Ομάδα κόσμημα για τη Σύρο

Το πρωτάθλημα της Volley League ολοκληρώθηκε και τυπικά με την ανάδειξη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή Ελλάδος για την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Μία σεζόν που είχε από αρκετές εκπλήξεις, με τις ομάδες να δείχνουν αρκετά… πρόσωπα και στο τέλος το κάθε σωματείο να κατακτά ότι του… αναλογεί.

Μία σεζόν που σίγουρα θα μπορούσε να αφήσει ακόμη καλύτερες εντυπώσεις για εμάς εδώ στη Σύρος, όμως κανείς μα κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξιέπαινη πορεία του Φοίνικα η οποία έφτασε μέχρι και την κατάκτηση της τρίτης θέσης της Volley League. Ίσως η μοναδική… παραφωνία για την ομάδα της Σύρου να είναι μόνο η κακή της εμφάνιση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος όπου και ηττήθηκε από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με σκορ 3-2. Αν το «Πειρατικό» έβγαζε την εικόνα που είχε στα ματς με τον Ολυμπιακό κυρίως στους αγώνες της Σύρου, όχι μόνο θα μπορούσε να είχε νικήσει τον Ηρακλή και να είχε προκριθεί στον τελικό, αλλά θα διεκδικούσε  με αξιώσεις και το πρώτου κύπελλο Ελλάδος.

Μία σεζόν που για ακόμη μία φορά ο Φοίνικας απέδειξε πως δίκαια συγκαταλέγετε μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Volley League, όχι μόνο από την κατάκτηση της τρίτης θέσης, αλλά για τον απλούστατο λόγω πως είναι η μόνη ομάδα που σε μία σεζόν Νίκησε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Μία σεζόν πουν αν δεν υπήρχαν κάποιες μέτριες εμφανίσεις ίσως να θεωρούνταν  -και δικαίως – μία από τις καλύτερες του Φοίνικα στην μεγάλη κατηγορία. Θα επαναλάβω όχι γιατί κατέκτησε μόνο την τρίτη θέση, αλλά γιατί το βόλεϊ που έπαιξε σε πολλά παιχνίδια ήταν υψηλού επιπέδου. Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει την απίστευτη ανατροπή που έκανε το «Πειρατικό» στο ματς με τον Ολυμπιακό στη Σύρο, όταν και είχε βρεθεί με 0-2 πίσω στο σκορ και κατάφερε να το γυρίσει και να σπάσει το αήττητο σερί των πρωταθλητών Ελλάδος. Αλήθεια ποιος μπορεί να ξεχάσει τον τρίτο και τέταρτο ημιτελικό αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό. Όταν ο Φοίνικας επικράτησε με 3-0 στο τρίτο σετ και μείωσε σε 2-1 τη σειρά. Αλλά και το απίστευτο τέταρτο ματς της σειράς που τα πάντα κρίθηκαν στις Λεπτομέρειες και τον Φοίνικα να φτάνει μία… ανάσα από την ισοφάριση.

Η ομάδα αυτή έχει μέταλλο, έχει καρδιά, αλλά και πείσμα. Κανείς μα κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει και μάλιστα είναι τιμή για τη Σύρο και τις Κυκλάδες που όλοι μιλούν μετά καλύτερα λόγια για το «Πειρατικό» .

Το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρώθηκε και άπαντες να  χρειάζονται κάποιες στιγμές ξεκούρασης, όμως το νησί έχει την υποχρέωση να σταθεί σ’ αυτήν την ομάδα Κόσμημα του Ελληνικού πρωταθλήματος. Η Σύρος έχει ανάγκη τον Φοίνικα και το «Πειρατικό» τους φιλάθλους αλλά και τους επαγγελματίες αυτού του τόπου. Θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΟΙ να σταθούν στο πλευρό αυτής της ομάδας η οποία συνεχίζει και διαφημίζει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου αυτό το νησί. Μέσα από την ενίσχυση όλων ο Φοίνικας μπορεί να πατά σε στέρεο έδαφος και τίποτα να μην το επηρεάζει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Λίγες στιγμές ξεκούρασης και άμεσα θα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν.  

Διαβάστε ακόμα