Βασιλιάς στο τούνελ

Φίλες και φίλοι, απόψε θα ρίξουμε φως σε άλλη μία σκοτεινή υπόθεση, σε άλλη μία μυστηριώδη εξαφάνιση που συντάραξε τη μικρή μας κοινωνία.

Η τύχη του ανώτατου άρχοντα αυτού του τόπου, του Βασιλιά μας, αγνοείται από κείνη την αποφράδα νύχτα που ο καταδυναστευόμενος λαός επαναστάτησε και αποφάσισε την προσεχή εκθρόνισή του.

Το βράδυ της 26ης Μαΐου, ο σημερινός Βασιλιάς εθεάθη για τελευταία φορά σε κεντρικό σημείο της παραλιακής οδού όπου, σύμφωνα με μαρτυρίες, περιφερόταν γυμνός και χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία σκιαγραφούν το προφίλ ενός ανθρώπου καταρρακωμένου και αποκαρδιωμένου. Τα ίχνη του άρχισαν σταδιακά να σβήνουν μετά το σοβαρό σοκ που υπέστη. Η ισχνή παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανησύχησε τους φίλους και οικείους του, οι οποίοι εικάζουν ότι ο σημερινός βασιλιάς βρίσκεται στα χέρια αδίστακτων απαγωγών, που δεν του επιτρέπουν την πρόσβαση στο Facebook, που τόσο πολύ λάτρευε.

Συγκινητική είναι η έκκληση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς τους χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας. «Βοηθήστε μας να ξαναβρούμε έναν από τους ενεργότερους και πιο αγαπημένους μας χρήστες. Χάρη στον Βασιλιά, η επισκεψιμότητα της σελίδας μας αυξήθηκε σημαντικά τα τελευταία πέντε χρόνια. Κανένας «αέρας κοπανιστός» και καμία σκηνοθετημένη πρωτιά ή κατάκτηση δεν μπορούν να επιφέρουν εντυπωσιακό αριθμό like και σχολίων, εάν δεν έχουν τη δική του υπογραφή. Χωρίς το Βασιλιά, το Facebook είναι πια φτωχότερο. Παρακαλώ όπως τον κάνετε tag, όπου τον εντοπίσετε».

Τι απέγινε ο Βασιλιάς; Γιατί αποτραβήχτηκε από τα φώτα της δημοσιότητας; Γιατί δεν αυτοπροβάλλεται; Γιατί δεν κάνει check-in;

Αυτά και χιλιάδες ακόμη ερωτήματα βασανίζουν τους υπηκόους του βασιλείου, που αναζητούν μάταια τον μονάρχη σε όλες τις κοσμικές εκδηλώσεις. Η άδεια θέση του σε διεθνή συνέδρια, θείες λειτουργίες και στρατιωτικές επιδείξεις δημιουργούν την υποψία ότι «κάτι αποτρόπαιο έχει συμβεί».

Σπαρακτικά τα μηνύματα των οπαδών του. «Δεν μας έχει συνηθίσει σε αυτό. Οι δημόσιες εμφανίσεις του ήταν πάντοτε πυκνές, ειδικά πριν από την εκλογή του νέου διαδόχου του θρόνου».

Απαγωγή ή συνειδητή αποχώρηση; Τα αποτελέσματα των αστυνομικών ερευνών περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. Σύμφωνα με τις αρχές, οι τοίχοι του παλατιού βρέθηκαν ποτισμένοι με γαλάζιο αίμα, ενώ βαθουλώματα εντοπίστηκαν στους εξωτερικούς κάδους απορριμμάτων, περιμετρικά του βασιλικού κέντρου. Αυτή τη στιγμή, οι εγκληματολόγοι της υπηρεσίας εξετάζουν εξονυχιστικά τις γούβες για να εξακριβώσουν αν αυτές προήλθαν από μύτη παπουτσιού ή το κρανίο του εξαφανισμένου βασιλιά. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι πολύ πιθανό το σενάριο της πρόκλησης βλάβης στον κροταφικό συνειρμικό φλοιό που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, απώλεια μνήμης, συναίσθησης ευθυνών, καθώς και ενδιαφέροντος για τους υπηκόους και τον τόπο γενικότερα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, στηριζόμαστε στη βοήθειά σας για να βρούμε μαζί τη λύση αυτού του μυστηρίου. Τώρα, με ειδοποιούν από το κοντρόλ ότι έχουμε στον αέρα την πρώτη τηλεφωνική μας γραμμή.

«Καλησπέρα. Από πού μας τηλεφωνείτε»;

«Από τις Μαούνες».

«Αααα, Μαούνες, Μαούνες, η αγαπημένη μου πόλη».

«Το προηγούμενο Σάββατο, έκανα τζόκινγκ γύρω από την περιοχή και μου φάνηκε πως είδα τον Βασιλιά να βγαίνει από ένα στενό, κρατώντας μία κατσαρόλα γαμοπίλαφο».

«Πώς είστε σίγουρος, αγαπητέ, ότι η κατσαρόλα περιείχε γαμοπίλαφο και όχι ένα απλό πιλάφι;»

«Μου μύρισε η γίδα, κυρία Αφεντούλη μου. Από χιλιόμετρα μακριά, έφτανε η μπόχα».

«Και τι δουλειά είχε ο Βασιλιάς να λιτανεύει ένα γαμοπίλαφο την ίδια ώρα που ο Αρχηγός της Βασιλικής Φρουράς πραγματοποιούσε επίσκεψη στο παλάτι»;

«Μήπως μαγείρεψε κάτι να τον τρατάρει; Νηστικό θα τον άφηνε τον άνθρωπο»;

Αγαπητοί τηλεθεατές, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία σοκαριστική αποκάλυψη. Ο Βασιλιάς, ο απόλυτος άρχοντας αυτού του τόπου, οδυνηρά προδομένος, πικραμένος, απογοητευμένος και αγανακτισμένος, εγκατέλειψε οικειοθελώς την ενασχόλησή του με τη διοίκηση του βασιλείου για να ξεκινήσει νέα καριέρα ως master chef σε γάμους, βαφτίσια, γαμοβαφτίσια και δεξιώσεις. Μάλιστα μόλις τώρα έλαβα στο κινητό μήνυμα από τη Σπυριδούλα, η οποία το επιβεβαιώνει, λέγοντας ότι ο ίδιος της ζήτησε συνεργασία.

Μα είναι καταπληκτικό αυτό που ζούμε κάθε εβδομάδα, φίλοι μου. Χάρη στη δική σας συμμετοχή, άλλη μία υπόθεση βρήκε τη διέξοδο από το τούνελ.

Να ευχηθούμε υπομονή στους υπηκόους του βασιλείου, το οποίο θα βρίσκεται στον αυτόματο τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς και καλή σταδιοδρομία στον απερχόμενο Βασιλιά. Αν μας ακούει, ας επικοινωνήσει μαζί μας. Θέλω να μου φτιάξει καναπεδάκια για τα γενέθλια της κόρης μου. Καλό σας βράδυ!

Διαβάστε ακόμα