Κέρδος για τη Σύρο η επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος laser 4.7

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Laser 4.7 με διοργανωτή τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου αποτελεί παρελθόν, καθώς με τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν στην Ποσειδωνία έπεσε και τυπικά οι αυλαία των αγώνων. Μία διοργάνωση άκρως επιτυχημένη καθώς άπαντες έμειναν ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση και την… φιλοξενία. Η Σύρος όταν θέλει μπορεί και το έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές. Βέβαια ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου έχει δικαίως κερδίσει την εμπιστοσύνη των Συριανών καθώς σε ότι κι αν ζητήσει άπαντες είναι δίπλα του και στηρίζουν τις προσπάθειές του. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να γίνει ένα μεγάλο παράδειγμα σε όλους καθώς μόνο ενωμένη η Σύρος μπορεί να κερδίσει τη… μάχη και να πάει μπροστά. Το τουριστικό κομμάτι θα πρέπει να μας απασχολεί συνεχώς και να γίνονται κινήσεις ανάδειξης του νησιού. Δεν γίνεται οι πάντες γύρο μας να αναπτύσσονται να εξελίσσονται και εμείς να μένουμε στάσιμοι. Όλοι μαζί θα πρέπει να βάζουμε ένα μικρό λιθαράκι κάθε φορά ώστε η Σύρος να κερδίσει το τουριστικό μερίδιο που της αναλογεί. Ο αθλητισμός είναι ένα από τα κομμάτια που μπορούν να δώσουν μία μικρή ώθηση στο νησί. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν κάποιες αθλητικές εκδηλώσεις τόσο Πανελλήνιου όσο και Παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο θα πρέπει να συνεχιστούν αλλά κάθε χρόνο προσθέτουμε συνεχώς νέες. Βέβαια το φετινό καλοκαίρι ίσως τα πάντα να είναι λίγο πιο… φτωχά, αφού κάποιες εκδηλώσεις ίσως λείψουν.  

Αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης, αυτή τη στιγμή τα φώτα της… δημοσιότητας δικαίως έχουν στραφεί στη μεγάλη διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα στην Ποσειδωνία. 161 αθλητές ήρθαν και αγωνίσθηκαν στη Σύρο. Μαζί με τους αθλητές ήταν οι προπονητές τους, οι συνοδοί των ομίλων αλλά και συγγενείς αυτών. Έτσι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν πολύ μεγαλύτερος σε μία περίοδο μη ουσιαστικά τουριστική, αφού ήταν μετά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα. Η διοργάνωση αυτή έδωσε μία επιπλέον τόνωση στην τοπική οικονομία της Σύρου.

Από εκεί και πέρα οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου, αφού οι αθλητές έδειξαν πως δικαίως η Ιστιοπλοΐα είναι στην κορυφή των αθλημάτων της χώρας μας και η οποία έχει φέρει πολλές διακρίσεις. Μπορεί αρχικά οι καιρικές συνθήκες να μην ευνόησαν το αγωνιστικό σκέλος, όμως τα πάντα βελτιώθηκαν στη συνέχεια και άπαντες έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους.

Τέλος, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως απόλαυσαν τόσο το αγωνιστικό μέρος όσο και τη φιλοξενία τους στο νησί. Οι εθελοντές έπαιξαν το δικό τους ρόλο αφού συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης κι έδειξαν πως αν υπάρχει συλλογικότητα και σύμπνοια τα πάντα γίνονται καλύτερα. Μακάρι ο αγώνας αυτός να γίνει ο… Φάρος που θα μας οδηγήσει ως νησί στην πρόοδο και κυρίως στην τουριστική ανάπτυξη.

Διαβάστε ακόμα