Ήρθε η ώρα του… σχεδιασμού

  • Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 10 Ιουν. 2019 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Καλοκαιριού και ήδη κάποιες πρώτες κινήσεις δείχνουν να γίνονται. Βέβαια μπορεί να είμαστε στον αρχικό σχεδιασμό, καθώς ακόμη είναι πολύ νωρίς, όμως βλέπουμε πάνω κάτω που θα κινηθούν οι ομάδες. Στο κομμάτι του Βόλεϊ τη Δευτέρα (σήμερα δηλαδή) θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων η Ετήσια Γενική συνέλευση του Φοίνικα Σύρου. Έπειτα τον Διοικητικό και οικονομικό απολογισμό θα συζητηθεί και η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου καθώς αναμένεται στο ΤΑΑ ίσως να υπάρξουν κάποιες μικρές αλλαγές. Ο Φοίνικας είναι μέσα στις κορυφαίες ομάδες της Volley league, καθώς καταλαμβάνει όλα αυτά τα χρόνια θέσεις μέσα στην πρώτη τετράδα. Θα πρέπει μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία να βγει μία ισχυρή διοίκηση που θα οδηγήσει σε νέες επιτυχίες το… Πειρατικό. Οικονομικά ο Φοίνικας μπορεί να μην μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό ή τον ΠΑΟΚ, όμως έχει καταφέρει μέσα από τις κινήσεις που κάνει να είναι πάντα ανταγωνιστικός. Το φετινό πρωτάθλημα θα είναι εξίσου δύσκολο, αφού και πάλι θα διεξαχθεί με 11 ομάδες, ίσως να είναι και παγκόσμιο φαινόμενο αυτό και θα χρειαστεί ο Φοίνικας να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις. Το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι και φέτος ανταγωνιστικό με τις 11 ομάδες να παλεύουν επί ίσες πιθανότητες. Σαφώς και θα υπάρχουν οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν και θα ξεφύγουν καθώς λόγω μπάτζετ θα γίνουν ακριβότερες και ποιοτικότερες μεταγραφές.

Ο Φοίνικας τη Δευτέρα θα πρέπει να βγει πιο δυνατός, να πατά σε στέρεες βάσεις και να γίνουν κινήσεις άμεσα για τη δημιουργία και την ενίσχυση του ρόστερ.

Από εκεί και πέρα  θα πρέπει να αναμένουμε και τις ποδοσφαιρικές κινήσεις για να αλλάξουμε άθλημα, αν και εδώ τα πράγματα πάνω – κάτω θα είναι τα ίδια. Δυστυχώς η Σύρος και κυρίως με τον Α.Ο. Σύρου πέταξε… χρυσές ευκαιρίες για συμμετοχή σε εθνική κατηγορία. Ο Α.. Σύρου ακόμη και φέτος αν τα πράγματα ήταν κάπως πιο οργανωμένο από τον Δεκέμβρη και μετά ίσως τώρα να ήταν σε διαφορετική κατάσταση. Αφού έδειξε με τον Νίκο Βουτσίνο στον πάγκο του ότι είχε τις δυνατότητες να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Όμως, από ένα σημείο κι έπειτα οι στόχοι σαν να… άλλαξαν ή να μην υπήρχε η θέληση να διεκδικηθούν. Βέβαια για να φτάσει στο σημείο να έχει μεγαλύτερες αξιώσεις θα έπρεπε σε καίριες θέσεις θα έπρεπε να γίνουν κάποιες προσθήκες τον Δεκέμβρη. Δεν έγιναν, ο Α.Ο. Σύρου πάλεψε με όσες δυνάμεις είχε, όμως έχασε την πρώτη θέση του ομίλου στην Μύκονο, όπου και στα δύο ματς με Άνω Μερά και Α.Ο. Μυκόνου ήταν… τραγικός.

Το καλοκαίρι βέβαια μόλις… ξεκίνησε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Οι φίλαθλοι αναμένουν πάντως με αγωνία τις επόμενες κινήσεις των διοικήσεων τόσο σε ποδόσφαιρο όσο και σε βόλεϊ.

Διαβάστε ακόμα