Οι εορτάζοντες

Ο μικρός Βαγγέλης αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλιά του με ένα μεγάλο πάρτι. Για το σκοπό αυτό, παρήγγειλε στη μητέρα του μία τριώροφη τούρτα 27 ατόμων… το λιγότερο.

Όμως, την ίδια ημέρα είχαν προγραμματίσει τα πάρτι τους κι άλλοι εορτάζοντες. Οι περισσότεροι ξεκαθάρισαν ότι θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Νίκου, αρκετοί ότι θα δώσουν το παρών στο πανηγύρι του Γιώργου και μερικοί ότι θα περάσουν από τη γκαρσονιέρα της Ευπραξούλας.

Ο μικρός Βαγγέλης τα βρήκε σκούρα. Είχε καλέσει όλο τον κόσμο και μόνο έντεκα του απάντησαν ότι θα είναι ελεύθεροι. «Αυτό δεν θα είναι πάρτι, αλλά συγκέντρωση του ΠΑΜΕ», σχολίασε η μητέρα του, δηλώνοντας κατηγορηματικά στο γιο της ότι αν δεν έρθουν περισσότεροι καλεσμένοι, τούρτα… δε φτιάχνει.

Ο καιρός περνούσε και τα δεδομένα δεν έλεγαν να αλλάξουν. Ο μικρός Βαγγέλης δεν ήθελε να ακυρώσει το πάρτι, γιατί φοβόταν ότι θα ρεζιλευτεί, κάτι που είχε ήδη συμβεί, αφού όλοι γνώριζαν ότι ψάχνει καλεσμένους με το κιάλι. Ταυτόχρονα, προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να κρατήσει τους σίγουρους, μαζί και την ξαδέρφη του την Ξανθούλα, που ενώ ήθελε να πάει στο πάρτι της κολλητής της, Ευπραξούλας, αποδέχτηκε αναγκαστικά τη δική του πρόσκληση, λόγω συγγένειας.

«Δεν θα τιμήσεις το αίμα σου; Ντροπή! Τι θα πει ο κόσμος;», επαναλάμβαναν συνεχώς οι γονείς της Ξανθούλας και το κορίτσι ενέδωσε στις πιέσεις τους, προκειμένου να αποφύγει τη γκρίνια.

Την ίδια στιγμή, ο Νίκος και ο Γιώργος ανταγωνίζονταν για το ποιος από τους δύο θα διοργάνωνε το μεγαλύτερο πάρτι. Τη μία ημέρα, ο Γιώργος ανακοίνωνε ότι θα έχει 30 καλεσμένους και την επόμενη, ο Νίκος φανέρωνε 45. Στη συνέχεια, ο Γιώργος τους έκανε 60 και ο Νίκος, τον πίκραινε ξανά, παρουσιάζοντας άλλους 36.

Επειδή τα μαθηματικά δεν ήταν με το μέρος του, ο Γιώργος βρήκε άλλους τρόπους για να σαμποτάρει τα γενέθλια του Νίκου. Άρχισε, λοιπόν, να κοροϊδεύει τον ίδιο και τους φίλους του, γράφοντας παντού ότι το πάρτι του θα είναι βαρετό και «σάπιο», όπως αυτοί. Μάλιστα για να σηκώσει κεφάλι και να δελεάσει τον κόσμο να επιλέξει τα δικά του γενέθλια, προσέλαβε έναν γνωστό κλόουν, που την ημέρα αυτή θα διασκεδάσει τους συμμαθητές του με ταχυδακτυλουργικά κόλπα, απίθανες μπαλονοκαστασκευές και σεξιστικά αστεία.

Σε κοινές εμφανίσεις τους, σχολίαζε με τους διπλανούς του τον Νίκο και γελούσε με όσα εκείνος έλεγε. Στην προσπάθειά του να αποδείξει ότι είναι πιο αρεστός στον περίγυρό του διενήργησε μία ψηφοφορία. «Σε ποιο πάρτι θεωρείτε ότι θα περάσετε καλύτερα; Στο πάρτι του Γιώργου ή στο πάρτι του Νίκου;». Όταν τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το πάρτι του αντίζηλού του προηγήθηκε 7 ολόκληρες μονάδες, ο Γιώργος προτίμησε να τα αποσιωπήσει και να μην κοινοποιήσει στο Facebook τη φωτογραφία με το σήμα της νίκης που είχε ήδη ετοιμάσει.

Εν τω μεταξύ, ο μικρός Βαγγέλης, συνειδητοποιώντας ότι το πάρτι του θα κατέληγε φιάσκο, σκέφτηκε να προτείνει σε κάποιον από τους υπόλοιπους να γιορτάσουν από κοινού τα γενέθλιά τους, ούτως ώστε να αποφύγει τον εξευτελισμό. Ωστόσο, δεν ήθελε με τίποτα να επιλέξει τον Γιώργο, επειδή διέδιδε παντού ψευδώς ότι τυγχάνει της εύνοιας του δασκάλου τους, προκειμένου να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης όλου του σχολείου τους.  Έτσι, προτίμησε τον Νίκο, ο οποίος είχε κλείσει και τη μεγαλύτερη αίθουσα, λόγω του πλήθους καλεσμένων του.

«Ευτυχώς, με λυπήθηκε ο Θεός», αναφώνησε η μητέρα του μικρού Βαγγέλη και ξαναέβαλε στη θέση τους μίξερ, σαντιγές και παντεσπάνια.

Κάποιοι φίλοι του εκνευρίστηκαν με την απόφαση αυτή και δήλωσαν ότι θα πάνε τελικά στα γενέθλια του Γιώργου. Κάποιοι άλλοι, συμφώνησαν με τον μικρό Βαγγέλη και άρχισαν να κάνουν οικονομίες για να αγοράσουν δύο δώρα. Μεταξύ αυτών και η εξαδέλφη του Ξανθούλα, η οποία για μία ακόμη φορά τήρησε την υπόσχεση που είχε δώσει στην οικογένειά τους.

Κι ενώ όλο αυτό το διάστημα, τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το ποιο πάρτι θα κερδίσει τις εντυπώσεις, η Ευπραξούλα είναι η μόνη που συνεχίζει να πιστεύει ότι θα ανακηρυχτεί «Σταρ Γενέθλια 2019». Και γιατί να μην το πιστεύει; Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες! Και του χρόνου!

Διαβάστε ακόμα