Υπάρχει διαφορετική επιλογή(;)

Κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις, καλοπληρωμένες και καθοδηγούμενες αναλύσεις περί των πολιτικών θεμάτων, χαοτικές προσεγγίσεις της πραγματικότητας στο διαδίκτυο και πολίτες που κάθονται παθητικά μπροστά από τις τηλεοράσεις τους, συνθέτουν τη γενικότερη εικόνα της κοινωνίας μας, η οποία καλείται ξανά σε λίγες ημέρες να σπεύσει στην κάλπη προκειμένου να αναδείξει τη νέα κυβέρνηση της χώρας!

Ατομικό όφελος και προσωπικό συμφέρον, ιδιοτέλεια στις επιλογές και υστερόβουλες κινήσεις διαπιστώνονται όχι μόνον στην πλευρά των αυτοαποκαλούμενων σωτήρων, αλλά και στις επιλογές μίας πλειοψηφίας πολιτών, των οποίων η σκέψη – άκρως επιφανειακή κι επιδερμική – εστιάζει μόνον στην ανάγκη τους για βόλεμα!

Σαν να βρισκόμαστε σε καθεστώς ζούγκλας, τα ταπεινά ένστικτα επικρατούν, κυριαρχούν και καθοδηγούν πολίτες και υποψηφίους σε πολιτικούς κανιβαλισμούς.

Σε κεντρικό, αλλά και τοπικό επίπεδο η εικόνα της κοινωνίας άκρως απογοητευτική, με την σημαντικότερη κάλπη να πλησιάζει και τα μέχρι στιγμής δεδομένα των συνθέσεων των ψηφοδελτίων να μην εμπνέουν ασφάλεια και ηρεμία, παρά μόνον ανησυχία και εντονότατο προβληματισμό!

Άνθρωποι με ανύπαρκτα κοινωνικά αντανακλαστικά, αδιαφορία για την ουσιαστική γνώση, άνθρωποι που δεν μπορούν να γράψουν ορθογραφημένα ούτε το όνομά τους και που αδυνατούν σε κάθε εμφάνισή τους – δημόσια – να τοποθετηθούν από πολιτική σκοπιά για μία σειρά σοβαρών θεμάτων, έρχονται με εμμονικό τρόπο στο προσκήνιο, να απαιτήσουν μία θέση στις τριακόσιες.

Στον ίδιο κύκλο μέσα, άνθρωποι φιλόδοξοι που μανιωδώς παλεύουν για μία καρέκλα στη Βουλή, δεν καταφέρνουν να κρύψουν τον προσωπικό πόθο τους για το “βουλευτιλίκι”, αδιαφορώντας πλήρως για την εκπροσώπηση της κοινωνίας, αφού απροκάλυπτα επιδιώκουν την ικανοποίηση της δίψας των βαθύτερων κόμπλεξ τους!

Επιπλέον, πρόσωπα που δεν έχουν τις ικανότητες να λειτουργήσουν διεκδικητικά για τους πολίτες των νησιών, παρουσιάζονται ως μεγάλοι αγωνιστές, ασχέτως αν η μόνη “μάχη” που δίνουν είναι πως θα γλείψουν περισσότερο τον “αρχηγό” τους, αφού σημειωτέον όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν είναι και στενοί συνεργάτες του!

Στην “ουρά” αυτών των εικόνων, έρχονται και οι εκπρόσωποι παρατάξεων στους μικρούς και μεγάλους τόπους, που εξακολουθούν με παρωπιδισμό να βομβαρδίζουν τον κόσμο με διαδικτυακές αναφορές κομματικής εξυπηρέτησης, αδυνατώντας να κάνουν διαλογική συζήτηση με την πρώτη διαφορετική φωνή που συναντούν!

Παρατάξεις και σχήματα ξεπηδούν συνεχώς στα πολιτικά πράγματα του τόπου, αποτελώντας ουσιαστικά δεκανίκια της ίδιας πολιτικής που εφαρμόζεται, με την ανακύκλωση προσώπων να μην έχει τέλος, αφού μοναδικός σκοπός είναι να μην γυρίσει την πλάτη ο πολίτης στην πολιτική γραμμή που στο σύνολό τους πορτοκαλί, μπλε, πράσινοι και μαύροι, ακολουθούν!

Επιπρόσθετα, ποσοστά άκρως απογοητευτικά που φανέρωσε η “κάλπη” των Ευρωεκλογών για κόμματα που λένε πως αγωνίζονται για το καλό του λαού, διαπιστώνεται πως, δεν απασχολούν τις ηγεσίες τους, με τις ίδιες, εξαιρετικά προκλητικά δε, να δείχνουν πως εφησυχάζουν... ενόψει της εθνικής κάλπης, παρά τα δεινά που περνά ο κόσμος!

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι πολίτες που παρακολουθούν μουδιασμένοι τον νεποτισμό να βαδίζει ανενόχλητα σε έναν τόπο ρημαγμένο, του οποίου το κράτος είναι έρμαιο στις κομματικές εξυπηρετήσεις, ενώ επίσης, υπάρχουν οι πολίτες που τυφλώνονται από παροχές διαχείρισης της φτώχειας, τις οποίες – κάποιοι - βαφτίζουν κοινωνική πολιτική! Στα καλοπληρωμένα ρεπορτάζ όμως, που φιγουράρουν σε μεγάλα έντυπα, ξεχνούν συστηματικά οι συντάκτες να αναφερθούν στο μεγάλο ποσοστό αποχής από την κάλπη, το οποίο είτε συνειδητά απέχει, είτε αδιαφορεί, είτε διατηρεί απόσταση από τη σαπίλα της πολιτικής, ωστόσο είναι εκείνο που έχει την ισχυρότερη κραυγή:

Υπάρχει μέλλον για τις νέες γενιές σε αυτή τη χώρα; Υπάρχει άλλη επιλογή;

Ετικέτες: