον τουρισμό, μίας κοινωνίας, η επιχειρηματική κοινότητα της οποίας δέχθηκε δημοσίως προσβολές και πλάτη από τους καθ΄ υπαγόρευση... πολυβραβευμένους ηγετίσκους της κακιάς ώρας, οι οποίοι παραγγέλνουν αφιερώματα και συνεντεύξεις ώστε να φτιάξουν το προφίλ του αυτοδιοικητικού – πρότυπο τεχνοκράτη και μαγνήτη επενδύσεων!!! (Αλήθεια που είναι αυτές;).

Μίας κοινωνίας που δεν ξεχνά για κανέναν λόγο τις κυβιστήσεις των ηγετίσκων αναφορικά με υποθέσεις ιδιωτικών επιχειρήσεων βαριάς βιομηχανίας στον τόπο και που παρατήρησε σήμερα, τη μακριά γλώσσα απέναντι στους εργαζομένους της.

Ευτυχώς για την ίδια την κοινωνία, το μέγιστο – κατά τους ίδιους – πολιτικό εκτόπισμά τους, οδηγείται ήδη στο σεντούκι της ιστορίας. Ο κόσμος θεωρεί παραμύθια τους “σατανάδες” και τους “δαίμονες” που οι ίδιοι φτιάχνουν προς παρηγοριά της πολιτικής ανικανότητάς τους και η λάσπη που πετούν, έχει ήδη αλλάξει κατεύθυνση και οδεύει στο να “σφραγίσει” το φτωχό και ολιγοσέλιδο πολιτικό βιογραφικό τους!

Ετικέτες: