Οι “υπήκοοι” μίλησαν...

Ο τόπος έδωσε το μήνυμά του από την πρώτη Κυριακή! Ξεχώρισε συμπεριφορές, αξιολόγησε δημόσιες παρουσίες κι αναφορές και επέλεξε να γυρίσει την πλάτη σε πρόσωπα που πορεύθηκαν επί πέντε έτη με αλαζονεία, με εμπάθεια, με εμμονές και με τιμωρητικές διαθέσεις απέναντι σε όσους εξέφραζαν ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή τους και διεκδικούσαν καλύτερες ημέρες αλλά και ένα περιβάλλον συνεργασίας.

Ο κόσμος του νησιού εξέτασε πολλά!

Πρώτα και κύρια τοποθέτησε στο “μικροσκόπιο” τη στάση των προσώπων εκείνων που θεώρησαν τους εαυτούς τους ηγέτες και αναλόγως συμπεριφέρθηκαν στους “υπηκόους” τους, τους οποίους προκλητικά υποτίμησαν, θεωρώντας τους απλές μαριονέτες που θα έπρεπε να υπακούν και να εκτελούν κινήσεις βάσει εντολών!

Αυτοί οι “υπήκοοι” - όπως τους θεώρησε – ο αυτοαποκαλούμενος βασιλιάς και ηγέτης, διαπίστωσαν μία σταθερή απαξίωση των αναγκών τους, μία ξεκάθαρη στάση αδιαφορίας απέναντι στα “θέλω” τους, ενώ υπέμειναν προσβολές από έναν άνθρωπο που έδειξε από τις πρώτες ημέρες της θητείας του, πως, θεωρεί ότι μόνον ο ίδιος κατέχει την απόλυτη γνώση για κάθε ζήτημα!

Αμετανόητη η στάση του προσώπου εκείνου που ακόμη και μετά την κάλπη και το αποτέλεσμά της, έσπευσε να δείξει με το δάχτυλο πως οι ευθύνες δεν βαρύνουν τον ίδιο, αλλά όλους εκείνους που του άσκησαν κριτική ή και φανέρωσαν την αναποτελεσματικότητά του σε σοβαρές υποθέσεις!

Ακόμη και μετά την ξεκάθαρη ήττα, ο ίδιος έσπευσε να αναθεματίσει τους κακούς “υπηκόους” του, τους κακούς κριτές του τόπου, ενώ θέλησε να δει ως υπαίτιους της μη επανεκλογής του, “πένες” παραπληροφόρησης και λασπολογίας!

Καμία διάθεση αυτοκριτικής ακόμη και μετά από τον κουβά με τον πάγο που άδειασε στο κεφάλι του, αφού όπως συνεχίζει να δείχνει, η αλαζονεία του έχει κυριεύσει για τα καλά τη σκέψη του κι ως εκ τούτου και κάθε κίνησή του που αφορά στα δημόσια πράγματα!

Ο τόπος όμως, απέναντι σε όλα αυτά, απέδειξε πως έχει αυστηρή και δίκαιη ματιά! Απέδειξε πως δεν δέχεται ηγεμόνες και πως η κοινωνία δεν απαρτίζεται από υποτελείς, αλλά από πολίτες σοβαρούς που διεκδικούν την πρόοδο στην καθημερινότητα, αλλά και την ανάπτυξη!

Την κρίσιμη ώρα της κάλπης, οι δημότες έστειλαν ηχηρά μηνύματα, τα οποία προφανώς αδιαφόρησε να ακούσει ο ίδιος, θολωμένος από τον εγωκεντρισμό του!

Όσους θεωρούσε “υπηκόους” του, με την ψήφο τους, του έδειξαν πως έχουν μάθει να μη δέχονται “θηλιές”, ούτε νταηλίκια, ούτε προκλητικές συμπεριφορές, ούτε προσβολές, ούτε απαξίωση!

Του απέδειξαν, στέλνοντάς τον στην αντιπολίτευση, πως, ο πρώτος πολίτης ενός τόπου δεν μπορεί παρά να σέβεται τους δημότες του απαραιτήτως!

Του υπογράμμισαν πως ο κάθε κάτοικος κι επιχειρηματίας, θέλει να βλέπει έργα και όχι φωτογραφίες κι επικοινωνιακά τρικ. Του σημείωσαν πως δεν βολεύονται με κάτι λιγότερο από τον σεβασμό απέναντι στη νοημοσύνη που διαθέτουν και του τόνισαν πως δεν “πιάνονται” στην παγίδα της κενολογίας και της άσκοπης φλυαρίας για επενδύσεις ή γενικόλογη πρόοδο.

Πέρα και πάνω απ΄ όλα του έστειλαν ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι σε συμπεριφορές ολοκληρωτικές που δεν υπολογίζουν τη βούληση των κατοίκων του τόπου!

Κοινώς, του αφαίρεσαν την καρέκλα της διοίκησης του τόπου, από την οποία αύξησε επικίνδυνα τη μεγάλη ιδέα που έχει για τον εαυτό του ως πολιτικό πρόσωπο, δείχνοντάς του ξεκάθαρα, πως, η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να επιλέγουν και να διοικούν οι ίδιοι τον τόπο τους και μέσα από τα “εργαλεία” της, την εκλογική διαδικασία, τους δίνει την ευκαιρία να προοδεύουν και να προχωρούν στην επόμενη ημέρα με αισιοδοξία, διάλογο και συνεργασία!

ΥΓ. Αναμένοντας εναγωνίως τη στάση των ηττημένων από τη θέση της μειοψηφίας.

Ετικέτες: